Kawasaki nahrbtna kosilnica - ne vžge

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
Kot že naslov pove. Kako leto je nismo zaganjali, zdaj pa hudič ne vžge pa da se ubijem. Menjal sem svečko, iskro dobi, edino vžge ne. Je dvotatkna in stara kakih 8 let. Do predlani delala BP, zdaj pa bi verjetno tudi samo če bi vžgala. KAka ideja? Morda kaki servis v okolici MB-ja.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zadjnič je kolega razšraufal cel motor na prafaktorje, da je po 3 urah ugotovil, da ni odprl dovoda goriva. Mogoče ti tudi?
wink-1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
Ne gorivo ima. JE spodaj en taki jeziček, ki ga je pred vžigom potrebno stisniti (namesto pumpanja) in ko gorivo priteče tam skozi je kao dovod OK. Dobim sem že nasvet, da naj vzamem svečko ven pa direktno v bat vlijem malo čistega bencina in potem probam z vžigom. Se to zdi komu pametna ideja?

Touge

Pripravnik
8. maj 2008
130
2
18
Če nisi že, najprej zlij ven staro mešanico in nalij svežo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.355
5.653
113
Lei vse te dvotaktne stvarce majo eno jebo če dolg časa stojijo......ker lavfajo na mešanco......potem ko taka stvar dolgo časa stoji bencin izhlapi....olje pa ostane v frgazerju in ti zamaši vse te drobne luknce v frgazarju.......bolš kukr mešanco v cilinder ti priporočam kak carburator cleaner al pa start spray (eter) da se motor parx obrne pa zarad podtlaka sam spuca te mejhne luknce......oziroma sam eter al pa carborator cleaner bosta to etak že sama nardila....plus še vžgat bosta pomagala!

Isto se men dogaja pr scooterju če stoji več kt tedn v garaži......motorka......name it kar je dvotaktnga!

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kot so že povedali .. najboljše kar Start spraj, pa z njegovo pomočjo probaš vžgat.

Pa obvezno svežo mešanico imej in filter zraka očisti.

Moja Kawasaki TD40, vžge vsako sezono na prvi poteg.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
Ok, bom sprobal in poročam če je bo uspelo. Drugače pa je mešanica sveža, filter čist, sveča nova. Bomo videli upam da bo start sprej dovolj.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jaz te male 2T motorčke (kosilnica, izvenkrmi motorčki...) vžgem z acetonom. Kak mililiter acetona špricnem v cilinder, privijem svečko in vžge kot raketa.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Letos sem imel tudi jaz težave s kosilnico. Prvo košnjo je delala normalno na lansko mešanico, čez teden sem naredil novo mešanico z lanskim bencinom in je ni bilo mogoče več zagnati. Iskra je bila in tudi bencin je prišel v cilinder. Tri dni sem se matral nato sem jo nesel na servis, kjer sem povedal kaj me muči in me je serviser samo napotil domov ter napotil po nov bencin. In res po treh potegih je na novo mešanico zalaufala
cheer.gif

Zgleda, da bencin v pol leta zgubi toliko oktanov, da ni več za nobeno rabo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Jaz te male 2T motorčke (kosilnica, izvenkrmi motorčki...) vžgem z acetonom. Kak mililiter acetona špricnem v cilinder, privijem svečko in vžge kot raketa.

Ja to ni lih fajn delat na kaki Briggs&Stratton kosilnici k ma plastičen frgazer!
smile-1.gif

Aha ok še 1x prebral....v cilinder može...čeprav nimam take prakse nikol....razn pr konzerviranju z oljem

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Letos sem imel tudi jaz težave s kosilnico. Prvo košnjo je delala normalno na lansko mešanico, čez teden sem naredil novo mešanico z lanskim bencinom in je ni bilo mogoče več zagnati. Iskra je bila in tudi bencin je prišel v cilinder. Tri dni sem se matral nato sem jo nesel na servis, kjer sem povedal kaj me muči in me je serviser samo napotil domov ter napotil po nov bencin. In res po treh potegih je na novo mešanico zalaufala
cheer.gif

Zgleda, da bencin v pol leta zgubi toliko oktanov, da ni več za nobeno rabo.

Če bi šel brat navodila, bi videl, da not piše, da naj se mešanica, stara več kot 3 mesece, ne uporablja.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Malo površno si prebral kar sem napisal. Tisto o 3 mesece stari mešanici pa poznam iz navodil.
Pri meni je kosilnica na lansko mešanico delovala normalno (vedno pokurim najprej lansko mešanico in je bilo vedno bp) nato sem naredil novo mešanico vendar sem uporabil bencin, ki mi je ostal od lanskega leta in šele sedaj je kosilnica odpovedala.
Bilo je tudi meni čudno, da je na lansko mešanico delala na novo pripravljeno pa ne. Šele nakup svežega bencina je rešil težavo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
jst jo zmer mešam po 1,5litra kr v plastenki od kake gazirane pijače.....pač kupš v lekarni par injekcij za mešat olje/benz (par ker ti razni bencini pa olja hitr uno gumo zjebejo)........kar pa ostane pa prebavi kaka 4taktna kosilnica! L head zasnova motorja ma nizko kompresijo tko da prebavi tako čorbo brez problema!

Nazadnje urejeno:

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
No zadeva zdaj dela BP. Je lokalni avtomehanik razstavil motor, ga očistil sestavil in je potem v kombinaciji s čistim bencinom zadevo uspešno zalaufal in zdaj dela. Je zgleda res skozi čas in zaradi premalo rabe zadeva postala toliko umazana, da ni dobila dovolj bencina.
Hvala vsem za nasvete, zvezdice pa ste dobili že prejšnjič
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
edina možnost je, da je diza zamašena.

druga nima bit kaj (v primeru da iskra je). Tako da...probaj spihat dizo, v skrajnem primeru jo bo treba zamenjat.

Imeli podoben problem (isto Kawasaki nahrbtna, TD 40) ko sem enkrat mešanico naredil z nekim kilavim oljem, ki je preko zime naredilo usedlino.
Pri nas sicer vžgala je, ni pa šla v obrate...čisto zamorjena je bila. Pa smo jo na koncu vlekli na servis...in je rekel da je bila diza tako zabita (zapečena) da se jeni dalo očistit in j je zamenjal.