Kje trenutno najugodneje?

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Siol, Amis, T-2, Tuš, ..... Nimaš časa in se ne morem ukvarjat z drobnim tiskom posameznih ponudb, pa me zanima mnenje nekoga, ki pozna trenutne razmere. Potrebujem samo internet (npr. 2MB linija bi bla dovolj) in TV, nisem telekomov naročnik, niti do bajte ne vodi telekomov kabel, je pa njihova omarica od hiše oddaljena cca. 10m.

Koga izbrat? Izbira bo dolgoročna, tako da niti kakšna enoletna vezava ni problem.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Prijazen možakar na Amisu mi je pravkar povedal, da na njih lahko mirno pozabim, če nimam napeljave do hiše.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Če nimaš telefonskega kabla do hiše ali optike, potem boš prvo moral to urediti na telekomu. Kasneje pa boš lahko izbiral ponudnika interneta. Pri tem moraš na Telekomu povedati, da rabiš kabel zaradi xDSL, da te ne bodo dali na PCM.

Lahko sicer preveriš še za možnost WImax., samo to po mojem mnenju ni dobra dolgoročna rešitev.

Aja...še ena varianta je kabelski internet, če že imaš kabelsko TV.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Lahko sicer preveriš še za možnost WImax., samo to po mojem mnenju ni dobra dolgoročna rešitev.
A začeli so ponujat WiMAX ? Več kot trem ljudem ?
Kje pa ?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Amis. Nima vezave + poštena cena.

Amis je nategator. Kvazi 50% znižanje cen (dejansko samo prvih 3-5 mesecev)

+

mesečna vezava 15 mesecev, ki pa ni nikjer omenjena na spletni strani.
bonk.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Amis. Nima vezave + poštena cena.

Amis je nategator. Kvazi 50% znižanje cen (dejansko samo prvih 3-5 mesecev)

+

mesečna vezava 15 mesecev, ki pa ni nikjer omenjena na spletni strani.
bonk.gif

Mogoče ... Govorim glede na cene, so pa zgodbe o Amisu zanimive, kot vidim.
Takole je bilo: julija sem jim poslal ponudbo za trio paket. Tako zgolj informativno, ker me je zanimalo. Ko je pošta prispela, sem jo preveril okrog in okrog in ni bilo nikjer kakega drobnega tiska o vezavi v pogodbi ali pogojih. Klicali so me iz njihovega centra - to žensko sem potem še enkrat izprašal, če res ni vezave, pa reče, da je ni. Nobene. Povem, da se bom kao še odločil.

Potem pa pride en teden spamanja po telefonu. Vsak dan so klicarili, če sem se že odločil, čeprav jim še niti nisem vrnil pogodbe.
wink-1.gif
Čudna reč.
Je pa kolega vzel njihov 4mbps paket in je zaenkrat po dveh mesecih zadovoljen. S položnico pa tudi.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Imeli so 2 opciji pri sklepanju pogodb. Po prvi si imel 3 mesce zastonj in 12 (ali 18) mesečni aneks, po drugi pa si plačal že prvi in vsak naslednji mesec in to brez vezave. Kako imajo trenutno urejeno pa ne vem. Sam imam aneks še kakih 8 mesecev in bom tudi po izteku aneksa ostal njihov naročnik. Njihova IP telefonija deluje zelo dobro (za razliko od nekaterih (predvsem pri drugih operaterjih) ne ločim IP telefonije od klasične/ISDN telefonije po zanesljivosti ali kvaliteti delovanja, 4 mega internet pa je (na žalost) največja možna hitrost na obstoječi parici. Do optike tako zaradi nizke cene (telefon + internet = 25 evrov) kot zaradi dobre storitve ostajam na Amisu.
Tudi za IPTV sem predaleč, zadovoljuje pa potrebe po TV-ju satelitska - in to zastonj
cheer.gif
.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A to ko imajo zdaj neko novo akcijo (vsaj jaz sem danes prvič videl jumbo plakat) ?

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Jao ... Moraš upoštevat, da dandanes nihče več ne jemlje SRDjev, saj se enostavno ne splača. Zato je pri SiOLu cena za najosnovnejši Trio PRD 33 €, seveda ima samo 49 programov. Pri Amisu pa za 33 € dobiš enak paket na PRD (1 M net + 1 IPTV + 1 telefon), s tem da ima TV 105 programov, pa še prve 3 mesece je naročnina 50 % nižja!

Tako da si tukaj zavajajoč ti s SiOLom.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Najdi mi na spletni strani Amis, kjer piše, da je obvezna vezava 15 mesecev.

Cenik>Omrežje Amis ali omrežje Telekom>odpre se PFD. Doben tisk "OPOMBA: Akcija 50% popusta v redni ponudbi velja za obdobje 3 mesecev ob vezavi naročnikega razmerja za 15 mesecev."

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Se popolnoma strinjam, nikjer na spletni strani ni omenjeno o vezavi.

Sem že obvestil ZVP
wink-1.gif