Katero tablico?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Namen imam kupiti tablico, ki bi jo uporabljal predvsem pri fotkanju na terenu... Ekranček na fotoaparatu je pač premajhen, poleg tega pa na tablici pride prav tudi marsikatera androidova aplikacija, namenjena fotkanju. Ker ne vem, katere so dobre, katere ne, me zanima, kaj priporočate...

Gledal sem predvsem Galaxy note 10,1... uporabljal pa bi jo v navezi s Canonom 60D.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Galaxy Note je super. ne vem, ali ima 60D že wifi vgrajen (če ne pa pač kartico kupiš), potem je pa sploh vse lažje.
smile-1.gif

jaz za delo na terenu uporabljam iPad Mini - ravno prav majhen/velik in zmogljiv.
smile-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Bom najbrž kar vzel Galaxy Note 10.1 2014 Edition... Apple me ravno ne pritegne...

Canon 60D ne podpira wifi-ja, torej kakšno zadevo rabim?

Ker ima Canon micro USB vhod , sklepam pa da tudi Galaxy, najbrž rabim kakšen adapter ali kabel micro USB-micro USB?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kartice obstajajo Eye-Fi in Toshiba Flashair. sam imam slednjo za v Fuji X100 in sem ultra zadovoljen. sicer je malce počasnejša, ko je treba kopirati s kartice na komp preko čitalca, ampak wifi dela brezhibno.

kar se tiče povezovanja same tablice na fotoaparat - ko sem bil na terenu s Samsung Galaxy Tabom, sem imel original kabelček, ki je imel na eni strani tisti vhod za v tablico, na drugi pa kot vsak drug usb priključek na računalniku in sem ga lahko povezal direktno s čitalcem ali pa direktno s fotoaparatom. oboje je delovalo okej, je pa seveda s čitalcem precej bolj praktično.

če ti je 10" res ustrezen, potem go for it, ampak iz lastnih izkušenj ti povem, da je delo in fotkanje z 8" tablico precej bolj enostavno in udobno, vsaj kar se terena tiče. sem šel iz 10" na 8", pa me mika, da bi šel celo na Nexus 7 ...
wink-1.gif
plus, da lahko na rovaš tega vzamem samo eno pasno torbico, v katero spravim oboje, Fuji in iPad, prej sem moral zaradi velikosti 10" tablice moral imeti večjo torbo oz. kar nahrbtnik ...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
V Beseničarju sem našel Transcend 16 GB... upam da je ta tudi kakovostna...

Velikost tablice me ne moti, tako ali tako grem z nahrbtnikom ven, saj ponavadi vzamem vsaj dva, če ne celo tri objektive...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Evo, tablico sem danes nabavil.. tisto kot sem rekel... 10.1 2014 Edition.

Transcend sem pa tudi naročil in bom sporočil, kako se obnese, ko ga dobim.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Sem preklical naročilo, ko sem malo pogledal teste... Transcend je 2x počasnejša od Eye-fi, tako da bom še malo pobrskal za drugimi variantami, predvsem pri zapisovanju, kar pa v določenih primerih ne pride v poštev...
Malo sem študiral tudi o USB OTP kablu, ki je veliko cenejša varianta.

Nazadnje urejeno:

Cantilever

Zelenc'
19. nov 2014
1
0
1
Tudi mene privlači Samsung Galaxy Note 10.1 (2014). Predvsem sem navdušen nad "pisalom" ki ga dobiš zraven. Najrajši bi kupil 32GB varianto v črni barvi, pa trenutno nisem nikjer zasledil da je na zalogi.

Ker sem tudi ljubiteljski fotograf, me tablica zanima tudi iz tega vidika. Ko sem pred časom poizkusil aplikacijo Snapseed, sem bil popolnoma navdušen kaj zmore ta "instant" programček. Z rezultatom bi bil po moje zadovoljen tudi kak profi fotograf. Tudi RAW programčki počasi kapljajo na Android. Imam srečo da mi moj Olympus Stylus 1 že po defaultu omogoča komunikacijo z Androidom s fantastično aplikacijo Olympus OI.Share (preko wifi omogoča prenos fotk in tudi kontrolo za remote fotkanje...ni da ni).

Ostala predvidena uporaba tablice: brskanje po spletu, branje in pošiljanje pošte, branje PDF-jev, preprosti zapiski...pa verjetno še kaj.

Moj stari PC bom seveda obdržal za kakšne bolj zahtevne programe, ki pa se, roko na srce, uporabljajo le 1x-2x na teden, zato mi je ideja tablice toliko bolj všeč.

LP