Kje najceneje plačilni promet za pravne osebe?

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Trenutno imamo kot podjetje TRR pri Banki Koper, kjer je plačilo UPN za zneske do 50.000 EUR v višini 0,85 EUR in Unicredit kjer je 1,1 EUR na UPN nalog. Zanima me če se je kdo že "spogajal" z svojo banko za cenejše opravljanje plačil, kljub ceniku, kjer je pač navedeno XY eur na plačilo. Imamo cca 50 plačil na mesec in na leto bi se kar poznalo ali plačamo 1.1 EUR ali pa bi npr 0,5 EUR....

Obenem me zanima katera banka v SLO ima najcenejše izvajanje plačilnega prometa za pravne osebe.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Od kdaj ima Unicredit 1,1€?

Drugače pa poglej delavsko hranilnico:
Izvajanje plačilnih nalogov preko e-bančništva
plačila stranki pri Delavski hranilnici (interno)
brezplačno
SEPA plačila strankam pri domači banki
- do 50.000,00 EUR
0,35 EUR
Plačila strankam pri domači banki
- nad 50.000,00 EUR
3,00 EUR
Nujna plačila strankam pri domači banki
3,00 EUR
SEPA plačila strankam pri tuji banki
- do 50.000,00 EUR
0,35 EUR
- nad 50.000,00 EUR
3,00 EUR

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pri nas smo na istem, s tem da imamo Banko Koper in NLB. Drugo bi že zdavnaj skenslali, pa imamo en ugoden kredit, ki se ga "ne splača" prej odplačat
grin1.gif

Zadnjič je bila pri meni bančnica iz Banke Koper in mi je zagotovila, da bo poskusila urediti nižje stroške plačilnega prometa. Zdej, od tega je že več kot en mesec, pa ni še nič efekta, tako da jo moram malo spomnit.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
Eno mogoče malo naivno vprašanje.
Če bi odprl s.p. ali pa d.o.o (ne se na to ozirat) maš vsaj mesečna plačila davčni in ZZZS in podobno, a ne?
A je ta plačila obvezno delat prek banke ali se lahko preko njihovih blagajn z gotovino ali pa kartico, če jo sprejemajo?
Da pač ni toliko tega plačilnega prometa, ki so si ga banke močno zacolale...
10.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Jaz sem trenutno na NKBM po spodnjih tarifah:
- mesečno vodenje TRR 5,00 EUR
- mesečno nadomestilo za bankanet 2,00 EUR
- plačilo preko bankanet 0,80 EUR
- vsak priliv na TRR računajo 0,12 EUR
- strošek zaprtja računa (ne najdem podatka)

Sedaj gledam pri Delavski hranilnici, kjer je
- mesečno vodenje TRR 4,15 EUR
- mesečno nadomestilo za spletno banko 1,40 EUR
- plačilo preko spletne banke 0,35 EUR
- vsak priliv na TRR računajo (ne najdem podatka)
- strošek zaprtja računa 21,00 EUR

Na letni ravni se kar pozna! Imajo pa še neke akcije, prvih par mesecev vodenje TRR zastonj, pa je ravno prav, da ti recimo pokrije strošek zaprtja TRR na prejšnji banki.

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz sem trenutno na NKBM po spodnjih tarifah:
- mesečno vodenje TRR 5,00 EUR
- mesečno nadomestilo za bankanet 2,00 EUR
- plačilo preko bankanet 0,80 EUR
- vsak priliv na TRR načunajo 0,12 EUR
- strošek zaprtja računa (ne najdem podatka)

Sedaj gledam pri Delavski hranilnici, kjer je
- mesečno vodenje TRR 4,15 EUR
- mesečno nadomestilo za spletno banko 1,40 EUR
- plačilo preko spletne banke 0,35 EUR
- vsak priliv na TRR načunajo (ne najdem podatka)
- strošek zaprtja računa 21,00 EUR

Na letni ravni se kar pozna! Imajo pa še neke akcijo, prvih par mesecev vodenje TRR zastonj, pa je ravno prav, da ti recimo pokrije strošek zaprtja TRR na prejšnji banki.

sem iz podobnih razlogov šel ne delavsko in zadeva deluje
smile-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Imaš mogoče preko njih še POS terminal, oz. če ga ima kdo drug od vas v tej temi? In če je brezplačen, ter kako nakazujejo zneske nakupov preko POS terminala. Sedaj imam na Banki Koper in so nakazila 1x tedensko (pa še to ni cel mesec isti dan v tednu ampak 1x pon, tor, sred.,...), in imam počasi že poln k**** tega....upam da drugje ni enako?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Imaš mogoče preko njih še POS terminal, oz. če ga ima kdo drug od vas v tej temi? In če je brezplačen, ter kako nakazujejo zneske nakupov preko POS terminala. Sedaj imam na Banki Koper in so nakazila 1x tedensko (pa še to ni cel mesec isti dan v tednu ampak 1x pon, tor, sred.,...), in imam počasi že poln k**** tega....upam da drugje ni enako?

Sam ne uporabljam posa, imam pa stranko, ki dela precej velik promet preko posov. V uporabi pa ima 12 blagajniških mest. In po vseh kalkulacijah in testih so trenutno najbolj zadovoljni z Paylife sistemom. Tudi nakazila, provizija, izpiski, reklamacije, odzivnost terminalov ... z vsem so precej zadovoljni!

Podobne teme