Klima, T izpiha?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
Tisti ki imate klime doma. Ali se vam ljubi en termometer postavit pred rezo, ali zataknit v njo, pa povedat koliko bo pokazal. Sumim da moja klima ne piha vec tako hladno kot pred leti. Res da je zunaj vroce, da poleg svojega flata, hladim preko sten se 4 sosede, ampak vseeno se mi zdi da bi ventilator lahko bolj pocasi laufal. Pri avtih vem da je okoli 7C kar sem tudi nameril. Koliko je ta T pri stanovansjki klimi(ko recimo laufa na polno).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Saj ko si noter si pač nastavi ročno na najnižjo hitrost. Ko te ni pa naj piha na polno.

Pri nas mislim da ima cca. 11 stopinj (ta v stanovanju)...imam pa vklopljeno cel dan na 21 stopinj (smer ihanja in moč pihanja na avtomatiki)...ko pridemo domov dvignem nastavljeno temp. na 22 ter prestavim na najnižjo hitrost.

Realno je v stanovanju okoli 24 stopinj (razen dnevna seveda kjer je hladneje). Dela pa seveda skozi na polno...v ku...izolacija + hlajenje sosedov.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
7

Pa maš res sedem stopinj? odlično....

Načeloma pa inverterji tam pod 13 stopinj, veliko pod 9 pa tudi ne! Je pa VELIKO odvisno od temperature okolice!

Hanzi sem pa sedaj že nazaj in se lahko slišiva in vidiva kje si. Kaj pa če izmeriš porabo s kakšnim merilcem? je dovolj velika? ker če bi bilo premalo plina bi bila občutno premajhna (v mislih imam seveda klimo v primeru, da dela na polno)

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
igi, na tem mestu bi se ti rad zahvalil za nasvet (lansko leto) glede odklopa zunanje enote tako, da plin ostane v njej. Klima je bila celo zimo odklopljena in letos sem po priklopu ugotovili, da je ves plin ostal v enoti, saj je hladila po pričakovanjih.