Klic v sili 112 ?

Antares

Pripravnik
28. feb 2008
52
0
6
Ali mi lahko kdo pove zakaj številke 112 ne morem shraniti v imenik in dobim sporočilo: Številke klic v sili ni mogoče shraniti.

Antares

Pripravnik
28. feb 2008
52
0
6
Očitno specifika Xiamoija. Probaj preko pc-ja: https://android.stackexchange.com/q...e-an-emergency-phone-number-in-my-addressbook

Edit: si menjal tudi operaterja?
1 x Šaomi, nikoli več Šaomi, nobene podpore. HUAWEI ima odlično podporo za urejanje zadeve na računalniku, šaomi pa bog pomagaj, imajo nekaj, ki pa ne prepozna telefona. Ja bom poskusil z predlaganim linkom. Ne operaterja nisem menjal, imam pa dve kartici v telefonu, telemahovo in mobitelovo, bom malo čaral pa bomo videli.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.041
404
83
Če imaš oz. uporabljas Google kontakte za sihronizacijo kontakotov v telefonu, dodaj vnos za 112 v Google kontaktih (lahko na telefonu preko browswrja https://contacts.google.com). Po sync-u ga bos videl tudi v kontaktih na telefonu.

Antares

Pripravnik
28. feb 2008
52
0
6
Nisem nič pogruntal, tudi na tujih portalih ne najdem rešitve. Lahko dam SOS številko, ki mora biti vezana na nekoga, ki ga imam v imeniku. Naj pokličem znanca, da on potem pokliče na 112. Saj bo šlo tudi brez tega, ampak na drugih telefonih, ki jih premoremo to deluje brez težav z številko v imeniku. Šaomi pa je nekaj drugega pogruntal. Nikoli več šaomi. Huawei je deloval kot šatl za v vesolje.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Xiaomi uporablja googlov app "Phone" iz playstora. Ostali pa zgleda uporabijo neko svojo različico "phone" appa. Magari inštaliraj nek drug app za klicanje.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Majkemi v celem času obstoja mobilne telefonije v Sloveniji sem ene 3X (z besedo trikrat) klical 112.
Zakaj bi si to dal v spomin telefona? Res me zanima razlog.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.041
404
83
Antares povej kako bi rad imel shranjeno 112, pod kakšnim imenom?

Workaround ki deluje je, da zgeneriraš vcf datoteko kontakta in ga uvoziš. V priponki imaš zazipano vcf datoteko s telefonsko številko 112 in imenom Pomoc.
Odzipaj datoteko in prenesi vcf file na telefon, odpri kontakte, klikni menu->settings->import (izberi .vcf file ter ga poišči na telefonu).

Edit: če ime ni ok si pomagaj recimo z http://bvcard.com/vCard-vcf-generator in zgeneriraj svoj vcf file. Ne uvažaj ga preko qr kode, ker ta način samo predizpolni podatke in ti bo na "Save" še vedno zavrnilo. Moraš nujno zgenerirati vcf file, ga prenesti na telefon in v kontaktih izbrati import from file. Ko je enkrat uvožen, tudi ne boš moral spreminjat imena saj boš dobil enako opozorilo.

Priponke

• Pomoc.zip
    177 bajtov · Ogledi: 160
Nazadnje urejeno:

Antares

Pripravnik
28. feb 2008
52
0
6
Antares povej kako bi rad imel shranjeno 112, pod kakšnim imenom?

Workaround ki deluje je, da zgeneriraš vcf datoteko kontakta in ga uvoziš. V priponki imaš zazipano vcf datoteko s telefonsko številko 112 in imenom Pomoc.
Odzipaj datoteko in prenesi vcf file na telefon, odpri kontakte, klikni menu->settings->import (izberi .vcf file ter ga poišči na telefonu).

Edit: če ime ni ok si pomagaj recimo z http://bvcard.com/vCard-vcf-generator in zgeneriraj svoj vcf file. Ne uvažaj ga preko qr kode, ker ta način samo predizpolni podatke in ti bo na "Save" še vedno zavrnilo. Moraš nujno zgenerirati vcf file, ga prenesti na telefon in v kontaktih izbrati import from file. Ko je enkrat uvožen, tudi ne boš moral spreminjat imena saj boš dobil enako opozorilo.
Bom jutri poizkusil. lp

drejci82

Zelenc'
25. feb 2012
15
1
3
Iz trgovine play store, snemi app-True Phone Dialer.....in v tej app gre shraniti to številko. Imam tudi xiaomi fon in mi tudi ne gre shraniti te številke. Po namestitvi tega, mi v tem shrani...in prav tako je številka shranjena v originalnem imeniku.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
439
49
28
43
Sej dugace....vsak ima svoj razlog.
Sam tako iz firbca...zakaj bi si shranil 112?
Nikoli mi se ni bilo potrebno klicat 112, pa tudi na zaklenjenem zaslonu je klic v sili in bi verjetno tam pritisnil, če bi bila sila.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.041
404
83
Js si pa lahko predstavljam, sploh za starejše osebe, kjer je možno številko iz imenika priklicat hitreje in enostavneje kot vtipkat še tako kratko številko.

Recimo primer bližnjice, kj je lahko tudi na home screen-u.
20210111_005914.jpg

Antares

Pripravnik
28. feb 2008
52
0
6
Bom jutri poizkusil. lp
Sem uvozil priložen file na telefon in sedaj je številka v imeniku, upam, da sem prav to naredil. Nekatere zadeve mi ne gredo od rok, me je čas povozil, je že minilo 44 let kar sem bil v vojski . Hvala vsem za pomoč in razlago in mogoče bo to vprašanje še komu prišlo prav. Telefon le ni toliko slab, huawei ima računalniški sofware HiSuite dosti boljši, za druge znamke pa ne vem. Xiaomi Mi pc suite pa mi ne deluje, ker program ne prepozna telefona. Mogoče kakšen šaomaš kaj več ve o tem.