King cross

amper

Pripravnik
2. avg 2007
84
0
6
Lepi kraji :)
En lep pozdrav..

Upam, da sem sporočilo objavil v pravem forumu. Ako ni, lepo prosim, če se premakne..
Torej: mene pa sam zanima, na katerem odcepu moram it dol za tale trgovinski center na periferiji zagreba.. Vem, da je vzdlož te AC Zagreb-Slo, ne vem pa točno, kje morm it dol.. (po vsej verjetnsoti so table, ampak se raj zazihram
wink-1.gif
)

Če kdo ve, bi lepo prosu za info... TNX

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Za Jankomir glej. Prvi odcep za Zg je to. Potem pa preko nadvoza in prvi odcep desno. Trgovina je na levi strani, ne moreš zgrešit.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Da se ti potožim. Prejšnjo nedeljo sta me dve blondi zvlekli dol. 4 ure sem stal na hodiku od tega "krosa" (razgled je bil sicer veličasten - hrvatice so res pra*ice), za eno "klinčevo" denarnico. Še danes mi ni jasno če sta blond oni, ker sta mi razlagali, da kopujeta denarnico na oddelku kozmetike, bižuterije, čevljev, oblek, papirnic... ali jaz ker sem verjel, ko sta rekli, da gremo samo po denarnico. Aja, na koncu smo res nazaj prišli samo z denarnico.
bonk.gif

Če me ne bi spustili za 10 minut v metroja, kjer sem si kupil plato tuborga in plato dietne kole, bi verjetno tega večera storil grozodejstvo!
grin1.gif

Zatorej tovariši - nikakor v Krosa z žensko!

P.S.: Ja, za jankomir greš dol, najprej imaš tablo Samobor, potem Sveta Nedelja in potem Jankomir - Zagreb zapad.
P.P.S: Provizija za dvig kun na bankomatu pri vhodu in našo kartico je 1,7€.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Ne vem zakaj bi dvigoval kune s provizijo če lahko plačuješ s kartico brez provizije...

amper

Pripravnik
2. avg 2007
84
0
6
Lepi kraji :)
Si zihr, da lahko plačuješ s kartico brez provizije?? MOgoče z eurocardom, maestro pa zihr ne!

Sicer je pa pot čist v izi in narejena za "telebane". Tak kak ste rekl.. Najleopša hvala..

Sicer pa s tem, ali se splača ali ne, je tak tak. Neke vlke razlike v cenah ni, je pa dobro to, da dobim lepo PDV nazaj, ki pa le ni tko mali
smile-1.gif
.

Em, sam da mi je pa carinik dal tist štampel in napisu, kar more, mi je za lepo popoldne pre*jebu mater, mene pa sam bog.. Ne vem, al je bil tko lačen al je pa že doooolg na suhem, da je bil tko tečn
wink-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Seveda z maestrom lahko plačuješ brez provizije... grem večkrat v tujino in zato vedno plačujem samo tako (eurocarda in mastercarda ne maram, gotovine ravno tako ne)... provizije enostavno ne sme biti. Je pa res da se v tujini dogaja večkrat kot pri nas da maestra ne jemljejo, čeprav zelo redko... na hrvaškem se mi še ni zgodilo da nebi vzeli, v severni italiji tudi ne.

Ampak če imaš raje težave z gotovino in oderuškimi provizijami bankomatov... tvoj problem.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Je pa res da se v tujini dogaja večkrat kot pri nas da maestra ne jemljejo, ...

Si že sam odgovoril na moje vprašanje. Malo nerodno je, ko s kupom robe na blagajni ugotoviš, da ne sprejemajo kartic "slovenskega" porekla. Že tako te povsod kamor prideš obravnavajo kot "čefurja", potem pa še scene na blagajni.

Zgodilo se mi je že tudi v naši preljubi deželici, da mi je prodajalec zavrnil gotovinsko plačilno kartico, ker sva se dogovorila za popust na gotovino in gotovinska plačilna kartica ni gotovina. Potem pa letaj okrog za bankomati in si delaj sramoto na blagajni.

Jok brate! V trgovino samo z gotovino.
wink-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
V Kings Crossu spremljajo povsod (bil, preizkusil), in sploh ni problem v "slovenskem poreklu" ampak v maestru kot maestru... včasih jemljejo samo in zgolj lokalne kartice (kot bi pri nas trgovina jemala samo npr. Magno, Piko oz. Aktivo ali Karanto).

S kešom na roko osebno kupujem samo še kebap pri šipcu in občasno pijačo v lokalu.
Keš je tako... prejšnje stoletje.

Nazadnje urejeno:

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
V Nemčiji v Mediamarktu (Pforzheim) mi ni hotela vzeti slovenskega Mastercarda, ker ni bil nemški. Se mi je opravičila in je rekla, da so imeli že preveč zlorab in ne upa sprejeti karkoli drugega kot nemškega.

Načeloma v Kingu gre s slovenskimi karticami ja, doživel sem pa že tudi, da mi brat hrvat ni hotel prodati niti na gotovino, ker sem vprašal za ceno v slovenskem jeziku. Najprej mi je rekel dvojno ceno, kot tistemu pred mano, ko sem vprašal zakaj, pa je rekel "danas nema ništa za slovence". Pusti ti brata hrvata in plastični denar.
grin1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
V Nemčiji v Mediamarktu (Pforzheim) mi ni hotela vzeti slovenskega Mastercarda, ker ni bil nemški. Se mi je opravičila in je rekla, da so imeli že preveč zlorab in ne upa sprejeti karkoli drugega kot nemškega.

Načeloma v Kingu gre s slovenskimi karticami ja, doživel sem pa že tudi, da mi brat hrvat ni hotel prodati niti na gotovino, ker sem vprašal za ceno v slovenskem jeziku. Najprej mi je rekel dvojno ceno, kot tistemu pred mano, ko sem vprašal zakaj, pa je rekel "danas nema ništa za slovence". Pusti ti brata hrvata in plastični denar.
grin1.gif

Načeloma ti mora vzeti mastercard tam kjer so zato poblaščeni. Eventuelno da pri sumljivih mastercardih (ali kakšni drugi kartici) prosijo za kak osebni dokument.

Maestro pa res velja bolj za loklalno kartico in je ne radi jemljejo izven naših meja.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz z maestrom nikjev v avstriji nisem imel tezav, od njihovih intersparov do mediamarkta in ceprav vihajo nosove nad slovenci precej bolj kot kurci hrvati.

ne mi s temi brat hrvat, bosanc ali srb, ker slovenci razen prisilnega zdruzevanja drzav nimamo z njimi cisto nic skupnega.
smirk-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz:
bil ta vikend v kincrosu in citycentru. plačevanej s kartico nlb študentski račun brez težav, tudi večji zneski. kolega si je kupil obleko, srajce in kavbojke in bo tako nazaj dobil dobrih 100€.

opozorilo vsem:
če hočte davek nazaj in je račun večji kot 1500kun morte it na bregano. Za manjše račune pa lahko na ostalih prehodih.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
opozorilo vsem:
če hočte davek nazaj in je račun večji kot 1500kun morte it na bregano. Za manjše račune pa lahko na ostalih prehodih.

Mene je že s prikolico zavrnil v Slovenski vasi pa je bilo manj kot 1500kn po računu.

Se mu pač ni dalo pisati papirjev.
10.gif