Kupujem kuhinjo v Ikeji in me zanima, ce ima kdo izkusnje z njihovo montazo oz. ce bi priporocili koga drugega?
Bi z veseljem, samo izrezi pultov in montiranje stange za obesit omarice bi mi delali tezave-nimam pravega orodja, zal. Drugac se pa strinjam, da ni tezko. Sem par onar in eno posteljo sestavila brez problema (z njihovim osnovnim orodjem, to je oa vse kar imam :/)Sami zmontirali par njihovih kuhinj, vključno z odprodanimi razstavnimi elementi - če nimaš dveh levih in se držiš njihovih navodil ni težav.
Ravno obešanje njihovih kuhinjskih omaric je pa po novem pis of kejk (upam da je še enak sistem kot pred tremi leti). Ena stenska letev, ki se da v vaservago in na njo samo obešaš omarice. Proti staremu sistemu s posamičnim obešanjem omaric, nimaš kaj razmišljat.Bi z veseljem, samo izrezi pultov in montiranje stange za obesit omarice bi mi delali tezave-nimam pravega orodja, zal. Drugac se pa strinjam, da ni tezko. Sem par onar in eno posteljo sestavila brez problema (z njihovim osnovnim orodjem, to je oa vse kar imam :/)
No tud vsak ki "zna" pač ne zna, pa tud če je tkole brihten kot ti. Že videna kuhinja na tleh, pa jo je zmontiru profi.Meni se zdi presenetljivo, koliko ljudi predpostavlja, da zna vsak montirati kuhinjo (magari Ikea). To pač ni pručka ali otroška posteljica. Viseča omarica mora na steni obstati, fino je tudi, da je v vago. Želi OP izvedeti, kako bo, če bo polna omarica krožnikov padla dol s knaufa? Kako pa zvrtati luknje v beton, dovolj natančno, da bo cela linija vodoravna?
Kuhinjski pult v L, razne odprtine noter, silikoniranje, elektrika, voda...
Fino je se učiti in znati, samo po mojem ni vsaka priložnost za to. Zakaj bi vsak znal (ali sploh želel znati) montirati kuhinjo?
OP naj najde nekoga, ki to zna in je pripravljen narediti. Res ni raketna znanost. Mogoče prijatelj naredi za dunajca s pomfrijem ("pravi moški", ki se pofočkajo na forumu, da taka montaža ni bogvekaj), sicer pač nekoga plačaš.