Kdo kupi tako 'neuporabne' hiše????

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Klik

Opažam, da je že kar nekaj let trend, da se na majhno površino nabije oziroma natlači čimvečje število hiš, verjetno z namenom po max zaslužku, nato pa dobimo hišo, ki nima zadaj nič vrta, spredaj nič vrta, levi in desni sosed sta pa toliko proč, da greš komaj okoli, če sploh. Parkiraš pa...če imaš srečo, 2 mesti na bajto, vsi pa vemo, da ima sodobna družina zihr 2 avta, ko pride obisk, pa najbolje da gredo s kolesi.

Ta natalčenost me spominja na film fast & furious, tokyo drift, ko model dvigne roleto ali kaj, pa zagleda sosedo, ki je pri svojem oknu mogoče meter stran...

me zanima,kdo kupi tako hišo...pa sama arhitektura je itak grozljiv polom, vsaj po mojem mnenju...okej, če je hiša 50 jurjev, še razumem, ampak 100+ jurjev pa še 100 jurjev za dokončanje????

Če že imaš hišo, mora biti okoli toliko vrta, da ne zadaneš sosedov v faco, ko ejakuliraš in se tvoja hinavska punca zadnji trenutek umakne...pa še en 2 metra zid okol bajte pa imaš ku kullo.
grin1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Klik

Opažam, da je že kar nekaj let trend, da se na majhno površino nabije oziroma natlači čimvečje število hiš, verjetno z namenom po max zaslužku, nato pa dobimo hišo, ki nima zadaj nič vrta, spredaj nič vrta, levi in desni sosed sta pa toliko proč, da greš komaj okoli, če sploh. Parkiraš pa...če imaš srečo, 2 mesti na bajto, vsi pa vemo, da ima sodobna družina zihr 2 avta, ko pride obisk, pa najbolje da gredo s kolesi.

Ta natalčenost me spominja na film fast & furious, tokyo drift, ko model dvigne roleto ali kaj, pa zagleda sosedo, ki je pri svojem oknu mogoče meter stran...

me zanima,kdo kupi tako hišo...pa sama arhitektura je itak grozljiv polom, vsaj po mojem mnenju...okej, če je hiša 50 jurjev, še razumem, ampak 100+ jurjev pa še 100 jurjev za dokončanje????

Če že imaš hišo, mora biti okoli toliko vrta, da ne zadaneš sosedov v faco, ko ejakuliraš in se tvoja hinavska punca zadnji trenutek umakne...pa še en 2 metra zid okol bajte pa imaš ku kullo.
grin1.gif

Sem pogledal, katastrofa.Kot v šiptariji, samo, da je tukaj namesto betonske ograje, lesena. Vse skrito in zabito.Ma, ni vredno nič.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Kupi tisti, ki mu je stanovanje v bloku premalo "intimno" - ozr. se mu ne da jebati s sosodi zgoraj in spodaj itd.

Drgač pa ja - bajta mora met vsaj 600 sqm, da lahko še kakšen avto postaviš in roštilj obrneš.

Pri men jih je dobrih 2000 okol na okol (brez cest) - pa mi včasih premal hodi.

skrivamsepredbabo.press

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Evo, tukaj še spletna stran... Klik

Pa vsak ki gre mimo, ti z razdalje manj kot pol metra bulji v hišo, lol

Namen takega dizajna hiše je,da vsakič,ko jo pogledaš,bruhaš od groze...
uf-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
To je blo že vsaj 2009 grajeno, se spomnem ko sem enkrat zašel.... pa sem se čudil kaj bo to.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Evo, tukaj še spletna stran... Klik

Pa vsak ki gre mimo, ti z razdalje manj kot pol metra bulji v hišo, lol

Haha štibla, pa kje si glih te bajte ven potegnu.

A ti še povem za kako ceno so se prodajale in oglaševale ob gradnji - 400+

Dejansko vseljene so mislim da 3, še dve sta pa prodani oziroma v stečajni masi.

Fasada je sploh zakon...

Če si resen kupec ti lahko povem še kaj o kvaliteti gradnje

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Za pod 50 jurjev bi mogoče bil kupec, ampak že to je fuuul denarja, ker moraš še naredit vso notranjost...ker tole popolnoma izdelano ni vredno niti 100 jurjev, če mene vprašaš. Lahko pa vseeno kaj poveš o kvaliteti,d a vidimo, ali so vsaj v tem segmentu hiše za kaj

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:...
Pri men jih je dobrih 2000 okol na okol (brez cest) - pa mi včasih premal hodi.

skrivamsepredbabo.press
Posebno takrat, ko je treba travo pokositi
evil.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Za pod 50 jurjev bi mogoče bil kupec, ampak že to je fuuul denarja, ker moraš še naredit vso notranjost...ker tole popolnoma izdelano ni vredno niti 100 jurjev, če mene vprašaš. Lahko pa vseeno kaj poveš o kvaliteti,d a vidimo, ali so vsaj v tem segmentu hiše za kaj

Pa saj to so vse hiše gradili do podaljšane 3. gr. faze. Maksimalni zaslužek za najmanj vložka. Izgleda ful lepo, krasna fasada, bajta pa še cela za naredit. Idealno za pobrat šolde skoraj kot da je bajta fertig.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Kupi samo parcele v tem koncu, pa prištej projekt in komunalc za takole površino stavbe in parcele, pa dodaj še kar upravna enota vzame (pa občina mrbit tudi še kaj, sem že pozabila) pa boš videl koliko denarja od teh 110k€ ti ostane in če lahko tole do 3. GF narediš.

Parcela v LJ je takoj 10x dražja kot nekje v periferiji te naše prelepe deželice. Komunalec tudi...

p.s.
ne mi zdaj, a je treba nujno živeti v LJ? Samo pravim, kake so cene... In ja, potem pride, da tale hibrid med hišo in blokom stane 2x več kot konkretna bajta z malo zemlje okoli nekje sredi ničesar v Prekmurju...

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Klik

grin1.gif

Pod a) Investitor je zarukan do amena.
aplauz.gif

Pod b) Poleg tega je investitor tudi požrešen sto na uro.
grin1.gif

To je vse, bolj ali manj.
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kaj pa je posebej za razlagati?

Negativno blok: omejena zasebnost, omejen prostor

Negativno hiša: celotno vzdrževanje, stroški
Tocno. Sem zivel v majhnem bloku na Fužinah, 1. Nadstropje. Nihce ni videl na moj kroznik (spalnico) razen iz 100m oddaljenega bloka z daljnogledom. Tukaj pa imas soseda na 10m v visini oci.
Stroški stanovanja so bili pa desetino tega v hisi (kljub kao najbolj oderuskemu upravniku (spl).
Za parkirati sem tudi imel vec prostora kot ti pred hisami. Mogoce ne tik pred vrati, ampak vsaj obiske sem lahko sprejel.

Neka podobna gradnja je v Šentjakobu tik pred savo, pa neke hise na Muljavi so tudi kot sardele v konzervi, pa najbrz je takih "sodobnih, energetsko varčnih, nadstandardnih" objektov danes 90%

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
No te tri hiše (oz dve dokončani) se pač oddajajo. Pomoje ima ena hiša lahko tudi 8 strank.
To je pač najem in ne nakup. Pri najemu se pač lažje malo potrpi.

Tiste hiše tam na otvoritvenem postu so pa res BLJAK
crazy1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Kupi samo parcele v tem koncu, pa prištej projekt in komunalc za takole površino stavbe in parcele, pa dodaj še kar upravna enota vzame (pa občina mrbit tudi še kaj, sem že pozabila) pa boš videl koliko denarja od teh 110k€ ti ostane in če lahko tole do 3. GF narediš.

Parcela v LJ je takoj 10x dražja kot nekje v periferiji te naše prelepe deželice. Komunalec tudi...

p.s.
ne mi zdaj, a je treba nujno živeti v LJ? Samo pravim, kake so cene... In ja, potem pride, da tale hibrid med hišo in blokom stane 2x več kot konkretna bajta z malo zemlje okoli nekje sredi ničesar v Prekmurju...

Parcela je bila takrat za te hiše po 300€/m2 - mislim da je bilo dobrih 3000m2, se pravi slab milijonček. Pa če to deliš s 13, je skoraj 100 jurjev na bajto samo zemlja, kje je še komunalc, pa projekti, pa vodovod, plin....