Klima DAIKIN?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Zanima me če jo kdo ima v Stanovanju in kako se obnese?

Sm bil na Hrvaškem na obisku ko je svaka obiskal serviser klime in je tega proizvajalca toliko preHvalu da ni blo konca
13.gif

Ker to ni pocen zadeva bi mi kak info prov pršu! Sm pa biu naklonjen Toshibi vse dokler nism slišu za Daikin
sprasujem se.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Daikin je res zgornja klasa, tako da ne boš zgrešil z nakupom, vprašanje je samo za kaj jo rabiš in če res rabiš Daikina.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Daikin se šteje kot top of the top...čeprav mu Toshiba in Mitsubishi parirata...edino pri Daikinu se lahko nadejaš še 20 % višje cene.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
200€ gor dol k kupujem naj dela kokr se spodob, nek gospod jo ma že 8 let pa dela BP
zmaga.gif

Kokr sm že napisu al bo Daikin al pa Toshiba (počakmo na kako akcijo)

Kaj jo res noben nima
sprasujem se.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Mislim, da tut ce kupis Mitsubishi, ne bos imel nic slabso klimo. Je ze zunaj 2009 model (VABH), ki greje do -25 in ima COP 5,33.

Mene ze greje
cheer.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Z osnovno montazo vred jo dobis tudi ze pod 1100 EUR (naprimer pri Igiju z "alter" popustom). Meni jo je sicer zrihtal zenin stric, ker se ukvarja s podobnimi zadevami a je bil s ceno v rangu 10 EUR cenejsi od Igija. Tako da je Igijev popust kar soliden.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Imam Klimo Daikin, model Prestige (v srebrni titan barvi). Je sicer malce dražja zadeva ampak moram reč, da je vredna tega denarja. Dela izjemno dobro, na pogled je čisto nekaj drugega kot kište nekaterih drugih proizvajalcev. Med rajo sicer ta znamka ni tako zelo poznana vendar naj te to ne moti. Se je že našel obiskovalec, ki me je vprašal, koliko kaj je to neka čungalunga klima
smile-1.gif
.

Priporočam.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Mi lahko en naredi eno uslugo. In sicer zanima me, če se klima, ko je dalj časa izklopljena (recimo, da zmanjka elektrike) resetira na default nastavitve ali na tiste zadnje nastavljene (timer, temperatura...). Če lahko en klimo za par ur (ko bo z doma) izklopi iz elektrike in poroča. Ali pa, če ima kdo že izkušnje s tem?
smile-1.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Imam Klimo Daikin, model Prestige (v srebrni titan barvi). Je sicer malce dražja zadeva ampak moram reč, da je vredna tega denarja. Dela izjemno dobro, na pogled je čisto nekaj drugega kot kište nekaterih drugih proizvajalcev. Med rajo sicer ta znamka ni tako zelo poznana vendar naj te to ne moti. Se je že našel obiskovalec, ki me je vprašal, koliko kaj je to neka čungalunga klima
smile-1.gif
.

Priporočam.

HVALA, to sm želel slišat
zmaga.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
moja toshiba se resetira na default
lahko pa default nastavitve spremenim in se potem vrne na spremenjene default nastavitve

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
kako pa se klima redno servisira?
grims-1.gif

vsakih 300ur (ko tje predvidel proizvajalec) očistiš filtre na notranji enoti.

To pa je tudi vse!

Hladilnika tudi noben redno ne servisira...pa delajo 30 in več let. Tak da...
smile-1.gif
..je dovolj če kupiš 'dostojnega proizvajalca'

LP

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
kako pa se klima redno servisira?
grims-1.gif

vsakih 300ur (ko tje predvidel proizvajalec) očistiš filtre na notranji enoti.

To pa je tudi vse!

Hladilnika tudi noben redno ne servisira...pa delajo 30 in več let. Tak da...
smile-1.gif
..je dovolj če kupiš 'dostojnega proizvajalca'

LP

se strinjam.
to so bile tudi besede monterja ki mi jo je montiral.je rekel če bi folk servisiral hladilnike in skrinje kot hoče klime bi zmanjkalo serviserjev.
če bi zunanja ali notranja enota bili izpostavljeni ekstremno umazanemu zraku(opilki,umazanija...)potem bi jo bilo na vsake dve leti pametno očistiti in to je to

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
bi še jst vskočil.... Če boste redno čistili filtre pol je to to..... je pa 99% strank, ki nikoli ampak res nikoli ne očistijo filtra. Po 3 letih v normalnih pogojih in če seveda klima deluje malce več je filter ZELO zapacan! Če pa jo uporabljate 14 dni v letu pa pozabite na vse skupaj!

V prilogi pa je klima po dveh letih delovanja, v stanovanskem prostoru, uporabljana samo v sezoni za hlajenje! (no takšno pa morate priznati, da je potrebno mal spucat
smile-1.gif
)
512627-klima.jpg

Priponke

• 512627-klima.jpg
    512627-klima.jpg
    74,4 KB · Ogledi: 763

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ja šit no.koliko je padel izkoristek
confused-1.gif

po moje za 95 %
crazy1.gif

(pa verjetno je klical lastnik, da je nekaj 'narobe' s klimo).

Jaz doma čistm filtre vsakih 14 dni....dela pa po večini zdaj kar 24 ur dnevno.