Kitajske fake baterije prodajane kot originali...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Bom opisal svojo izkušnjo, da se ne bo še kdo drug nate***.

Iz čajne sem naročil cheap baterijo za LG G3 za par dolarjev. Ko sem jo dobil, me je grizlo zaradi explozivnih Note7 baterij in sem si rekel da ni vredno razkirati in da bom raje kupil original pri nas.

Nato sem v zelo priznani slo spletni trgovini kupil baterijo, pri kateri je na veliko pisalo da je ORIGINAL.

Ko sem jo dobil, sem takoj videl da je kitajski fake, čeprav je bila cena 24€, saj je bila identična tisti kitajski in v dostih podrobnostih drugačna od originala ki ga imam v telefonu.

No potem sem klical na LG servis in od njih kupil novo zares originalno baterijo.
(Brihte so mi jo poslali v navadni neoblazinjeni kuverti. Še dobro, da se ni prepičila, ker bi lahko cela Pošta zgorela...)

No ta baterija, ki sem jo dobil iz LG servisa je pa dejansko originalna in identična tisti v telefonu (razen novega logota).

Razlike so zelo majhne ker so kitajci čedalje bolj natančni pri kopiranju:
(Mučijo jih še fonti, apostrofi, vejice, pa logoti standardov...)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Danes je težko nekaj enoznačno označit za fake in original. Če imaš opcijo za foro stestiraj kapaciteti obeh novih baterij!
grims-1.gif

Lingvistični kiksi sicer zgledajo res "fejkersko" ampak je čisto možno da so neoznačene baterije ki so padle z original linije dobile svoje etikete. So zato slabše? Niso, so pa cenejše (no dokler jih kdo ne prodaja kot original po ceni originala)!
grin1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Sem odkril še eno napako...

LG je Januarja 2015 spremenil logo.
Levo je stari, desno je novi:
13-04(80).jpg

Torej bi vse nove baterije morale imeti novi logo.
Baterija iz servisa ima novega, fake ima pa starega , čeprav je datum izdelave Junij 2016, torej leto in pol po spremembi logota.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Zdaj vemo zakaj ima morda Hanzi tudi težave, ki tudi kupuje "original" v eni izmed zlo priznanih SLO spletnih trgovin.

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
Ravno pred tremi dnevi dobil iz kitajske baterije za mobilni telefon, zaenkrat deluje ok. Na njej je pisalo original, vendar malo dvomim saj je bila cena 6 eur za baterija kapacitete 3000 mah.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Sprašuješ mene ali OP?

OP ni napisal, Hanzi pa je napisal, da v MV in da bo uveljavljal stvarno napako. Kolikor vem še ni replya od Hanzija, verjetno so ga na hitro odpravili, ali pač ne?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Ko naredim FR (dolocene zadeve moram backupirati) bom tudi kaj vec lahko povedal zakaj imata obe bateriji (stara original in nova iz MV) podobne simptome. Dopuscam mozbost da se telefonu kaj dogaja. Ne grem pa kupiti sedaj se originala na servis za 30 evrov. Ko dobim povrnjeno kupnino z mimovrste zastvarno napako, pa stestiram se original na servisu. Seveda ce ne bo nic boljse. Sicer naj se na servisu ukvarjajo s telefonom. Je se v garanciji.
Se pa obmocje pod baterijo (med baterijo in usb konektorjem) vcasih nesramno greje. Kaj je tam? Proc?

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Tam je verjtno kakšna začita pred preveliko napetostjo, pa kakšni filtri da malo zgladijo napetost, verjetno tudi kak napetostni regulator...
(Ugibam, kaj bi bilo smiselno, če poveš model telefona lahko malo pobrskam po netu...)

Sicer a ta moja nova "original" (fake) baterija je bila kupljena v MV...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Sicer a ta moja nova "original" (fake) baterija je bila kupljena v MV...
To je sicer takoj za prijavit trgovskemu inšpektorju, naši, tudi največji trgovci vse preveč radi prodajajo ponaredke za ceno originalov. Ampak Slovenci to nenavadno zlahka požremo, čeprav smo najbolj fovšljiv narod.

fujtajksel

Pripravnik
4. sep 2014
167
5
18
Z baterijami je križ. Še Amazon in nekaj drugih velikih so nekaj časa nazaj zalotili da so fejke lifrali. Včasih se je obneslo poiskat dilerje ki so prodajali neoriginalne ampak so robo testirali in izbirali boljše vire. Zadnje čase je hudič ker pošta sploh noče več dostavljat baterij. Največji štos so sveži Note 7, ki bi jih Samsung rad zamenjal, ampak s ta problematičnimi pošta noče imet opravka pri vračilu
smile-1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Bom opisal svojo izkušnjo, da se ne bo še kdo drug nate***.

Iz čajne sem naročil cheap baterijo za LG G3 za par dolarjev. Ko sem jo dobil, me je grizlo zaradi explozivnih Note7 baterij in sem si rekel da ni vredno razkirati in da bom raje kupil original pri nas.

Nato sem v zelo priznani slo spletni trgovini kupil baterijo, pri kateri je na veliko pisalo da je ORIGINAL.

Ko sem jo dobil, sem takoj videl da je kitajski fake, čeprav je bila cena 24€, saj je bila identična tisti kitajski in v dostih podrobnostih drugačna od originala ki ga imam v telefonu.

No potem sem klical na LG servis in od njih kupil novo zares originalno baterijo.
(Brihte so mi jo poslali v navadni neoblazinjeni kuverti. Še dobro, da se ni prepičila, ker bi lahko cela Pošta zgorela...)

No ta baterija, ki sem jo dobil iz LG servisa je pa dejansko originalna in identična tisti v telefonu (razen novega logota).

Razlike so zelo majhne ker so kitajci čedalje bolj natančni pri kopiranju:
(Mučijo jih še fonti, apostrofi, vejice, pa logoti standardov...)

Kot je že nekdo napisal zgoraj, imaš možnost testirati moč obeh baterij? Lahko da MV dobi baterijo, ki je bila delana za drug trg, kar pa še ne pomeni da je fake? Kakšna je bila njihova reakcija na domneve?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.427
2.584
113
Kako ste dobili baterije?
Men jih noben kitajček ni hotel poslat: 4kose, skupaj 12€

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Po čem se vidi, da je ena izmed baterij fake? Lahko sta obe original, različni proizvalalci.

nahrung002.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
A ne vidiš, da na levi bateriji v levem zgornjem kotu piše "ponaredek" na desni pa "oridžinal". No, to je to ...

dddddddd

grin1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Po čem se vidi, da je ena izmed baterij fake? Lahko sta obe original, različni proizvalalci.

nahrung002.gif

Napačen logotip, napačna uporaba ločil, nepravilni logoti standardov?....
Verjetno je LG naročil zunanji firmi izdelavo baterij in namesto da bi jim poslali grafike za tisk so jim rekli: logote standardov pa narišite iz nule tako na približno...
bonk.gif

2484431-nom.PNG

Priponke

• 2484431-nom.PNG
    2484431-nom.PNG
    106,7 KB · Ogledi: 236

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
No če tako gledamo so potem res pravi šalabajzarji, ali pa želijo, da se njihova boljša baterija loči od originala.
wink-1.gif

Pred leti je ena naša firma dala na daljni vzhod (se ne spomnim ali Kitajska, ali Tajvan al kaj tretjega) šivat neoprenske obleke. Poslali so jim vzorec zašit pri nas na katerem je bila napaka v enem šivu in guess what - vsi vzorci so prišli z enako napako - fotokopija!
wink-1.gif