Saj zato sprašujem, ker prej sem imel HUAWEI in jo je normalno sprejelo, Xiaomi mi note 10 lite pa tega ne pusti shraniti, MIUI 12.0.2.0Kater telefon oziroma kater OS?
Meni na Androidu normalno pusti.
1 x Šaomi, nikoli več Šaomi, nobene podpore. HUAWEI ima odlično podporo za urejanje zadeve na računalniku, šaomi pa bog pomagaj, imajo nekaj, ki pa ne prepozna telefona. Ja bom poskusil z predlaganim linkom. Ne operaterja nisem menjal, imam pa dve kartici v telefonu, telemahovo in mobitelovo, bom malo čaral pa bomo videli.Očitno specifika Xiamoija. Probaj preko pc-ja: https://android.stackexchange.com/q...e-an-emergency-phone-number-in-my-addressbook
Edit: si menjal tudi operaterja?
Morda mislijo, da zna vsak normalen človek to številko na pamet in da jo hitreje odtipkajo, kot najdejo v imeniku.Saj zato sprašujem, ker prej sem imel HUAWEI in jo je normalno sprejelo, Xiaomi mi note 10 lite pa tega ne pusti shraniti, MIUI 12.0.2.0
Bom jutri poizkusil. lpAntares povej kako bi rad imel shranjeno 112, pod kakšnim imenom?
Workaround ki deluje je, da zgeneriraš vcf datoteko kontakta in ga uvoziš. V priponki imaš zazipano vcf datoteko s telefonsko številko 112 in imenom Pomoc.
Odzipaj datoteko in prenesi vcf file na telefon, odpri kontakte, klikni menu->settings->import (izberi .vcf file ter ga poišči na telefonu).
Edit: če ime ni ok si pomagaj recimo z http://bvcard.com/vCard-vcf-generator in zgeneriraj svoj vcf file. Ne uvažaj ga preko qr kode, ker ta način samo predizpolni podatke in ti bo na "Save" še vedno zavrnilo. Moraš nujno zgenerirati vcf file, ga prenesti na telefon in v kontaktih izbrati import from file. Ko je enkrat uvožen, tudi ne boš moral spreminjat imena saj boš dobil enako opozorilo.
Sem uvozil priložen file na telefon in sedaj je številka v imeniku, upam, da sem prav to naredil. Nekatere zadeve mi ne gredo od rok, me je čas povozil, je že minilo 44 let kar sem bil v vojski . Hvala vsem za pomoč in razlago in mogoče bo to vprašanje še komu prišlo prav. Telefon le ni toliko slab, huawei ima računalniški sofware HiSuite dosti boljši, za druge znamke pa ne vem. Xiaomi Mi pc suite pa mi ne deluje, ker program ne prepozna telefona. Mogoče kakšen šaomaš kaj več ve o tem.Bom jutri poizkusil. lp