Klasične žarnice za žaromete?

Oakey

Majstr
3. feb 2016
889
507
93
Ugotovil sem, da na ženinem avtu, ki ima klasične žarnice za žaromete ena od luči sveti malo slabše. Očitno smo enkrat menjali žarnico z neko nizke kvalitete.

Katere žarnice svetujete naj nabavim, da dobim čim večjo svetilnost, pa da je seveda še vedno legalno in izpravno? Mislim, da so to H11..

Pa ne bi rad kupoval nekih marketinških nategov, žarnic, ki naj bi dale večjo svetilnost, v resnici pa bi bil isti efekt.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.054
201
63
Ugotovil sem, da na ženinem avtu, ki ima klasične žarnice za žaromete ena od luči sveti malo slabše. Očitno smo enkrat menjali žarnico z neko nizke kvalitete.

Katere žarnice svetujete naj nabavim, da dobim čim večjo svetilnost, pa da je seveda še vedno legalno in izpravno? Mislim, da so to H11..

Pa ne bi rad kupoval nekih marketinških nategov, žarnic, ki naj bi dale večjo svetilnost, v resnici pa bi bil isti efekt.
Ko ti ena pregori, menjaj obe naenkrat. Ti si verjetno menjal samo eno, na novejši je svetilnost še dobra, druga pa je najbrž že malo potemnela.
Drugače pa Osram Nightbreaker.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.289
5.610
113
Osram....vcasih so ble silverstar....silverstar 2.0

Zdaj so....? Night braker?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.030
421
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz sem na Xsari imel dokaj slabe luči, ni bila svetilnost kaj prida (prej Lanos je imel boljše). Sem dajal razne vrste, vedno crkovale... potem sem pa dal LED, pa so bile precej boljše. Ampak je treba gledati, da so ''cut line''. Zdaj, na Scenicu so pa itak že v originalu odlične.

Oakey

Majstr
3. feb 2016
889
507
93
Jaz sem na Xsari imel dokaj slabe luči, ni bila svetilnost kaj prida (prej Lanos je imel boljše). Sem dajal razne vrste, vedno crkovale... potem sem pa dal LED, pa so bile precej boljše. Ampak je treba gledati, da so ''cut line''. Zdaj, na Scenicu so pa itak že v originalu odlične.

A si lahko kaj bolj konkreten kakšne katere ledice si to vzel?
Ker tega je na trgu en kup in mimgrede lahko nabaviš ledice zaradi katerih povzročaš probleme drugim, ali pa sebi ker ne prideš čez tehničnega...

Oakey

Majstr
3. feb 2016
889
507
93

jezek

Guru
24. jul 2008
3.619
1.517
113
Meni je šel avto bp cez TP s kitajskimi. Pa tudi blendal ni nihce. Sem pisal v eni temi ene 3 leta nazaj...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.558
2.684
113
Osram in Philips imata model LED žarnic, ki se ga da tudi homologirati, seveda če je potrjena za vaše vozilo. Ni pa zadeva poceni.

To da preglednik ni opravil svojega dela še ne pomeni da so vsi taki.
Žarnice ne moreš posamično homologirat!
Je bila dolga debata ob pojavu prvih H7/H4 LED in je zadeva nekako taka po spominu: če ima žarnica homologacijo za uporabo v določenem avtu ne rabiš nič delat sam, saj tudi navadnih H7/H4 žarnic ne rabiš posebej homologirat.
Rabiš pa kot dokaz recimo škatlo od vgrajenih žarnic. In seveda luči morajo svetit kot se zagre.

Meni tudi že dve leti svetijo H7 LED pa je na TP vse OK.

PS: Tehnoshop pa serje klanfe v tistem opisu.

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
133
41
28
torej praviš, da ob nakupu teh ledic in predložitvi recimo računa, če te ustavi policaj, ne rabiš imeti posebej homologacije?