Klic na 112 iz drugega omrežja

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Hipotetičen primer: Sem na območju, kjer ni signala mojega operaterja (M@), je pa signal konkurence (S!). Rabim pomoč in kličem 112.

Ali me lahko oni kasneje pokličejo nazaj (npr. rabijo dodatne informacije), če lovim samo signal konkurence (S!), ni pa signala mojega operaterja (M@) ?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Hvala.

Hja ... v hribih se lahko zgodi, da rabijo dodatne informacije oz. da želijo gorski reševalci na terenu vzpostaviti zvezo s ponesrečenim za lažje lociranje, dajanje navodil v primeru helikopterskega reševanja, itd.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.679
6.442
113
Gre za usposobljene profesionalce. Tvojih navodil v primeru helikopterskega reševanja ne potrebujejo. Če boš imel dodatne informacije, jih boš ponovno poklical. Ali pa ti bodo že ob prvem klicu rekli, da ostani na liniji.

Za lažje lociranje jim ob prvem klicu povej svoje GPS koordinate. Ob nakupu oblačil za v hribe daj prednost takim, ki so živih barv.

Po naših hribih ni veliko lokacij, kjer ne bi bilo Mobitelovega signala.

Pozimi (v mrazu) upoštevaj krajšo življenjsko dobo baterij mobilnega telefona. Če misliš, da te bodo morali reševati, raje ne hodi v hribe.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Danes smo s kolegi imeli debato na to temo in se nismo mogli zediniti, ali je možen povraten klic ali ne. Zato sem tudi napisal, da gre za hipotetičen primer. No, boljši (bolj verjeten) primer bi bil, če bi napisal, da ima ponesrečeni S!, lovi pa samo omrežje M@.

Drugače pa brez skrbi, imam dovolj znanja izkušenj glede gorništva.
smirk-1.gif