Kazen za vožnjo z neveljavnim izpitom?

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Pozdravljeni!

Od danes naprej nisem več mladi voznik, torej mi je pretekla vozniška. Podaljšat je še nisem uspel, pa me zanima, kakšna je kazen, če se voziš s pretečenim izpitom? Načeloma še do fotografa in na upravno enoto ne morem it. Sicer je verjetnost, da me ustavi policaj, majhna, ampak just in case.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Pred leti je bila kazen 500 evrov oz.polovička. Zgleda, da sem jaz ravno ujel, da so mi dali izpit do 80 let.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
kolega je pred leti plačal 90 jurjev, ko je po 10tih letih pozabil podaljšat vozniško kak tri tedne.

Je blo eno obdobje, ko so množično prenehale veljat vozniške. Takrat so policaji veselo kasirali, kdor je pozabil, meni so gledali vozniško ko sm šel čez mejo in še nazaj, z namenom da bi pokasirali 90 jurjev.
Kolk je pa kazen zdej pa ne vem.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

A ni to malo pretirano? Bi lahko malo pogledali skozi prste za kak teden. Saj ni namerno, če pozabiš. Meni recimo 10 let še velja, potem pa spet pregled zaradi očal. Ampak itak nikoli ne pogledam, do kdaj točno mi velja vozniška. Za 10 let naprej si nekam zapisat, pa tudi ne vem, koliko ima kaj smisla. Se slej ko prej izgubi, ali pa menjaš telefon in pozabiš prepisat podatke ipd...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
A ni zadnjič en tovornjakar na primorski AC vozil v nasprotno smer in je kazen 600€? Paradoks, vožnja čez rdečo je 250€ vožnja brez izpita pa dupla. Smešno.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Če si baba (skoraj) nič.

Poznam eno ki je rpiletela na radar s kako leto pretečenim izpitom.

Na koncu je plačala položnico za 20€.
10.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.085
113
Titograd
Čakaj malo, jaz tudi nisem več mlad voznik že en čas, pa imam roza mknjižico še prvo, nisem vedel sploh da je treba menjati
bonk.gif

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Poglej spodaj, kaj sem ti odebelil. Niso vse kazni tako hude, kot to zgleda na prvi trenutek. Zakone je potrebno znati brat.

138. člen

(1) Motorno oziroma motorno in priklopno vozilo sme voziti oseba, ki:
- je telesno in duševno zmožna voziti vozilo;
- je dopolnila predpisano starost za vožnjo vozil;
- ima veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil , ki jo vozi in ne vozi vozila ali skupine vozil v nasprotju z omejitvijo, vpisano v njenem vozniškem dovoljenju;
- se ji ne izvršuje sankcija prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije;
- ji ni izrečen varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja ali ji ni izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja;
- uporablja pripomočke za vožnjo, ki so vpisani v njenem vozniškem dovoljenju.

(2) Ne glede na tretjo alinejo prejšnjega odstavka sme voziti motorno oziroma motorno in priklopno vozilo oseba:
- ki je opravila vozniški izpit za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi,
- ne vozi vozila ali skupine vozil v nasprotju z omejitvijo, vpisano v zdravniškem spričevalu,
- je vključena v pridobivanje temeljnih kvalifikacij v skladu z zakonom, ki ureja prevoze v cestnem prometu, in
- jo pri vožnji spremlja učitelj vožnje.

(3) Ne glede na tretjo alinejo prvega odstavka tega člena sme v Republiki Sloveniji do izdaje vozniškega dovoljenja voziti motorno in priklopno vozilo tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi, oseba, ki ima potrdilo, da je pri upravni enoti dala vlogo za izdajo vozniškega dovoljenja, na kateri je navedeno, da izpolnjuje pogoje za izdajo vozniškega dovoljenja.

(4) V cestnem prometu se ne sme uporabljati vozniškega dovoljenja, namesto katerega je izdan dvojnik.

(5) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki vozi z vozniškim dovoljenjem, katerega veljavnost je potekla, pa predložitev veljavnega zdravstvenega spričevala ni pogoj za podaljšanje njegove veljavnosti.

(6) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo, drugo ali šesto alinejo prvega odstavka tega člena.

(7) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s peto alinejo prvega odstavka ali s četrtim odstavkom tega člena.

(8) Z globo najmanj 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alinejo prvega odstavka ali drugim ali tretjim odstavkom tega člena.

(9) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek oseba, ki da motorno vozilo v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Na občini sem zadnjič ob podaljšanju vprašal glede kartic, pa pravi uradničarka da bodo junija ble..menjava pa ne bo obvezna...verjamem pa da bo večina menjala staro roza knjižico za plastiko...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Poglej spodaj, kaj sem ti odebelil. Niso vse kazni tako hude, kot to zgleda na prvi trenutek. Zakone je potrebno znati brat.
.
Tud 40€ je previsoka kazen.
Ja, ko je veljavnost vozniške bila 10 let in še po prejšnjem zakonu, je kolega plačal 90 jurjev.
Sicer pa, za koga je pa predvidena ta kazen? Za starejše od 80 let al še za koga?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Oz za une reveže k smo "slepi"
grin1.gif
Mogoče nism bil dovolj jasen. Tisti odebeljeni člen s kaznijo 40€ itak ne velja za tiste, ki rabijo zdravniško spričevalo. Za koga pa potem?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Soory, sm na hitr preletu vse skupaj, jp zanimivo vprašanje
smirk-1.gif

Ampak k. vsakič ko ti poteče vozniška itak rabš zdravniško
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zdaj imajo mladi vozniki vozniško veljavno 2 ali 3 leta, potem morajo po novo vozniško, predvidevam, da takrat ne rabijo novega zdravniškega pregleda

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Ne, ne rabim novega zdravniškega spričevala. Znašel sem se v malo čudni situaciji, izpit sem v bistvu komaj dobro zamenjal, ker sem imel veljavnega samo dve leti zaradi očal, zamenjal sem ga v oktobru. Sedaj mi je ta veljal do marca, ker pa nisem več mladi voznik, ga morem pa spet podaljšat. Je pa res, da sedaj ne rabim zdravniškega spričevala. Naslednjič bom izpit podaljšal čez 9 let in pol, ker mi je oktobra zdravnica dala za 10 let. Zakomplicirano
smile-1.gif

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
KSZ
Da ne odpiram nove teme...
a kdo ve, kakšna je kazen, če voziš z lečami, v vozniškem dovoljenju imaš pa napisano: "vozi z očali".
Hvala.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
KSZ
Da ne odpiram nove teme...
a kdo ve, kakšna je kazen, če voziš z lečami, v vozniškem dovoljenju imaš pa napisano: "vozi z očali".
Hvala.

Men je starih 30.000 kasiral, pač sta bla dva malinovca v avtu. Ni pomagalo da sm se mu lepo opravičil, da sm se na očala usedel itd
grin1.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
V Italiji ni pardona!
Avto ti za 3 mesece zaplenijo na licu mesta, + kazen + dnevna stojnina za avto ....
se ni za hecat s tem pri njih.

lp