Kje svetovanje glede prehoda iz s.p. na d.o.o.?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pozdrav,

mene pa zanima, kje oz. kdo ponuja strokovno svetovanje glede prehoda s.p. na d.o.o.?
Namreč, oče ima sedaj "družinski" s.p., katerega bi preoblikoval v d.o.o., pa se nam ob tem poraja en kup vprašanj -> od tega kako urediti glede lastništva (ali že ob ustanovitvi trije lastniki, ali se kasneje prenese lastništvo iz enega na dva lastnika), glede prenosa lastnine,...

Nazadnje urejeno:

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
center za razvoj malega gosp., obrtno-podjetniška zbornica (verjetno ste člani!?),JAPTI ...

enkrat sem bral en članek v Financah, da naj bi bila 100.000 EUR letnega prihodka meja kjer se splača iz s.p. preiti v d.o.o.
Je pa odvisno od vsakega primera posamezno.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Zakaj ne direktno odpret se d.o.o. in zapret s.p. kasneje? Samo na glas razmisljam.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tako bomo verjetno naredili mi. Odpre se d.o.o., posli se počasi prenašajo nanj, zaposleni tudi in to je to.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Kako je pa s prenosom osnovnih sredstev - stojev in ostalih zadev?
Načeloma bi pa tudi pri nas ostal s.p..

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Pozdrav,

mene pa zanima, kje oz. kdo ponuja strokovno svetovanje glede prehoda s.p. na d.o.o.?
Namreč, oče ima sedaj "družinski" s.p., katerega bi preoblikoval v d.o.o., pa se nam ob tem poraja en kup vprašanj -> od tega kako urediti glede lastništva (ali že ob ustanovitvi trije lastniki, ali se kasneje prenese lastništvo iz enega na dva lastnika), glede prenosa lastnine,...

Po mojih informacijah je ga. Milica Gostiša daleč najbolj izkušena oseba na tem področju.
Pisarno ima na Medvedovi 28 v Ljubljani.

lp,
Mpix