kitajska

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Popotniki zanima me naslednje:
1. Najcenejši let na Tajvan? Agencije?
2. Ali je potrebno pridobiti vizo posebej za kitajsko, tajvan, honkong, ali velja ena za vse?

thanx
maja
smile-1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
sem vprašal sekico ki je bla eno leto na kitajskem in pravi da je treba imeti za šajno, tajvan in kingkong različne vize
smile-1.gif

če te še kej zanima pa le vpraši, miha

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
u bad...a kaj veš kako se da tja najceneje priletet...pa kako je kaj z notranjimi leti...a se da vizo za kitajsko dobit na tajvanu ali obratno za tajvan na kitajskem...oz. a moraš res sam iti na dunaj po vizo za na tajvan? kaj se tu v LJ ne da to zrihtat...cmera bi kaj vedu zihr...počakam še njega

hvala miha

majč

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
"vizo za kitajsko dobit na tajvanu ali obratno za tajvan na kitajskem"

Oprosti, ampak kaj bolj neumnega pa v zivljenju se nisem slisal... A mislis, da se da na Turskem Cipru kupit kaksno bajto ce si Grk? V Azarbejdzanu za Armenijo? V ZDA za Kubo?

Ne?

U, jeba! Kaj menis, bo slo na Tajvanu za Kitajsko, ali obratno? Pa do Dunaja ti je dalec za vizo dobit?

A res ne bi raje doma ostala in sla noge v Poreč namakat?

smrdim

Pripravnik
16. apr 2008
56
0
6
Za Hong Kong ne rabiš vize, je pa pomebno da pri Kitajski vizi navedeš število vstopov.

Finnair ima najcenejše lete v Azijo. Mene je povratna prišla 550 ojrov. Notranji leti po Kitajski in povsod naokrog so drobiž.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Hong Kong za bivanje do 90 dni ne zahteva vize za "EU citizens". Tajvan ima eno vizo, Kitajska drugo. V Ljubljani imaš kitajsko ambasado, kjer urediš vizo za LRK, za Tajvan bo treba iti na Dunaj. Predvsem me pa zanima, za koliko časa misliš iti tja. Če nameravaš vse to preletet v dveh tednih, potem je moj odgovor enak tistemu zgoraj - pojdi raje v Poreč. Leti med temi tremi "postajami" so dragi. Znotraj LRK pa poceni. Zato se ti bolj splača iti recimo do Guangzhou-a ali Shenzhen-a z letalom, potem pa z busom ali vlakom do Hong Konga.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
lahko pa ti še prilimam kakšna letala imajo kitajci... (z gurtnami skup našpanana da se ne razletijo)...

pa vize prej rihti da ti ne bo casa zmanjkalo, znajo bit cudni.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
lahko pa ti še prilimam kakšna letala imajo kitajci... (z gurtnami skup našpanana da se ne razletijo)...

pa vize prej rihti da ti ne bo casa zmanjkalo, znajo bit cudni.

A ti si kao smešen? Air China, Hainan Airlines, Southern Airlines - s temi sem letel in vsa letala so precej boljša od letal Adrie Airways.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A lahko samo ugibam, da ne znas nemsko?

"Ich bin da etwas enttaeuscht von Eurem Adlerauge...
a) dies ist ein Militaertriebwerk (turbo-jet, nicht turbo-fan)
b) es hatte wohl bird-strike oder was unverdauliches angesaugt
c) es befindet sich auf einem Bock und ist dreh-transportgesichert um Verletzungen
zu vermeiden
d) (die allermeisten passenger jets haben derzeit 2 Triebwerke, nicht 4,
auch in China) "

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Nihao
wink-1.gif

Hvala da si se javu, vsaj en normalen odgovor.
smirk-1.gif

Ma niti slučajno ne mislim vsega tega obdelat. Zanima me kako naj združim najceneje in najhitreje Tajvan 10-14 dni in vsaj ogled Pekinga 5-7 dni naslednje leto, sprašujem pa zdaj, ker gre sestra na Tajvan že novembra in je treba razervirat let, ker se potem skupaj vračava v SLO.

majč

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Boljše informacije boš dobila na sinološkem forumu, kjer ti bodo svetovali ljudje, ki so dejansko bili na Tajvanu. Jaz še nisem bil.
smile-1.gif

www.yuan.si

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Ma sej to me bo sestra ufurala, ker bo pol leta tam. Mene samo zanima najcenejši let - jaz najdem sam nad 1100 EUR tko da ne vem kje je un model najdu let za 550 EUR??????

majč

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Tukej si poglej kje je najcenejši let pa od kje seveda
smile-1.gif

http://www.edreams.com/edreams/english/

Sem bil pred kratkim na tem da bom moral "skočiti" na Kitajsko, vendar pri meni se je šlo samo da bi nekaj pogledal ter šel nazaj, pa pod 1000€ ni bilo karte
frown-1.gif