Kje x snita v Ljubljani?

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Zanima me, kje v Ljubljani se da dobiti slascico, katera je podobna kremni rezini, le da je v celoti iz bele sladke mase. V Dalmaciji je dokaj pogosta.
Zal sem pozabil ime zanjo.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Si preprican? Ker se mi zdi ta restavracija bolj fancy, tisto pa dobis obicajno pri "sipcih".
Btw. kako se ze imenuje ta rec?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma isto je ko kremšnita - testo spodaj, zgoraj testo ali čokolada, vmes pa pač samo bela krema.

Sam bi sicer dosti raje jedel take s samo rumeno kremo. Pred leti sem jo videl v eni vitrini, jo naročil in je bil namesto kreme puding
crazy1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Zanima me, kje v Ljubljani se da dobiti slascico, katera je podobna kremni rezini, le da je v celoti iz bele sladke mase. V Dalmaciji je dokaj pogosta.
Zal sem pozabil ime zanjo.
Na Bledu ji rečejo snežna rezina, ker je narejena iz snega (stepenega beljaka) in cukra, pri šiptarjih pa se ji reče šamšnita.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
včasih se jo je dalo dobit v šiški nasprot stare pekarne,ampak ne vem,če še obratuje tista slašæiæarna

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
eni pa iz take hudo pocukrane zadeve kot je v šamroli.
to je to.
cheer.gif

Sedaj pa samo se lokacija v LJ, sicer bo treba v Izolo it (Galeb v centru Izole).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
jagode že dolgo ni več,imeli so tudi odlične baklave,zdaj tam furajo kebab
frown-1.gif

Najboljši kebab v ljubljani
cheer.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
KZS
Definitivno šampita. V vojski so kolegi iz ostalih bratskih republik "umirali" za šampito. Ne vem, kaj je bilo tako dobrega v njej, ampak to je za njih bilo nekaj zelooooo, zelooooo dobrega.
No, moram priznati, tudi meni je ful dobra
redface-1.gif

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Da gremo nazaj na temo.
Galerija Grad preverjeno ima šamšnite (cena 2,2 EUR), malce jo pokvari le čokolada na vrhu, sicer pa ni slaba. Ampak je v Galebu v Izoli boljša.

Baje jo ima pa tudi ena slaščičarna Triglav v Črnučah. Bo treba še testirat.