Kje dobiti brezžični hišni telefon z ločeno bazo?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni,

torej! Prehajam iz ISDN na IP telefonijo. Ker sedanjih Telekomovih aparatov ne bom mogel uporabljati bo treba kupiti slušalke za po hiši. Iščem sistem kjer sta v kompletu 2 slušalki. To sicer ni problem ker je tega na trgu polno. Iščem pa tak sistem, kjer se bo v modem vtaknila bazna postaja ki bo oddajala, stojala za slušalke pa bom lahko imel nekje v hiši ločeno. Torej iščem sistem kjer mi ne bo treba stojala za slušalko oz. polnilca met direkt zraven modema, ali obstaja kaj takšnega? Če obstaja bi prosil za znamke in modele saj v Bofu nisem našel nič podobnega! Hvala

Lp

PS:. Upam da sem dovolj jasno po kmečko napisal kaj iščem
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz mislim da on išče IP telefon, torej za Skype in podobno. Navaden telefon brez skrbi da imajo v Big Bangu. Pravzaprav sem nazadnje tudi enega Philipsa s Skype podporo videl, ne vem pa kak je s več slušalkami oz. ločenimi enotami.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem je pa slep da ni našel nič v Big Bangu, sam ko sem šel so imeli enih 5 modelov za izbirat in vsi so imeli možnost dokupa dodatnih slušalk s polnilnimi enotami. Sam sem pri njih kupil Panasonica, deluje ok.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Potem je pa slep da ni našel nič v Big Bangu, sam ko sem šel so imeli enih 5 modelov za izbirat in vsi so imeli možnost dokupa dodatnih slušalk s polnilnimi enotami. Sam sem pri njih kupil Panasonica, deluje ok.
Tako je, tako rekoč vsaka bazna DECT postaja omogoča priklop več slušalk, do osem, če se ne motim. Ker si proizvajalci malo po svoje razlagajo DECT standard, je pametno vzeti slušalke istega proizvajalca, kot je bazna postaja.
South, jaz bi sicer vzel Gigaset, vendar je to povsem subjektivna ocena, ker telefon ogromno rabim, in sem imel s Panasonicom same težave, medtem, ko Gigaset, dela kot mora. Lahko da sem imel samo smolo, kaj pa vem.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah stari Panasonici so res bli za en k***c. Baterija se je hitro praznila, signal je bil slab... Tile novejši pa so v redu, pa še AA (ali AAA?) baterije imajo, tak da lahko kupiš recimo kake Eneloop in si zmagal.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
SouthPark, bil sem v Bofu na Tržaški in telefona takšnega tipa kot je na enaaa niso imeli torej imeli so hkrati polnilec v katerem je bila vgrajena baza in le ta polnilec oz. baza je morala biti v bližini modema. Je pa ta sistem na enaa predrag, saj ne mislim dajat za to sranje z samo 1 slušalko 140€. Če ima podporo za Skype me ne zanima, rabim samo za klicat preko normalne AMIS linije... Torej a obstaja kakšna takšna zadeva kot je na enaa kjer imaš to bazo ter v setu 2 slušalki ter za NORMALN denar
smile-1.gif
Drugače pa prisegam tudi jaz na Gigaset od Siemensa, samo tista opcija je predaga...

Lp

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa kaj zaj ti sploh veš kaj kupuješ? DECT analogen telefon? IP telefon?

Ker da DECT-ov nisi videl v Big Bangu pa si ne zmišljuj, samo poglej tukaj pa preveri kaj vse imajo na zalogi: http://www.bigbang.si/telekomunikacije/telefonija/brezzicni-stacionarni-telefoni

Osnovna enota pa bo morala pri vsakem biti blizu modema, ti pa imaš lahko potem samo polnilce kjerkoli hočeš. Ne vem sploh zakaj te ta osnovna enota blizu modema tako moti, saj ne rabiš met tam slušalke
rolleyes-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Lej muca, IP telefon ali analogni telefon bmk, nevem niti kakšna je razlika. Rabim telefon ki mi bo delal na AMIS telefonijo ter mi prikazoval številko. Dovolj razumljivo? V Bofu na tržaški sem bil in povedal svojo željo in tega ni bilo na lagerju, prodajalec mi pa je rekel da ima takšno opcijo SAMO Motorola in da to ljudje kar iščejo. Kaj pa je tam na zalogi pa nimam pojma. Vsi telefoni ki so bili tam na zalogi so imeli bazo in polnilec v enem. Jaz pa iščem takšno opcijo da bo baza in polnilec posebej. Štekaš? Dajva še drugače, Hočem da bo zraven telefona črna ali bela škatlica katero bom vklopil v modem in ta škatlica bo oddajala signal katerega bo lovila moja slušalka. Upam da razumeš... Torej hočem tisto ******* škatlico ter POSEBEJ 2 slušalki s svojima polnilcema. To je to. Zdaj pa ali je IP, XARFA, KSFASFASSAF ali SFSAFASFASF tehnologija me ne zanima. Samo da bo delalo!

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Uporabljam Siemens A580 , kateri ima ločeno bazno postajo in telefon (in tudi polnilec
smile-1.gif
), poleg tega pa še 2 drugi Siemensovi slušalki...
Dela že par let BP.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Jiggler pravi:
Uporabljam Siemens A580 , kateri ima ločeno bazno postajo in telefon (in tudi polnilec
smile-1.gif
), poleg tega pa še 2 drugi Siemensovi slušalki...
Dela že par let BP.

Ala ti vera, ti si ded! Vsaj nekdo me razume kaj rabim! ALELUJA! Torej to bo delalo na AMIS telefonijo? Torej AMIS telefonija je IP telefonija ali kako se imenuje ta tehnologija? Torej kateri telefoni pridejo meni v poštev? IP telefoni? Analogni telefoni? Kakšne še poznamo? Sedaj imam enako opcijo od Siemensa in sicer Gigaset z ločeno bazo ter ločenim polnilcem s slušalko. Ampak tisti Siemens menda nikak ne bo delal na to zadevo kajne?

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Glej, ta telefon lahko uporabljaš kot IP telefon ali kot navaden analogni telefon. Torej dela zagotovo tudi v AMIS omrežju.
Kateri telefon in bazno pa imaš?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Huh ti povem jutri ko pridem domov, zraven ISDN smo ga dobili pred 8-10 leti? Bom pogledal pa napišem
wink-1.gif

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Potem ga lahko uporabiš za dodatne slušalke, ali pa kupiš vmesnik na katerega lahko priklopiš ISDN aparate...
Obe slušalki registriraš na novo bazno postajo, drugo bazno pa uporabljaš pač samo kot polnilec.
Upam da je razumljivo
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmmmmm to se mi zdi zelo interesantno če bi lahko to zdajšnjo slušalko registriral na novo bazno postajo saj deluje super! Bom napisal model seta pa bomo vidli kaj se da rešit oz. s katerim izmed novih Gigasetov bi se dala "parit"
smile-1.gif
Vmesnik z ISDN aprate? A to tudi obstaja? Drago?