Kje dobre in ugodne grablje za listje?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Pri /0/]drugje po 9 eur

Torej ce kdo ve v Ljubljani za kaksne ki so vredu, morjo bit siroke vsaj 50cm, zanima me pa edino kako je stem grabit ko se nabere kup, kajti z zeleznimi lahko fajn potegnes, tle pa vrjetno grablje popustijo ker delujejo bolj po principu metle?

Nevem tudi katere so boljse merkur ima take z okroglimi peresi, ostali pa s sirokimi peresi, pomojem je boljs da so s okroglimi tanjsimi da deluje kot metla je pa res da lahko zaradi vecjega presledka med peresi premalo pobirajo listje?

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Te "druge" bodo čisto ok, Gardena so preveč fensi
smile-1.gif

Seveda take grablje niso za premetavanje velikih kupov listja, mišljene so za zgrabljanje listja na večje kupe in potem odvoz/pakiranje v reče/sušenje za pokadit etc...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ti se je ta projekt kr dobro splacal ves in to zato ker so take grablje po 15eur v baubau in celo 30eur pri gardeniji, medtem ko sem jih zvohal v BTCju hala 10 interdiskont, zelezne nastavljive za 4.99eur brez stila. A ni to kul?

Drgac mamo pa kr dosti listja na okol 400m2, pa da se ne zafrkavamo z navadnimi grabljami k se zataknejo v vsako stvar.

To so te Grablje

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
ja super no. Men je blo mal hecno, nooo... soryy..... v naših koncih najdeš grablje kakšne hočeš, kje hočeš... (listja tud kolk hočeš)
PS mogoče nasvet : Če imaš listja imaš tudi kosilnico. Upam da s košem. Kositi nimaš sicer kaj, listje ti bo pa vseeno pobralo v koš.

globus1

Pripravnik
18. sep 2007
57
0
6
take grablje so bolj slabe za listje, sploh če je malo moker. kupi navadne pri "ribnčanu".

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Uporabljam enake grablje, kakor jih ima Ralliart, tudi listja se na obeh parcelah, kjer pospravljam nabere precej (letos cca 18 velikih plastičnih vreč) in grabil sem tako mokro, kakor tudi skoraj suho listje različnih drevesnih vrst, kjer je najbolj 'pasji' Ginko, pa ni bilo z nobenimi drugimi grabljami lažje. poleg teh kovinskih imam še nekaj plastičnega od Gardene, pa suho-robarske in klasične kovinske, vendar na koncu vedno primem prav te, za 5€. In seveda nasajene na teleskopski ročaj, sicer namenjen malariji.
wink-1.gif