Klima Panasonic E12GKE

acerv771

Zelenc'
28. sep 2008
19
0
1
Pozdravljeni

Imam en problem z omenjeno klimo. To sezono smo začeli gret na omenjeno klimo in sedaj ko je temperatura okoli ničle se klima 2-3x na dan izklopi in sicer je takšen zapored dogajanja:
Klima dela dela, temperatura nastavljena na 25stopinj, naenkrat se na notranji enoti loputa za zrak zapre in power lučka začne utripat, na zunanji enoti pa se ventilator zaustavi, sliši se kot da bi dušo spustla ( sliši se kot bi isto kot odpreš ventil na zračnici in se zrak sprosti ) in nato je tako enih 10min in potem se sama nazaj zalaufa.

Sem klical mojega serviserja in pravi da je to tako imenovani defrost. Torej naj bi se na zunanji enoti nabral led in se klima automatsko prestavi na defrost mode kar naj bi bil zgornji postopek. Razložil je da klima na notranji enoti zapre loputo in pošilja topli zrak na zunanjo da se "odtali" in ko se to naredi začne ponovno delovati.

Sicer mi je to razumljivo kar mi je razložil samo zakaj se mi to naredi 2-3x na dan če klima nonstop laufa med tem časom. Servisirana je bila pred cca. 2 meseca, tud temperatura ni tako nizka, delala naj bi brez problema do -10 stopinj.

Še ve kdo kakšno drugo razlago zakaj se to dogaja, razen tega kar že vem?

Lp

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
To, kar so ti javili je OK. Morda te moti, da je temp okoli 0 le , recimo tudi pri +3 še to dela .....

Recimo, da je -2 zunaj ivje in ostalo zmrzne na enoti in klima obrne sistem in malenkost mrzlote spusti noter, toplote pa zunaj, da razledeni zunanjo enoto, potem pa se vklopi nazaj, skratka povsem normalna zadeva noter pa tudi malo poka v klimi ko to dela...

Ravno ko klima dela se na zunanji strani, kjer zrak še bolj ohlaja nabira led, tako je logično, da se defrost dela samo med obratovanjem, ne pa, ko ti malo dežja gor pade in zmrzne to ni problem, problem je, da zrak med ohlajanjem zunanjega dela kondenzira ......... spomni se poleti, ko hladiš notri, da voda odteka takrat zunaj greje noter hladi, pozimi je pa samo obratno zunaj hladi in dela vodo, ki zmrzuje če je pod nulo, noter pa greje. Upam, da je sedaj jasno.

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
to je vse normalno! Pri bolj neugodnih pogojih bo to delala na manj kot eno uro... sploh ob kakšnem snegu, ali pa ob zelo vlažnem vremenu!

Lp

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Morda veš kakšna je poraba ob defrostanju?

Odvisno od klime. Načeloma pa "na polno" kot pri hlajenju za par minut. Pri tistih, ki imajo grelec zunanje enote, tudi grelec takrat vklopi...