Kia Sportage 2.0 EX Active Plus

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ima kdo izkušnje z omenjenim vozilom? Gledam enega letnik 2009 za dobrih 11.000 eur. Ima 30.000 prevoženih in potrjeno servisno. A bi znal kdo povedat iz praske, koliko ima porabe? Pa kako so kej večji servisi oz. če ima kakšno znano napako. Je pa bencinar.

hvala

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Hm, mi imamo 2011 2.0, motor mislim, da je v osnovi isti, le konjev ima več. Mislim, da gre za preverjen motor, tako da problemov naj ne bi bilo. Mi prodajamo našo pol leta staro, če te zanima.
smile-1.gif

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Kako pa da ga prodajate? Če se prav spomnim si takrat naredil temo, kjer si se sekiral ker ste kupili 2.0 namesto 1.6 zaradi porabe. Po nakupu ste bili pa zelo zadovoljni? Zakaj sprememba?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
ker majo d.o.o za brezposlne in bodo kupli A8 karavan, da bo lahko cevi 2x na leto vozil do bližnjih strank.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Kaj pričakuješ od avta? Ker tako na hitro ta kia ni velika oz. prostorna po drugi strani je vseeno šarasta, za vozit je podpovrečna ker je pač "SUV" (motor in odzivnost je sicer še preveč ok za samo podvozje), na offroad ne moreš ker ni 4x4, pila bo tam med 8-9l, kakšni večjih problemov s temi zadnjmi serijami mislim da ni. Samo to je recimo avto, ki res ne vidim zakaj bi ga imel brez 4x4 (ker je vsaka kombilimuzina, limuzina ali karavan boljši, cenejši, večji in še manj porabi)!
rolleyes-1.gif

@ostale ki se vtikate v klemna. Sem tudi sam takrat omenjal da je tak avto bedarija (kot sedaj spet omenjam), no lepo da je spoznal oz. da ima drugačne potrebe. Ampak v vsako temo se vtikat in ga zabadat je neokusno in precej otročje!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ker sedaj delajo vec km od predvidenih in je poraba prevelika. Ne zaveda pa se da je strosek goriva pri takem novem avtu in obicajni kilometrini max 20% letno, prihranek zaradi menjave za manj pozresnega pa kaksnih 5%, oziroma je lahko se izguba. In zgornje cifre se hitro dokazejo z nekaj podatki in mnozenja. Cudno tale klemen razmislja, tudi pol leta vnaprej ne, hkrati pa dvomim da kak nasvet tule uposteva. Se pa rad pohvali.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ma to kupujejo starci, ker je kao lažje not pa ven zlest, ker je visok. Kakor vem je to edini racionalen razlog, pa še to nisem zihr, da je upravičen
wink-1.gif

Sicer pa prav neverjetno kako malo teh suv look-a-likeov ima 4x4 pogon. Iščem zase pa je izgleda to hud luksuz ne glede na znamko. Očitno je vse v šminki.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ma to kupujejo starci, ker je kao lažje not pa ven zlest, ker je visok. Kakor vem je to edini racionalen razlog, pa še to nisem zihr, da je upravičen
wink-1.gif

Sicer pa prav neverjetno kako malo teh suv look-a-likeov ima 4x4 pogon. Iščem zase pa je izgleda to hud luksuz ne glede na znamko. Očitno je vse v šminki.

Tiste 2x ko zlezeš dnevno v avto in ven je za hrbet minimalna obremenitev, potem ko 2h sediš v avtu je pa bolje gledat kaj kar im solidne sedeže in predvsem nekaj kar se ne nagiba v ovinkih kot ladja. Iz tega stališča so vsi ti visoki avti še za zdrav hrbet muka!
grin1.gif

Ja ta 4x4 v pussy verziji je neka fama, recimo razumel bi da imaš kuksuznega terenca in potem nimaš 4x4 ... ampak vsi ti ga imajo. Nek plebejski SUV avto v 2wd je pa neumnost oz. funkcionalno zadosti zelo majhen krog uporabnikov.

Sicer pa odkar je Landrover ponudil 2WD se mi zdi da je edini logičen odgovor na vse skupaj "42"!
grims-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
@utisevalec: jaz se ne vtikam...ampak me dejansko zanima zakaj jim avto ni več všeč?

Potem si zamudil 4 strani dolgo temo v malih oglasih!
grims-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Prav smešno je bilo gledat enkrat, ko tip preko robnika zapelje s sprednjim koncem v blato in ne more več ven, mislim da je bil tucson, 2WD. Je moral priti traktor ki je bil tam zraven ga ven potegnit. Verjetno če bi bil 4WD ne bi blo nobenga problema.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

@ostale ki se vtikate v klemna. Sem tudi sam takrat omenjal da je tak avto bedarija (kot sedaj spet omenjam), no lepo da je spoznal oz. da ima drugačne potrebe. Ampak v vsako temo se vtikat in ga zabadat je neokusno in precej otročje!

Podpis!

Sam avto je dokaj všečn edino SUV nebi nikoli kupil brez 4WD
wink-1.gif

LP,S

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ja...ubistvu se strinjam z napisanim. Avto mi je bil všeč, to je vse. Poraba je res malo prevelika zame. Rad bi karavana z zmerno porabo, niti mi ni pomembna moč motorja, ker se gre za družinski avto. Neka huda dodatna oprema mi tudi ne pomeni veliko, ker od 2008 naprej imajo že vsi v osnovni opremi vse kar mi zadostuje. Pa seveda to, da avto nima kakšnih znanih težav, ki bi prinesle enormne stroške v roku enega leta. Pa več kot 12.000 ne dam, pa še to je čist zadnja meja

Kaj pa pravite na tole

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4842388&show=1

al pa

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5083534&show=1

Nazadnje urejeno:

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Kolikor gledam oglase je predrag, oz. so 2007 letniki z 100k in več kilometri. Je pa lep

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
@utisevalec: jaz se ne vtikam...ampak me dejansko zanima zakaj jim avto ni več všeč?

No, tako je prav.
smile-1.gif
Ob nakupu ni bila mišljena taka kilometrina, pa več placa se nuca, tudi po tanovem.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
tebe torej korejci rajcajo, žal tukaj se moram umaknit iz teme (moj izbor bi te bil V50 ali octavia combi)

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Nisem pristaš nobenih znamk, samo da ni francoski, ker imam slabe izkušnje
smile-1.gif

Pač gre se mi, da imam zanesljiv avto, ki ga bom vozil 4-5 let, torej do nekje 180.000km