Klik - plačilo prek SEPA v tujino

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sicer je sedaj že mimo, ampak vseeno me jezi.
Namreč naročeno robo sem po predračunu plačal prek Klika v četrtek, in ker je bil pri nam praznik, so plačilo avtorizirali v petek zjutraj. V redu. Ampak poravnava s strani NLB naj bi se glede na Klik zgodila šele v ponedeljek, trgovec v Avstriji v Insbrucku (kamor sem nakazal denar), pa je, po zatrjevanju prek maila, plačilo na svoj račun prejel šele v torek dopoldne. Če bi se usedel na bicikel, bi plačilo dostavil mnogo prej, pa še nazaj bi bil najbrž v tem času. Zdaj me pa zanima, ali teh nekaj elektronov pošiljajo prek Plutona ali kako? Kako lahko v dobi teh ultrahitrih komunikacij nakazilo par sto evrov prenašajo kar pet dni?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
V četrtek je bil praznik. Bolje bi bilo, če bi namesto vnašanja naloga v klik spil eno pivo.
Petek je normalen delovni dan, ko se sprejema naloge in jih avtorizira. Če gre za nakazilo znotraj države (samo druga banka ali celo ista banka) ima človek denar na računu isti dan. Za plačila v tujino pa mislim da je valuta datum vnosa+2 dneva. Delovna dneva. Torej, v soboto in nedeljo plačila ne gredo naprej. Naslednji delovni dan je ponedeljek, človek je denar dobil v torek, torej na drugi delovni dan. Za hitrejši prenos denarja je (vsaj pri banki koper) treba nekaj doplačat.

V glavnem, če se ti mudi in je vmes vikend, si naj.ebal. Sploh v kombinaciji s praznikom.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja pri kliku in povsod drugod je tako, da transfer trana do 3 delovne dni, brez vikendov, praznikov itd. itd. itd... Imaš prav, je zelo zelo smešno ampak očitno gredo ti transferji čez določena sita in pač vse skupaj traja. Glede na to da pošiljaš v tujino in imaš BIC ter BLZ ne more priti do napake, sploh če je banka in tudi je v SEPA področju. Če se odločiš za ultra hitro nakazalo, mislim da preko WESTERN UNION (mislim da se tako reče servisu) je denar na njihovem računu v roku 5min do pol urce (nisem prepričan, da se ne bo kdo spuščal v mene...). AMPAK ti vsekajo takšno provizijo da raje čakaš 3 dni
smile-1.gif
Skratka veš kako je ne.. Kako hitro pa je kniženje znotraj bank pa nevem (npr. med Slovensko Sparkasse ter Avstrijsko Sparkasse). To je to. Tolaži se s tem da vsaj tako drago ni več kot je včasih bilo. Jaz vem da sem cca. 5 let nazaj nakazila v Nemčijo drago plačeval...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
2-3 delovne dni je povsem normalno za tujino. Lahko bi bilo hitreje, ampak potem bi nas težje nadzirali.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.451
3.766
113
Iz katerekoli slovenske banke gre SEPA plačilo naprej v 24urah, se pravi naslednji delovni dan, potem pa gre prek evropske banke pa tudi banka v tujini tega ne sprovede naprej takoj, zato ponavadi traja res 2-3 dni, ampak ne zaradi slovenskih bank ampak zaradi kompletnega postopka Evropske Banke.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hecno da plačilo z MasteCard gre v trenutku... Ali PayPal.

Včasih eni dobesedno niso v stiku z realnostjo, res... (hardcore birokrati in podobni...)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa ti misliš da PayPAl dejansko preverja stanje na računu in podobno? Preveri se samo veljavnost kartice in morebitna blokada le-te...
Ali imaš še prost limit na njej pa sigurno ne...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Seveda se stanje ne preverja, če pa to so v večini kartice z odloženim plačilom... Če pa greš ti na okence na banko in plačaš pri šalterju nimajo kaj za preverjat če sprejmejo gotovino.. Najbrž je fora v tem da bi se tak postopek lahko speljal relativno hitro in bi lahko imel prejemnik v tujini denar na računu v nekaj urah ampak potem ne bi mogli zaračunavat mastnih provizij za express plačila, ali se motim?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Se preverja se na PayPal-u, mam debetno kartico in če ni dnarja gor ne gre plačilo skoz, pa tud trgajo tako, ko plačaš.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Kdorkoli (PayPal) trga iz kreditne preveri ali je dovolj stanja. Se vec, za cas nakupa rezervira potrebno vsoto.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa ti misliš da PayPAl dejansko preverja stanje na računu in podobno? Preveri se samo veljavnost kartice in morebitna blokada le-te...
Ali imaš še prost limit na njej pa sigurno ne...

So že drugi povedali, jaz pa bi dodal:
V dobi teraFLOPSov in gigabitnih povezav je torej treba pet dni da se ugotovi, če imam 100 EUR na računu ???