Kazen iz irske!

badboys

Pripravnik
18. avg 2007
52
0
6
Na potovanju po irski najtacneje v Dublinu sem dobil kazen ker nisem placal karte na metroju, in me je kontrolor popisal ( butl jst k sm mu dal prave podatke in naslov). Sedaj sem dobil na dom ze drugo obvestilo da moram kazen 45 eur poravnati drugace dobim kazen 1000 eur. Prislo po navadni posti, nic priporoceno. Kaj sedaj predlagate? Obvestilo je v anglescini in ni prevedeno v slovenscino! Ali mi je potrebno kazen placati ali me lahko doleti 1000 eur? Je ze imel kdo podoben primer? Hvala za odgovore

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Nisi se znašel, tako kot Aladeen
hysterical-1.gif

http://youtu.be/ZdfPoafCzKI

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
se pravi špilal si balkanaca in so te dobili,sedaj pa ko so te dobili še kazni ne bi palačal čeprav si storil prekšek
confused-1.gif

in potem sprašuješ še kako se lahko izvlečeš iz tega
stupid-1.gif

nam kot družbi res ni več pomoči
bonk.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Ja če si dobil že dve obvestili za 45€ ...boš dobil še tretje za jurja
smile-1.gif

A se splača zajebavat za 50€?

Plačaj in rešeno ... konckoncev si kazen dobil pravično, oz. kontrolor te ni nategnil, saj dejansko nisi imel karte.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Vprašanje je, kako bodo to izterjali. Tu ne gre za prometni prekršek, kjer bi bili vzpostavljeni mehanizmi. Za 45€ ne, za 1000€ pa bi se že splačalo vložiti tožbo, kar prinaša komplikacije in stroške ... zato pa OP sprašuje, če ima kdo izkušnje.

Poskusi še na kakem drugem forumu.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.124
113
Saj pravim da do 70 eur se ni kaj za bat.
Za 1000 eur pa se že splača izterjat.

Tu se nebi zajebaval.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik shift pravi:
se pravi špilal si balkanaca in so te dobili,sedaj pa ko so te dobili še kazni ne bi palačal čeprav si storil prekšek
confused-1.gif

stupid-1.gif

bonk.gif

Ma sej ni špilal balkanca.Obnašal se je kot večina Slovencev. Delajo prekrške, ko pa treba plačati za svoja dejamnja jokajo, ali pa z odvetniki iščejo luknje v zakonu.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik shift pravi:
confused-1.gif

stupid-1.gif

bonk.gif
467716-post_slo.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik badboys pravi:
Ustno prepisal...

Kaj to pomeni "ustno prepisal"? Da si mu podatke narekoval,brez da bi on pogledal tvoje dokumente?
Po tej logiki bi lahko dal tudi nakdo drug,ki te pozna,tvoje podatke?
Mal smešno vse skupaj...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ves, v civiliziranih drzavah to drugace laufa kot v Slovenistanu.
bonk.gif

Po domace: OP naj zacepi i plati, in se neha probat ven vlect. Ce si se svercal in so te dobili, bodi dec in placaj kazen, ne se pa cmizdrit in iskat, kako bi se temu izognil.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik badboys pravi:
Ustno prepisal...

Kaj to pomeni "ustno prepisal"? Da si mu podatke narekoval,brez da bi on pogledal tvoje dokumente?
Po tej logiki bi lahko dal tudi nakdo drug,ki te pozna,tvoje podatke?
Mal smešno vse skupaj...

Men se tudi smešno zdi, da enemu narekuješ podatke
d055.gif

Še tukaj, ko te policaji ustavijo preverjajo po walkie talkie ali nevem čemu podatke,

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Mogoče pa ni imel dokumenta s seboj, pa mu je kontrolor pač verjel na besedo, ko mu je narekoval kdo je.

Mogoče pa >>>

Če je bilo tako, bi verjetno kontorolor lahko poklical policijo, da se potem na postaji ugotovi kdo je ta oseba ... sam mu je verjel, pa verjetno ni hotel komplicirat tujcu.

Pa tudi razmišljam tako ... če zdaj se ne plača, bodo verjetno poslali še za 1000€ kazni, potem bo še težje, ker boš vedel da sedaj pa hoče Irska 1000€ od tebe (avtorja teme), bo še večja dilema al plačat al ne
smile-1.gif

2007116-IMG_8130.JPG

Priponke

• 2007116-IMG_8130.JPG
    2007116-IMG_8130.JPG
    38,5 KB · Ogledi: 217

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
bonk.gif

Kaj hočeš povedati s tem?

Da normalnemu cloveku na kraj pameti ne bo padlo, da bo naenkrat ratal "Hasan Mutibariæ" ko ga uradna oseba ustavi - ce zaradi drugega ne zaradi tega, ker bo fasal se enno kazen za to.

Jaz sem tudi zadnjic (ker se mi je mudilo) v stanju polne pristevnosti skocil na ta hiter vlak brez vozovnice, ker je sel cez 2 minuti... Pa so (of course) glih takrat na vlaku preverjali karte. In namesto da bi se na "moji" postaji lepo normalno zmenil in placal karto sva s kontrolorjem mela: "Kdo pa ste, aha, cakte da preverim" - poklice v centralo, preverijo register prebivalstva, kazen je 2x ena karta, izvolite kartico, potegne slip, hvala za sodelovanje. 5 minut, pa sva bila zmenjena kot cloveka. Me je se spraseval ce sem nov, pa ce sem vedel - ja [cenzura], jasno da sem, glej, it's OK, daj mi kazen pa mirna bosna.

Ce zajebes, ja pa ***** no, bodi dec, sprejmi odgovornost, pa placaj.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
bonk.gif

Kaj hočeš povedati s tem?

Da normalnemu cloveku na kraj pameti ne bo padlo, da bo naenkrat ratal "Hasan Mutibariæ" ko ga uradna oseba ustavi - ce zaradi drugega ne zaradi tega, ker bo fasal se enno kazen za to.

Ti preprosto ne razumeš,ali pa nočeš razumet,kaj sem hotel povedat...
bonk.gif

Jaz kot normalen človek bom dal svoje podatke...ti kot normalen človek boš tudi dal svoje podatke...potem se bo pa našel nek mutibarič,ki bo dal TVOJE podatke,torej boš TI fasal kazen in imel (nič kriv) probleme z nekim tujim sodiščem zato,ker je nek kontrolor v tujini verjel temu mutibariču na besedo...
A zdaj razumeš?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Razumem...
smile-1.gif

"Na zalost v tistem casu nisem bil na lokaciji kjer je bila izdana kazen, prilagam racun/e-mail ki sem ga napisal takrat preko PCja/podpis od mamice ki to dokazuje."

Hvala lepa, nasvidenje.