Kje na CE kupit nahrbtno kosilnico? In kakšno?

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Pozdravljeni,

kupujem eno dobro nahrbtno kosilnico. Kolikor sme do sedaj prebral, mora biti dovolj močna.
Sam sem jih našel le v Merkurju, zato vas sprašujem, kje vse na Celjskem se še dajo kupit te kosilnice.
Najraje bi videl, da mi svetujete koga, ki ima kaj pojma o tem in da mi bo pomagal izbrat.

Seveda bom vesel tudi vaših nasvetov, na kaj biti pozoren.

Hvala in lep dan,
Matjaž

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
najprej napiši za kaj bo rabil?

imaš namen kositi konkretno travo..ali zgolj 'briti'? torej laks ali cirkularček?

Ker če gre bolj ali manj za pobiranje redke trave (na kakih senčnih pobočjih) kjer lahko vse opraviš z nitko, potem bi mogoče lahko pogledal zatip, kjer imaš motor direktno na 'osi' (torej ni nahrbtna).

Če gre za konkretno trao (košnja 1 x mogoče 2 x letno, večja kvadratura) potem obvezno več moči, ter uporaba 'cirkularja'.

Če bi rad kvaliteto: Stihl, mi imamo doma Kawasaki (tudi brez pripomb).

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
http://www.rotar.si/

Trgovino pa imajo tudi na naslovu:
Eurogarden d.o.o.
Levec 71a
3301 Petrovče

Njihovo ponudbo motornih kos si lahko ogledaš tukaj - http://www.rotar.si/kosilnice/motorne_kose.pdf

Mi smo pri njih kupili že dve nahrbtni motorni kosi. Obe sta proizvajalca Solo in smo zelo zadovoljni. Druga, ki smo jo kupili lani je model SO 155, ki je tudi v katalogu, in je mislim da med najmočnejšimi na trgu. Uporabljamo pa jo za košnjo po vinogradu in pa tudi okoli hiše itd. Na obeh pa imamo glavo z laksom.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
V Merkurju, če koga poznaš, lahko dobiš 10% popusta.
grims-1.gif

Jaz imam Alpina star 55 in sem zadovoljen.

Pa nikar ne kupi nitke, ki je prozorna in ima not jekleno žico, ker ni vredna pol pizdematrne. Pri košnji kake močnejše trave se ti bo ovijala okoli. Najbolje kaka 4 ali 6 kotna.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Povsem na koncu mariborske v Celju (že preko avtoceste na desni v smeri proti Vojniku) je stihl prodajalec in serviser.
Vprašanje pa je, če se splača kupiti stihl. Mene je sicer presenetilo, ko sem se pojavil tam z >10 let staro stihl koso in je imel za glavo vsako plastiko posebej kot rezervni del. Za drobiž je usposobil staro kosilno glavo, ki sem jo jaz zraven prinesel samo zato, da bi kupil nekaj podobnega. Res pa je, da pri tej tehniki lahko veliko razliko v ceni dela vgrajen material (ali pa znamka???). Ležaj je lahko tak ali drugačen, cilinder prav tako, vse skupaj pa zgleda enako. Tako si vsaj jaz predstavljam.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
grims-1.gif

Pa nikar ne kupi nitke, ki je prozorna in ima not jekleno žico, ker ni vredna pol pizdematrne. Pri košnji kake močnejše trave se ti bo ovijala okoli. Najbolje kaka 4 ali 6 kotna.

Jaz imam Ideal SR 540S, ima Kawasakijev motor s 3KM. Letos je 3.sezona in do sedaj ni niti kihnila, pa je delala tudi po 6ur skupaj. Edini problem sem imel z nitko, ki se je topila (!) pri košnji zelo visoke in trpežne trave, pa še to dokler nisem v Bauhausu kupil 6kotno 3mm Alu-cut nitko, ki ima primesi aluminija.

Sumljivo nizka cena za tako kosilnico je tukaj:

http://www.lovecnacene.si/motorna-kosa-ideal-sr-540-s/m/983909/

Za mojo sem namreč dal nekaj med 400 in 500EUR, na zgornjem linku pa je za samo 192EUR!

LP,

Milan

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Glej ceno naprej na linku trgovina...

evil.gif
se znajdejo. (packi)

Banda umazana! Kljub temu je tole po moje najnižja uradna cena.
Jaz bi sigurno poskusil pri Merkurju - pri njih se da marsikaj zmeniti glede cene, samo reči je treba.
smile-1.gif

LP,

Milan

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
ksz

na te igrače se ne zastopim. Sem pa v zadnjem Hoferjevem spamu videl, da ponujajo kosilnico za dobrih 100€.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
imaš pa na Mariborski še Inpos..... Se da tudi kaj na ceni narediti... samo reči je treba
wink-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
ksz

na te igrače se ne zastopim. Sem pa v zadnjem Hoferjevem spamu videl, da ponujajo kosilnico za dobrih 100€.

Sem ze jest geldal,...motor je kar mocan (2ks).. bo pa treba videti... garancije je pa itak a3 leta

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
V Parižljah maš Duseti, mislim da ma bolj Husqvarne pa zna ti tud povedat za kaj se gre+dober servis ma.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Hmm, te kosilnice za 100€ so res bolj igračke, kot kosilnice ... Sem imel priliko testirat eno iz Obija, za 90€, z motorjem takoj na gredi. (v bistvu ročna kosilnica) (znanec je nabavil za košnjo vrta)

Na prvi pogled že opazna slaba izdelava, slabo obdelana plastika, motor težko vžiga. Poteg za zagon se zatika ... kosilnica sicer kosi izjemno dobro, vrt in okolico je pokosila super ... problem je nastal pri 3tji košnji vrta, ko se je začel pregrevat ročaj in to tako močno da se je ni dalo držat več v roki ...

Kosilnica je šla na servis, po par dnevih je že dobil novo. (ni še sprobal če dela ok)

Jaz imam doma nahrbtno kosilnico Kawasaki TD40, stara verjetno že dobrih 15 let. Kosi v redu, prižiga dobro. Notranja pogonska zajla se nam pretrga cca vsako drugo leto. (strošek cca 15€) To pa zaradi košnje na zelo strmem terenu, kjer se pogonska zajla precej zvija. (1x sem zamenjal tudi ohišje pogonske zajle, če se ne motim je bilo cca 80€)

Prejšnji teden pa sem menjal še sklopko. (40€) Kosimo pa kar precej, po vinogradu, terasah in koronah, pa vse naokoli njive.

Smo zadovoljni.

Za bolj resna dela vsekakor se splača odštet malo več za dobro koso.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
grims-1.gif

Jaz imam Ideal SR 540S, ima Kawasakijev motor s 3KM. Letos je 3.sezona in do sedaj ni niti kihnila, pa je delala tudi po 6ur skupaj. Edini problem sem imel z nitko, ki se je topila (!) pri košnji zelo visoke in trpežne trave, pa še to dokler nisem v Bauhausu kupil 6kotno 3mm Alu-cut nitko, ki ima primesi aluminija.

Za mojo sem namreč dal nekaj med 400 in 500EUR, na zgornjem linku pa je za samo 192EUR!

LP,

Milan

Zdravo,

tudi meni vedno bolj prihaja v ožji izbor Kawasaki 540 model.
Mam eno vprašanje glede te kosilnice...nekje sem slišal, da se ti pri košnji kadi iz auspuha direkt v glavo. Se tebi tudi?
KEr baje bi naj tele novejše že imele katalizator in potem kajenja naj ne bi bilo več...

LP, M.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Če zmešaš pravilno mešanico in mogoče še uporabiš Husquarnino olje "low smoke" ne bi smelo biti nič kajenja.

Naša kosilnica kadi samo če dodam kaj preveč olja, drugače ni kajenja.

Lp

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
grims-1.gif

LP,

Milan

Zdravo,

tudi meni vedno bolj prihaja v ožji izbor Kawasaki 540 model.
Mam eno vprašanje glede te kosilnice...nekje sem slišal, da se ti pri košnji kadi iz auspuha direkt v glavo. Se tebi tudi?
KEr baje bi naj tele novejše že imele katalizator in potem kajenja naj ne bi bilo več...

LP, M.
Pri moji nisem opazil nobenega kajenja, kaj šele, da bi bilo nadležno. Katalizatorja nima, uporabljam sintetično OMV 2T olje, delam 2%mešanico (olje je primerno tudi za 1%).
Izpušna cev (če plehnatemu 2cm deflektorčku lahko tako rečeš) je res nekoliko nežno pritrjena, a to je to.
Če bi se rad 100% prepričal v delovanje, preizkusi kakšo testno, ča pa si kaj v okolici MB, lahko prideš pogledat/preizkusiti tudi mojo kosilnico in njeno stanje po dveh letih redne uporabe.

LP,

Milan