kje varčevati za penzijo oz kje se zavarovati

uli

Pripravnik
6. okt 2007
103
0
16
Pozdravljeni tuki gor ste sami maharji glede zavarovanj oz varčevanja, kje varčevati za penzijo 50EUR na mesec in kje naju z ženo zavarovati za bolezni in invalidnost jaz 35 ona 30 let. Za oba max 60 eur, pa da so zavarovane številke največje.
Za odgovore se najlepše zahvaljujem.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
Zelo težko napisat na forumu, ali želiš imeti za doživetje, smrt in hude bolezni vse v eni vsoti, vse ločeno, kakšne zavarovalne vsote, doba... Za ta znesek boš "največ" dobil na eni kombinirani polici, kar je pa slabost, da če nekaj koristiš, potem ostalega ni več...
Druga varianta je, da razdeliš, rizike posebej; smrt, hude bolezni (tudi tukaj biti pozoren ali izplačilo HB ugasne zav za smrt...)
in ločeno varčevanje, koliko od tega želiš za varčevanje in koliko za riziko?

Veliko variant in spremenljivk.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kdo pa hoce imet pokrite bolezni in smrt in ko dobi izplacane bolezni, se mu ugasne kritje za smrt, zavarovat se pa itak ne more vec nikjer. Pa kritje za smrt je po navadi visoko z razlogom...

Triglav riziko je tak, da v primeru izplwcila bolezni riziko za smrt tece naprej. Isto nezgoda in karkol mas se dodatno gor.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Kdo pa hoce imet pokrite bolezni in smrt in ko dobi izplacane bolezni, se mu ugasne kritje za smrt, zavarovat se pa itak ne more vec nikjer. Pa kritje za smrt je po navadi visoko z razlogom...

Triglav riziko je tak, da v primeru izplwcila bolezni riziko za smrt tece naprej. Isto nezgoda in karkol mas se dodatno gor.

Joj Matej, spet tvoje... preberi dobro kaj sem napisal...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
že obstajajo teme.
vse se končajo tako, da vsak predlaga nekaj svojega, kot laik pa ne razumeš nobenga...
pa da če ne misliš vsaj pol plače v to nament, se ne splača...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
"kar je pa slabost, da če nekaj koristiš, potem ostalega ni več..."

To glih ni res pol

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Če boš rabil kak izračun, se priporočam. Jaz sem zastopnik za Tilia, ZM, Generali. Možnost tudi zavarovanja za hude bolezni in seveda trajne izgube oz. zmanjšanje zmožnosti za delo zaradi invalidnosti.

Takšno zavarovanje priporočam.

Jaz sem iz Ljubljane. Ti?
smile-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Vse je odvisno kakšno delo opravljaš. Če delaš pisarniška dela ti predstavlja največjo nevarnost promet in športna dejavnost. V prometu so potniki zavarovani v obveznem zavarovanju, poleg pa se običajno zavaruje tudi voznika. Pri športnem udejstvovanju je pa treba dobro prebrati drobe tisk, kdaj kljub sklenjenem zavarovanju to ne velja (za Corris tujina npr. ne velja zavarovanja za nesreče s padalom...). Zavarovaje za bolezni pa je zopet odvisno od načina življenja in genske zasnove (bolezni sorodnikov???).
Nenazadnje gre tu za 15000€ v 20 letih (z varčevanjem preko 20000) koliko pa bo znašala odškodnina za smrt ali invalidnost (od maksimalne premije za 100% invalidnost vzemi le tiste %, katere ti bi priznali ob različnih situacijah).
To pišem, ker si še relativno mlad. Ko jih boš imel preko 50, pa je smiselno misliti na zavarovanje v primeru bolezni. Je pa v tvojih letih smiselno nezgodno zavarovanje, katerega pa lahko skleneš za nekaj € mesečno.

PS na splošno velja, da se za primer smrti zavaruje član družine, kateri jo preživlja s svojim delom in to za znesek, kateri bo preživelim omogočal primerljivi standard v obdobju žalovanja ali dokler otroci ne odrastejo. Če sta zaposlena oba partnerja in nimata otrok (ali so že odrasli) potem je zavarovanje za primer nezgodne smrti nesmiselno.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Nikjer, ker samo nategujejo, mogoče kratkoročno zavarovanje v primeru invalidnosti.
Alpine, razumem in spoštujem tvoje mnenje, da nategujejo. No, nekateri mislijo drugače.
nahrung002.gif