Kje kupiti kvalitetna oblačila??

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
Torej, včeraj sem malo šetal po trgovinah po Kranju (Qlandia, Mercator, Tuš, ONC, Supernova itd.) z namenom, da si kupim kakšno kratko srajco, recimo kratke hlače pa kakšne poletne čevlje. Hodim od trgovine do trgovine, povsod samo sranje s Kitajske. Grem v Tom Tailor, gledam srajce, okrog 50 eur, kroj je bil pa tak, kot da bi doma eno vrečo odrezal in jo dal nase, groza. Grem še v par trgovin, gledam hlače, srajce, katastrofalna kvaliteta. Nikakvi krojni, bedne barve, pa same XXL številke. Seveda so te stvari bile super ugodne, 50 eur in več. Grem še v Hervis, včasih so imeli dobre stvari, ampak tam me ne vidijo več. Spet sama plastika, vse je bilo Made in Thailand, Made in China. Sem mislil, da bom mogoče imel več sreče s čevlji. Mass, Deichman, čevlji za 30 eur in več, plastični pa tako kot Michael Jackson. Noga spusti dušo pomoje po pol ure uporabe.

Če povzamem, kvalitetnih oblačil ne moreš več kupiti, čeprav si pripravljen kvaliteto tudi plačati. Kje v tej preljubi podalpski deželici je še vredno dati kakšen eur več, da si kupiš kvalitetno stvar? Svetujte!

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.982
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
vse je bilo Made in Thailand, Made in China.

Misliš, da boš dobil made in Germany ali Finland?
crazy1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Boss, Mura, Labod...

Hodiš pa po pravih štacuiah ja..misliš da folk ki ma stil in denar hodi v Qlandio ali pa Mercator kupovat? Zato tam tudi ni takšnih trgovin.

tony

Guru
23. jul 2007
9.644
1.477
113
ksz... Jap, tudi mene je že razpizdilo, da sem kupil pet cunj z dolgimi rokavi v različnih štacunah (od Zare do New yorkerja), in vse so made in china, in točno ena od zadrg dela kot je treba, vse druge so od novega zanič... Me je spomnilo na tiste čase, ko si kupil novega jugota in si ga prvi dan odpeljal do mehanika, ki ti je najprej vse šraufe v avtu zategnil...
jezen.gif

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
kvalitetne srajce ima Boss, Hilfiger, Marc O'Polo, Versace,.... Čevlje pa Geox, sploh če se ti noge rade potijo. Ali pa Boss, Lacoste, Hilfiger,... Ampak pod 100 EUR/kos boš težko našel kaj od naštetega, razen ob kakih razprodajah, znižanjih,...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.825
-429
113
jest sm na našel dobro trgovino v Emporiumu! Massimo Dutti ima lepe eleganto-športne cunjce. Tud cene niso visoke. Celo cenejši kot St.Oliver se mi zdi!

Res uredu štacunca.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Jaz včasih kupim S.Oliver, pa čeprav na etiketah piše Made in China. So pa dobri kroji in vzdržljivi materijali.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest sm na našel dobro trgovino v Emporiumu! Massimo Dutti ima lepe eleganto-športne cunjce. Tud cene niso visoke. Celo cenejši kot St.Oliver se mi zdi!

Res uredu štacunca.
S.Oliver, ne St.Oliver

Dutti pa ima precej kvalitetno robo, jo kupujem že nekaj let. Je pa to blagovna znamka iste firme (Inditex) kot recimo Zara ...
In načeloma ni cenejši od S.Oliverja ...

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
vse je bilo Made in Thailand, Made in China.

Misliš, da boš dobil made in Germany ali Finland?
crazy1.gif

Okej, da se popravim, tudi s Kitajske lahko pride kaj kvalitetnega, vendar to, med čimer pa pri nas lahko izbiraš, je pa živ poden.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.825
-429
113
jest sm zanč kupu hlače 10€ ceneje kot v St.Oliverju. In tud cene puloverjev in srajc so nižje...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Tut labodovo srajco dobiš za 50 evrov in ne boš razočaran. Obleka pa mora bit murina
cheer.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest sm zanč kupu hlače 10€ ceneje kot v St.Oliverju. In tud cene puloverjev in srajc so nižje...
In si 100%, da so primerljive kvalitete in vsega ostalega?
Sam v S.Oliverju sicer praktično ne upujem, v Duttiju pa, ampak se vseeno ne upam trdit, da je Dutti kar na povprek cenejši. Meni se zdi približno primerljivo, kaj več pa človek, ki ni striokovnjak za kvaliteto, itak ne mopre rečt. Dobro mi služijo oblačila obeh znamk ...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Spodnje majice imam od Beti (nazadnje sem jih kupil lani novembra, 25kom naenkrat, v Metliki), puloverje & stuff kupujem pri Rašici (Gameljne), dve obleki, ki jih imam sta od Mure, srajice pa od Laboda. Pred kratkim kupil 2 para čevljev (Geox), nikoli več! Te dni bom spet šel v Peko.

Za vsakodnevno uporabo (gradbenik na terenu) imam pa kramo od Adidas&Co, itak Kitajskega in podobnega xyz porekla. Za razsut je itak dovolj dobra in poceni. Kvalitetna pa dejansko ni. Po dveh pranjih se na zavihkih rokavov že pozna 'obraba'.

Aja, pa pri jeansu moram dejansko pazit. Sem namreč enkrat kupil nekaj hlač 'Cars Jeans'. Fasal fleke na nogah da glava peče (izgledalo kot neka alergija). Vseh 5 parov hlač romalo v kanto in od tedaj spet furam Carrera jeans.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Aja, pa pri jeansu moram dejansko pazit. Sem namreč enkrat kupil nekaj hlač 'Cars Jeans'. Fasal fleke na nogah da glava peče (izgledalo kot neka alergija). Vseh 5 parov hlač romalo v kanto in od tedaj spet furam Carrera jeans.

kje pa jih prodajajo? po možnosti v ljubljani

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.365
158
63
37
Sam sem pred kratkim kupil v Südparku v Celovcu S.Oliver Kratke hlače in kavbojke, pa sem zaenkrat zelo zadovoljen.
smile-1.gif
Tud cena ni bila visoka v primerjavi z drugimi znamkami.
Sicer pa v Avstriji ni neke hude razlike. Bi rekel da je na Rudniku v Lj celo več izbire.
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
S'Oliver kavbojke kupljene v City Parku za 70-80 EUR. Po manj kot pol leta so se strgale najprej pri jajcih (seveda na službenem pikniku) - dal zašit, potem pri žepih totalno znucale se...sem jih imel še za okol bajte..., na koncu pa še na kolenih, ko sem si hotel zavezat superge.

70-80 EUR za manj kot pol leta (ne niso bile edine kavbojke
grin1.gif
)...se ne dotaknem več.

Zdaj kupujem Jack&Jones, zaenkrat zadovoljen.