Kazni za nesreče

Car

POSTman
4. avg 2007
8.509
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ne morem verjet, kaj vse si bodo še izmislili, da bodo denar potegnili iz naših žepov! Če prav razumem, moram v primeru, da v službi padem s službenim mopedom, s katerim naredim letno preko 10.000 km in se poškodujem, poklicati policijo, da mi napiše položnico za 460 EUR, pa še 6 pik za povrh!? Torej, sem poškodovan, vse me boli, dobivam nižjo plačo, ker sem v bolniški, pa še veliko kazen moram plačati samo zato, ker mi je na nekem dvorišču ali na pločniku spodneslo moped zaradi peska,ledu,snega,blata.... Pa je tisti, ki se je to spomnil, že kdaj prevozil toliko km po mestu, z nenehnim speljevanjem, ustavljanjem, izogibanjem oviram itd.? Pa piko na i pa še kazen, ker si imel prometno nesrečo, tudi če nisi kriv!?
bonk.gif

]

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Jao si zapel, če bi počas prebral - in premislil - neb napisal tega. BDW dvorišče ni javna površina in zato lahko potegneš poleg nezgodnega zavarovanja še iz odgovornosti lastnika poledenelega dvorišča, če pa boš divjal po cesti pa kar kasiraj kazen sem moral že večkrat reševat tvoje kolege ker so uporabljali samo motor in ne tud glave. Pa da ne boš mislil da ti privoščim karkoli slabega.
lp
r

Car

POSTman
4. avg 2007
8.509
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Jao si zapel, če bi počas prebral - in premislil - neb napisal tega. BDW dvorišče ni javna površina in zato lahko potegneš poleg nezgodnega zavarovanja še iz odgovornosti lastnika poledenelega dvorišča, če pa boš divjal po cesti pa kar kasiraj kazen sem moral že večkrat reševat tvoje kolege ker so uporabljali samo motor in ne tud glave. Pa da ne boš mislil da ti privoščim karkoli slabega.
lp
r
Ma ti si zapel! Če bi bolje prebral, bi videl kaj delam in da vozim kolo z motorjem, zato ravno ne divjam!
stupid-1.gif
Pa tudi mojih kolegov divjakov zato nisi reševal!
Sicer pa se ne gre toliko za poledenela dvorišča(takrat je nesreč še najmanj), ampak pač za razne zdrse, tudi oz.predvsem na suhi cesti zaradi sto in enega razloga, ki se ti pripeti, če se s tem ukvarjaš poklicno in prevoziš enormno količino kilometrov na leto!!!
Btw. tudi poklicni motoristi oz. dirkači se večkrat prevrnejo, zakaj se ne bi tudi jaz!?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
predvsem zato, ker lahko poškoduješ druge...

Tale vaša okoržnica je malo čudno napisana! Najprej piše da velja tudi za tiste k niso odgovorni za nesrečo (se pravi si žrtev), ko pa govori o členih pa omenja prilagoditev razmeram na cesti in o ogrožanju drugih.

Se pravi, če te en izsili, in ti padeš in motor odnese v en drug avto, si ti ubistvu tud ti posredno povzročitelj nesreče...? no in v tem primeru bi zakon veljal tudi zate... kakor jest razumem text...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ja... kolikor so veliki, bi res lahko vplivali na kakšen zakon...

sej najboljš, da sploh ne pokličeš policije pa je...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.509
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Moraš poklicati policijo, drugače nimaš 100% bolniške oz. ti ni priznano kot nesreča pri delu!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Meni se pa teh 460€ kazni za povzročitev nesreče zdi malo v primerjavi z nekaterimi kaznimi, ki znašajo do 1000€, za prekrške, s katerimi nisi povzročil nikomur nobene škode. Le neko imaginarno ogrožanje.

So pa vse kazni previsoke.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.509
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Meni se pa teh 460€ kazni za povzročitev nesreče zdi malo v primerjavi z nekaterimi kaznimi, ki znašajo do 1000€, za prekrške, s katerimi nisi povzročil nikomur nobene škode. Le neko imaginarno ogrožanje.

So pa vse kazni previsoke.
Če bi dobro prebral bi videl, da gre v primeru kazni za 460 EUR samo za navaden padec z motorjem, pri katerem si bil edini udeleženec, zgodil pa se je zaradi trenutne nepazljivosti oz. smole!

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Moraš poklicati policijo, drugače nimaš 100% bolniške oz. ti ni priznano kot nesreča pri delu!
Znosiš do konca, stisneš zobe in prikruncaš nazaj na pošto, domov grede greš pa k zdravniku in rečeš, da si peš padel na ledu (ali šodru, ali na dreku, ki ga traktorji puščajo na cesti itd itd) in maš ravno tako 100% bolniško, ker se ti je zgodilo na poti iz službe domov.
zmaga.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Če bi dobro prebral bi videl, da gre v primeru kazni za 460 EUR samo za navaden padec z motorjem, pri katerem si bil edini udeleženec, zgodil pa se je zaradi trenutne nepazljivosti oz. smole!
Pri prehitri vožnji si tudi edini udeleženec, pa vseeno zacolajo ...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.509
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Pri prehitri vožnji si tudi edini udeleženec, pa vseeno zacolajo ...
To je druga stvar! Pri prehitri vožnji ogrožaš druge, pa še kršiš zakon, ker pač voziš prehitro. Pri vožnji z mopedom ne voziš prehitro (ker ne moreš), ne ogrožaš druge, padeš zaradi smole ali drugega nesrečnega dogodka(pesek,mokra cesta...), poškoduješ sam sebe, pa še kaznujejo te, ker si se poškodoval!?
stupid-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.509
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
... in seveda je vsem jasno, da nisi prilagodil hitrosti razmeram na cesti.

tle ni fizolofije, tle je sam muska
Ja, saj v tem je fora! Mopedist pade pri 20 na uro, ni prilagodil hitrosti, avto se zaleti pri 40 na uro-prehitro, ker ni prilagodil hitrosti, motorist se je ubil, ker je bil na ovinku pesek in luknje v cesti pri 50 na uro,seveda,neprilagojena hitrost...
stupid-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
A avtomobilista pa ne kaznujejo, ce povzroci nesreco (tudi, ce ni ostalih udelezencev)?

Ce se ne motim, te lahko kaznujejo ze, ce speljes tako da zacvilijo gume. Pa si samo obrabljal svoj material in bos imel s tem kasneje stroske. Potem pa se kazen
grin1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
mislim, da tukaj ne gre toliko za obrabljene gume ampak za sam zvok, ki ga tako cviljenje proizvede. Enako kot si ni dovoljeno trobit za vsak šit.