Kje kupujete dele za servis?

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Zdravo!

Kje kupujete dele za servis avtomobila? Fizična ali spletna trgovina? S katero ste zadovolni (cena/kakovost/komunikacija/...)

Lep pozdrav,
S

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Euroton...Potokar...GMT...
Se kak tehnum v sneberjah. Na sreco nisem pogosto njihov kupec
evil.gif

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
motoroil in bartog. dobre cene in ustrežljivo osebje. zrihtajo in dobavijo pa vse.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na servisu. Nimam se časa ukvarjat s tem, da bo naftni filter cenejši za 49 centov...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Lepo, jaz sem pa pred kratkim ugotovil da je lahko samo olje v trgovini 30 evrov cenejše(od fizične trgovine omenjene zgoraj, koliko je cenejše od servisa ne vem).Razen če je to cenejše olje ponaredek (pri velikem slo spletnemu ponudniku, tako kot gsm baterije)? Ko kupiš material za kpl servis, ti ostane več kot 40c v žepu.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz sem dobil pa popust na tako olje in so se vse trgovine skrile s ceno. Bo v redu?
Meni se ne ljubi delati "splitted brain" in ob morebitni napaki v delu najprej reklamirati del v trgovini in se potem še z proizvajalcem dela prerekati kdo bo plačal storitev ponovne vgradnje oz. popravila. Ker če misliš da ti bo mojster, h kateremu si prinesel del s sabo zastonj vgradil reklamiran del se motiš. Zaračunal ti bo tako osnovno vgradnjo kot morebitno garancijsko popravilo (demontažo/montažo reklamiranega dela). Če del kupim v delavnici pričakujem in zahtevam, da se jaz s tem ne bom ukvarjal.
Samo da ne bo kdo potem okoli tega jamral...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Bere se bolj tako, da te boli rinčke, ker te curijo na servisu.
wink-1.gif

Avtodeli prek neta so poklikani v 1 minutki, dobim na dom, servis opravim sam za 1/3 cene. Potrudim se bolj in upoštevam vse malenkosti kot po navodilu. Slednje lahko, ker pač dobim dvigalo.

Jasno ni za vsakega, nabijat o tem, kako se pa superduper storitev dobi samo na uradnem servisu je pa....
hysterical-1.gif
Tam delajo tudi dijaki na dvomesečni praksi, plačani nič.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj če ne dojameš kaj sem hotel povedati ti nisem kriv... pač nisi funkcionalno pismen... Pa malo podtikaš... Nikjer nisem z besedo omenil pooblaščen servis. Pač pa servis nasplošno. Torej človeka oz. firmo z naslovom, davčno, delavnico itd itd. Kjer dobim račun po opravljeni storitvi. In vse kar sodi zraven. Kozolčarji oz. fušarji me ne zanimajo. In ja, tudi takih se posluzujem (avtomehaničnih delavnic) in tudi tam mi na kraj pameti ne pade, da bi prinesel s sabo olje in filtre in končnike in hladilnik in podobno, če jih lahko za primerljivo ceno kupim tam.
In če zadeva ne špila se ne bom ukvarjal na dveh (treh) mestih z reklamacijo in kdo bo kril kakšne stroške. Kot prvo. Kot drugo, meni mobilnost pomeni veliko in če se mi loti kozolčar zadeve (ali pa celo sam) in ob 7ih zvečer ugotovim da mi še nekaj manjka in bom brez avta še dva dni sem naj... Tako pa imam nadomestno vozilo in ti šraufaj kakorhočeš...

Glede vajencev... Tudi mojstri so enkrat začeli, na enak način.

B81

22. jul 2007
36.912
10.482
113
Hmm...pred leti sem kupil dele prek neta, vgradili so mi v enem servisu in sem poklical uradni servis, ce lahko vpisejo v knjigo...so rekli da lahko, ce so orig. deli (kupljeni v uradni trgovini iz UK).

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Jest kar v Mercatorju vzamem pa še pike dobim
smile-1.gif
Šalo na stran. Zadnjič sem bil šokiran, ko je imel Mercator Castrol olje 5w-40 cenejše kot bližnja trgovina z avtodeli vključno s tistim njihovim gotovinskim popustom. Vrgel sem še tist 25% kupon pa je bilo še cenejše. Drugače avtodele vzamem pri Adel ali pa pri rezervniavtodeli24 prek spleta.

Silux me je pri rezervnih delih razočaral, kar se tiče kakih plastičnih ali kovinskih delov, ker je vse treba nakrivit ali pa so luknje zvrtane 2cm napačno....

B81

22. jul 2007
36.912
10.482
113
Sem poleti kupil komplet ploscice ate za scenica pod 100 eur, bom pogledal kasneje..

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.653
113
Po vezah... 36 % rabat... Tm sprednji ATE disji plus ploscice za 160eur +/-

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Na servisu. Nimam se časa ukvarjat s tem, da bo naftni filter cenejši za 49 centov...

Well, wharever floats your boat.. Če dobiš samo 40 centov popusta si verjetno en tečen drekač kateremu prodajalci še pribijejo ceno, ker se jim ne da s tabo ubadat.. Če ne veš kaj v tvoj avto paše potem je res boljše, da stvar prepustiš profesionalcem na servisu (beri študentom kateri se učijo šraufat na tvojih francoskih jajcih). Ja moj prispevek je nesramen tako kot tvoje razmišljanje o splitted brain teoriji.