Počasi bo treba zamenjati telefon, pa opažam, da med vso množico takšnih in drugačnih ne najdem primernega zase.
Kaj iščem?
- Telefon, ki ni večji od iPhona 4, vendar hkrati ni iPhone
- Zaslon okrog 4''
- Baterija, ki zdrži vsaj 3 dni (na dan do 15min pogovorov, push mail, 30 min neta, kakšna fotka, Twitter app, ...)
- Android ali Windows Phone
- microSD ali vsaj 16GB internega pomnilnika
- Glasna "slušalka" z razločno reprodukcijo govora (po tem kriteriju mi Samsungi ne odgovarjajo)
- Robustno ohišje, trpežnost pred videzom
- Fizična tipkovnica bi bila velik plus, ampak sem se že vdal v usodo, da tega danes pač ni več (razen pri par eksotih)
- Ima možnost WiFi hotspota (tethering) - a so v Windows Phone to že porihtali?
- Cena do 250 (izjemoma do 300) eur v prosti prodaji, da se ne sekiram cel mesec, če ga razbijem ali izgubim.
- HTC-ja z njihovim Sense UI ne maram
- Samsung mi ne odgovarja glede glasnosti slušalke, pa tudi precej krhki mi delujejo
- Sony ... ali so miniaturni, ali ogromni. Vmesne variante se mi zdi, da nimajo. Xperia Go bi bil zanimiv, a šele prihaja in bo cena na začetku visoka
- Nokia ... Lumia 800 predraga, 610 in 710 mi delujeta preveč "cheap". Vprašanje tudi, ali WP že omogoča WiFi tethering.
- Huawei in podobni eksoti ... ne bi, hvala.
- Kaj še ostane? Ima Motorola kaj pametnega?
Kaj iščem?
- Telefon, ki ni večji od iPhona 4, vendar hkrati ni iPhone
- Zaslon okrog 4''
- Baterija, ki zdrži vsaj 3 dni (na dan do 15min pogovorov, push mail, 30 min neta, kakšna fotka, Twitter app, ...)
- Android ali Windows Phone
- microSD ali vsaj 16GB internega pomnilnika
- Glasna "slušalka" z razločno reprodukcijo govora (po tem kriteriju mi Samsungi ne odgovarjajo)
- Robustno ohišje, trpežnost pred videzom
- Fizična tipkovnica bi bila velik plus, ampak sem se že vdal v usodo, da tega danes pač ni več (razen pri par eksotih)
- Ima možnost WiFi hotspota (tethering) - a so v Windows Phone to že porihtali?
- Cena do 250 (izjemoma do 300) eur v prosti prodaji, da se ne sekiram cel mesec, če ga razbijem ali izgubim.
- HTC-ja z njihovim Sense UI ne maram
- Samsung mi ne odgovarja glede glasnosti slušalke, pa tudi precej krhki mi delujejo
- Sony ... ali so miniaturni, ali ogromni. Vmesne variante se mi zdi, da nimajo. Xperia Go bi bil zanimiv, a šele prihaja in bo cena na začetku visoka
- Nokia ... Lumia 800 predraga, 610 in 710 mi delujeta preveč "cheap". Vprašanje tudi, ali WP že omogoča WiFi tethering.
- Huawei in podobni eksoti ... ne bi, hvala.
- Kaj še ostane? Ima Motorola kaj pametnega?