Kje priti do takega programa?

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Seveda, če sploh obstaja in je na koncu ta video ena velika potegavščina oz. odlična videomontaža.

Članek iz www.zenska.si:

" Že res, da je vse retuširano, kar se pojavi v javnost. Toda tale video vas bo presenetil!

Globoko v sebi vemo, da je vsaka fotografija, vse kar vidimo na televiziji in vsak film, ki se pojavi na velikem platnu digitalno retuširan, popravljen, izpopolnjen do popolnosti. In večinoma ti popravki ostanejo skrivnost, toda režiserja Balint Nagy in Nandor Lorincz sta se odločila za drugačen pristop. Retuširanje, dejanski postopek, sta vključila v video francoske pevke Boggie, za njeno pesem Nouveau Parfum.

V resnici gre za simulacijo retuširanja, toda popravki, ki večinoma ostanejo skriti pred našimi očmi, dovolj nazorno pokažejo svoj namen. Ne smemo verjeti vsemu kar verjamemo. In katera verzija pevke je vam bolj všeč? Tista pred ali po “lepotni preobrazbi”? "

Zdaj, če tak program res obstaja, bi prosil za ime. Ker če res obstaja, naredi retuširanje 500x bolj enostavneje kot Photoshop ali After Effect.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa veš, da sem isto htel objavit ko sem videl prvič video
grin1.gif
Ta program je po moje fejk, ampak sem tudi že videl kako kao delajo v Photoshopu, pa samo klikajo nekaj in izginejo mozolji, razširijo prsi, povečajo oči... Očitno je delo grafičnega oblikovalca (po njihovo) postalo otročje lahko - par klikov in je vsak Adriana Lima.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Bok ve ... ampak po videu sodeč, je ta program čisto enostaven, če sploh obstaja, je pa spet drugo vprašanje.
tongue-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Photo makeup editor in Cosmetic Guide sta dva programčka, ki sta precej bolj enostavna kot photoshop. No nista pa tako kvalitetna kot photoshop, ampak za silo se kar da retuširati.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
grin1.gif
Ta program je po moje fejk, ampak sem tudi že videl kako kao delajo v Photoshopu, pa samo klikajo nekaj in izginejo mozolji, razširijo prsi, povečajo oči... Očitno je delo grafičnega oblikovalca (po njihovo) postalo otročje lahko - par klikov in je vsak Adriana Lima.

Itak. Ravno tako kot ko na mešalki obračaš dva gumba in en slajder pa si že vrhunski DJ.
smirk-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Citat:
grin1.gif

Itak. Ravno tako kot ko na mešalki obračaš dva gumba in en slajder pa si že vrhunski DJ.
smirk-1.gif
467716-post_slo.gif

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Citat:
grin1.gif

smirk-1.gif

Ne zadnjič sm v eni seriji vidu da v bistvu se z audio mešalkam te video efekte dela
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
He he, ja, tale primer je precej zgovoren.
Čeprav po mojem mnenju zmaga tista zadeva, ko je na osnovi posnetka varnostne kamere in neverjetnega približevanja v odsevu (!) na kromanem pritrdilnem vijaku tablice, detektiv prebral registracijo drugega avtomobila (žal se ne spominjam več kje je bil ta 'fejk' že objavljen)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ja, to je bilo
cheer.gif

@Numy: pri teh zadevah je itak skoraj vse 'parodija', čeprav jo prodajajo za 'možno'
wink-1.gif

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem pa ti nekdo prinese 640x480 fotko in prosi, da mu jo spremeniš nazaj v XY mpix sliko, ker on sam ne zna - če jo poveča je vse kockasto
grin1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Mu daš bankovec za 10 € in mu rečeš naj ga poveča v bankovec za 100 €...