kazen parkiranje Hrvaška

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ker smo pač šli gledat gumball v ZG, in je bil parkirni listek samo do 14:39, je prišel redar očitno ob 14:55 in napisal -sprintal položnico. (cigan jedan) 200 KN

zdaj me zanima, če je dovolj da ga vržem proč, ali so lahko kakšni problemi v bližnji ali daljni prihodnosti.

tnx

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ma zaradi vrednosti ni konec sveta, ampak se mi zdi rahlo cigansko, sploh dejstvo ker v tisti ulica sva imela plačane listke samo jaz pa avstrij pa še enih par, ostali sploh nič..položnico samo jaz. jeeee.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
poznam te scene..mi ni treba govort. sem bil dosti v purgerlandu. slo table so magnet.

v puli, sem parkiral za 5, definitivno pa manj kot 10 min. z otrok, vozicevk in jedina smo sli do arene in nazaj. cel cajt nas je gledal, 100%. napisal lsitek. sem ga dal v avto, doma v kos.

mas ljudi in ma sljudi s filingom do ljudi.

da ne omenjam zagrebski ZOO. dva froca, vrocina, pridemo na parking..recmo..15 kun parkiranje..avtomat...je sam kovance, jaz pa 100 s sabo. prosim modela, d azamenja, prav nismo banka. sem sam reku ko te jebe pederu. odpelat ga pajk od kle ne sme in ne bo, ti pa pisi kazen. pa smo sli.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
kazn sm tut jest dubu, unga k piše kazni prašu kako nej kupm parkirni listek z euri je reku, da se ne da in da če dobim kazen da jo lahko vržem stran ker ne pošiljajo kazni v tujino

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
čestitke, jaz sem imel nekaj kun, a avtomat ni vse zagrabil, zato je zmanjkalo pol ure...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
to je res, ampak jaz tak ne hodim na hrvaško običajno, tako da me ne gane preveč...to je bil izreden dogodek ,
wink-1.gif

drugače pa rečeš, da "ne razumeš srpski" ,
evil.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
O ja......zdaj da povem kako je z listki oziroma brez njih in zakaj se kao samo nekatere kazni......jaz imam hrvaški gsm samo zato da z njim plačam parking...se pravi da na unem avtomatu prebereš...napišeš sms s svojo registersko in pošlješ na cifro ki je na najbližjem avtomatu za parkinge....potem dobiš povratni sms do kdaj si lahko parkiran.....in si seveda brez listka....10 minut pred potekom "listka" dobiš sms da bo poteklo in praktično če hočeš samo pošlješ še enkrat sms....seveda se toliko kun odbije z računa na gsmu.

Zato so nekateri (večina) brez listka. Vem ker grem večkrat parkirat v Opatijo. Mi je pa rekel tisti njihov redar ki pobira in pregleduje parkinge kako to deluje in kako se preverja....glede palčila kazni pa da se lahko pojavi problem ko greš na mejo ČE te pregledajo oziroma ČE pregledajo tabljico in se jim pokaže da si jim nekaj dolžan. Vsi pa vemo kako pregledujejo v srcu sezone..pa tudi ko je ni se jim glih ne da. Aja....če je opcija se lahko parkiraš izven tistih modrih črt ,ker tam tiredarji ne pregledujejo..samo lahko ti ga vtake pa policija potem...pa ga pajek odpelje.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Možno je vse... Kolikor imam jaz sreče z njihovimi policaji, bi ravno mene najdli... Sicer pa morajo počasi začeti trenirati za Schengensko mejo
hysterical-1.gif

Glede na to, da se vozim večinoma do okolice Poreča, raje pazim na radarje in kje parkiram. Enkrat mi ga je že odpeljal pajek (samo dobrih 100m naprej na varovano parkirišče mame pajkovke), enkrat so me pa na ipsilonu dobili na radar, tako da sedaj vozim 70km/h s tempomatom, ko imajo avtocesto v delu. Ne dam jim mojih kunic, tko ali tako pa jih ponavadi niti nimam, samo kartice pa kak drobiž za kruh...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
A to ne vem....jaz povem kaj mi je rekel uni redar al karkoli je že....ima pa s sabo napravico ,vpiše registrsko in potem mu preko kakega interneta pokaže kako in kaj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pokaže mu njihov sistem. nima pa aprking veze s policijo, mejo.

vsekakor pa je prav spostovat pravila igre. sam ne pa se pustit hebat v glavo.

ps
enkrat me je v makedoniji en na cestnini hecal..sem mel evre, pa ej dal tecaj 50 denarov, drugi pa 62.. mu lepo recem in modle prav lej, pri men je tok, placi, menjat pa nimas kje..sem ga vprasu kje s eje to naucil in se odpelal naprej. je model prehitro dvignil rampo. na sreco.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
na meji tut jest dvomm da grejo to preverjat, če že pol bi ti loh težil, če bi te policaji na hrvaškem ustavl in bi šli preverjat

pa še to nevem, kaj pa če ti en listek uzame dol iz šipe in ti sploh neveš, da si dobil kazen...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Redarji so v Zg precej bolj pasji kot pri nas. So mi ga tudi ze s pajkom odpeljali. Imamo pisarno v centru Zg. (firma kjer sem zaposlen), tako da grem obcasno sluzbeno, pa smo ze veckrat debatirali o tem. Tudi zagrebcani jamrajo. Gledajo do minute. Danes tudi jaz nisem imel drobiza, sem pa dva mimoidoca prosil ce menjata papir za kovance in sta mi prijazno in brez problema menjala.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
V kanto. Če sem prav svojega prebral listek sploh ni od redarstva (vsaj moj) ampak od upravljalca parkinga naj plačam celodnevno parkirnino. Jih gleda. Samo jaz s pildkom.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
Sem se zadnjič trudil plačati parking v ZG preko slo gsm-a, pa ni variante. Potem najdem strica, ki kontrolira (in piše listke), pa ga povprašam kaj naj sploh naredim, glede na to da nimam kun. Čisto enostavno : on mi bo napisal listek za celodnevno parkiranje ker ga mora (tudi njega kontrolirajo), jaz ga pa lahko mirne duše vržem v smeti.