Katero šolo obiskujem/katero bi raje?

madam_orange

Pripravnik
25. jul 2007
388
0
16
oranžna cona
Torej, na katero srednjo šolo/fax hodite in vam je mogoče žal, da ste ravno na svoji šoli?
Kaj bi v življenju radi postali?

Jaz hodim na gimnazijo in želim postati gledališka igralka. Gimnazija je v bistvu edina pot s katero lahko pridem na AGRFT in mi je malce moreča. Če pomislim za naprej bo moje življenje z igralskim poslom verjetno dosti zaj*ebano, a me veseli. Druga stvar, ki se mi zdi zelo zanimiva je stomatologija in mi je včasih mičkeno žal, da nisem šla na zobotehnično (čeprav moraš tudi za to imeti gimnazijsko maturo, si pa na zobotehnični vseeno dobiš veliko predznanja).

Lp, Oranžna!
roza.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Za stomatologijo je zobotehnična ene toliko potrebna, kot pride zajcu prav boben
aplauz.gif

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
a se bova srečali na AGRFT-ju? vrjetn ne ker dvomm da bom nardila sprejemce, ampak kokrkol:D
sm na jeseniški gimnaziji (juhej-n0t).. če bi blo pomoje bi bla v kranju na Iskri (tšc Kranj po novem) na smeri tehniška gimnazija. mi je to nekak bl pr srcu. ampk dobr, sm že več kt čez polovico, bomo zgural še naprj:D

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kar tonya poslušaj... mislim da kar dobro ve, kaj govori.

Gimnazija ti pušča odprte poti... in glede na to da nihaš med AGRFT in MF... te še čaka precej razmišljanja o prihodnosti.

madam_orange

Pripravnik
25. jul 2007
388
0
16
oranžna cona
Sej u bistvu me najbol vleče k AGRFTju...tisto z zobmi je bol tko....mi je privlačno, ampak niti približno tolko kot igralstvo...tisto bo 2. možnost( pa upam da je ne bom rabla)
smile-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst končujem ekonomijo - smer finance, mogoče bi se zdaj, glede na to, da že cel študij delam v odvetniški pisarni, odločila za pravo...samo me mal odbija tisti njihov pifleraj, zakoni, ipd.
smile-1.gif
Mogoče je zdaj na bolonjcu kaj boljše...

Mikala me je pa tudi psihologija - v smislu psihiatrije, terapevta, ipd. Ampak je baje kar zahteven študij, jst pa nisem ravno tip študenta, ki bi veliko časa presedel za knjigami
redface-1.gif

MackaGrrr

Pripravnik
4. nov 2007
376
0
16
Koncala sm srednjo ekonomsko solo, lansko leto po nesrecnem nakljucju pristala na Biotehniski smer agronomija, in trpela kot krava na kotalkah tam.
Letos sm bla sprejeta na Fakulteto za upravo (redno) in boljsega studija si ne bi mogla zbrat. Vse od zacetka do konca mi je zelo vsec in ne bi zbrala nic drugega. Ce ne bi bila sprejeta sem, bi sla najverjetneje nekam izredno (like Gea college, ekonomska, morda tud upravna izredno). Skratka, popolnoma happy sm tuki.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik madam_orange pravi:
Sigurno je bolj kot gimnazija
smile-1.gif

Ljubica moja, ni.
smirk-1.gif
)

Zobarju ni treba nič znati o kermaiki in kaj jaz vem kakšnih masah še vse, iz katerih se delajo proteze. Kot mu tudi ni treba znati delati fizičnih zob.
Bo pa stomatolog hudičevo zelo potreboval gimnazijsko biologijo (priporočam naravoslovno gimnazijo in bilogoijo za maturo - tukaj sem jaz ugotovil, da nisem za dohtarja, pa da me jebeš, ker sem v naravoslovni gimnaziji trpel ko sto mater
evil.gif
). Brez orenk znanja teh predmetov si sploh ne predstavljam, koliko let delaš potem 1. letnik MF.

Češnja na vrhu sadne kupe je še gimnazijska angleščina, ki jo hudo zelo rabiš, ker je medicinske literature, ki ne bi bila v angleščini hudo zelo malo.

Vse to so tudi razlogi, da je dohtarjev s srednjo zdravstveno zelo malo (okej, Rugelj je izjema
cool-1.gif
).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik tony pravi:
...gimnazijsko kemijo in gimnazijsko fiziko (vse bo tudi izpit na MF, pa sploh ne vem, če na zobotehnični te predmete imaš vsaj eno leto
confused-1.gif
). Brez orenk znanja teh predmetov si sploh ne predstavljam, koliko let delaš potem 1. letnik MF.

Ok, fizika na MFju je mogoče ene mar nanogramov bolj zahtevna kot fizika na gimnaziji.
Skratka, rutina - če si povprečno sposoben, jo narediš tudi, če na SŠ nisi kaj prida pacal z njo.

Citat:
Uporabnik tony pravi:
Češnja na vrhu sadne kupe je še gimnazijska angleščina, ki jo hudo zelo rabiš, ker je medicinske literature, ki ne bi bila v angleščini hudo zelo malo.

Mene nobena SŠ ni naučila jezika - naučila sem se ga takoj, ko me je nekdo brcnil v rit, da jo rabim (tujina, študij tuje literature). Sicer gagaš nekaj tednov, potem pa ugotoviš, da je reč banalno enostavna.

Tako da dvomim, da ji bo znanje if stavkov (kako jih delati itd - kar je neka nora fama na gimnazijah) kaj prida pomagalo.
Lahko ji pa jezik konkretno zagravža - do te mere, da tuje knjige nikoli niti odprla ne bo.

Pa še o kvaliteti šol - gimnazije niso bolj kvalitetne od strokovnih šol zato, ker imajo super truper profesorje ali program, ampak zato, ker je material, ki se nanje vpiše, boljši. Beri - uspešnost posameznika je veliko bolj odvisna od njega samega kot pa od šole. Vsaj pri nas - ker nimamo Harvardov in MITjev - ne.

PS: Jaz si zajca brez bobna sploh ne znam predstavljat.
grin1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Sem na tehniški gimnaziji NM.

Ne vem, kaj bi rad postal.

Verjetno grem naprej na logistiko.

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
Citat:
Uporabnik zgrabljenec pravi:
A boste vse igralke?
grims-1.gif

u'll never know:D jah aš ko pravm... probat grem na AGRFT, če mi rata mi, če mi ne rata grem na kemijsko inžinirstvo. igralstvo mi še zmerom lah hobij ostane an
smirk-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Ah, pikam, dej se nehi vtikat čist v vsako pizdarijo...
rolleyes-1.gif

Fizika na zobotehnični najbrž sploh ne obstaja. Koliko bolj zahtevna pa je gimnazijska fizika od osnovnošolske, če je v SŠ nimaš? Mhm.

Mene pa JE gimnazija naučila jezika. Predvsem ima zasluge fejst baba od prfokse in native speakerica iz Kanade, ki nas je prepričala, da sploh res znamo angleško. Ker se spoznaš na vse po vrsti, povej še koliko ur angle imaš na gimnaziji in koliko na SŠ?

Obešanje na if clauses je sicer tipično zate ampak popolnoma nerelevantno za učenje iz MF angleških špehov. Btw. človek, ki so mu jezik zagravžali pogojniki, ne bo nikoli diplomiral. Ne na MF ne... nikjer.
smirk-1.gif

Pa še o kvaliteti šol: puhlice, s katerimi se seveda moram načelno strinjati. Ampak še tak genij bo iz zobotehnične imel težave na MF, ker bo moral sam predelati gimnazijske osnove bajle keme in fizke, čeprav so ti izpiti še najlažji v 1. letniku.

P.s.: pejt se pokazat h kakšnemu dohtarju. Aja, ne maraš jih, ker imajo isti kompleks večvrednosti (pardon, zoprnosti) kot eni računovodje
stupid-1.gif
Hvala bogu za ignore...

madam_orange

Pripravnik
25. jul 2007
388
0
16
oranžna cona
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Mene pa JE gimnazija naučila jezika. Predvsem ima zasluge fejst baba od prfokse in native speakerica iz Kanade, ki nas je prepričala, da sploh res znamo angleško. Ker se spoznaš na vse po vrsti, povej še koliko ur angle imaš na gimnaziji in koliko na SŠ?

No potem pa blagor tebi da si imel dobro anglarco! Če bi mela jaz še trikrat več angle tukaj na gimnaziji bi pri svoji prfoksi še vedno znala le "HOW ARE YOU?" To da je gimnazija najboljša priprava na fax je bedarija. Če že ravno obdelujemo zobotehnično. Ne vem kdo točno je rekel, da zobozdravnik ne potrebuje znanja kako narediti zob...sej na zobotehnični se ne učijo samo tega...učijo se sestavo zoba, sestavo dlesni, anatomija človeka...Potem je nekdo rekel, da nimajo fizike al nekaj takega...imajo fiziko, imajo kemijo, v 2. letniku (kamor hodi moj brat) imajo 4 ure angleščine(prav tako kot jaz v gimnaziji), s tem da je mogoče na malo nižji stopnji, a imajo vseeno toliko bolšo prfokso in zna angleščine veliko več kot jaz! Če bo nek zobotehnik hotel postati zobozdravnik, bo pač naredil še gimn. maturo in se vpisal na stomatologijo...10000% bo imel o vsej stvari več pojma kot jaz.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Glede anglarce sočustvujem.
tongue-1.gif

Citat:
sej na zobotehnični se ne učijo samo tega...učijo se sestavo zoba, sestavo dlesni, anatomija človeka...

Resnost, prosim. Evidentno ne drži. O anatomiji glave nima zobotehnik pojma - ker mu tega ni treba znati. Platon bi rekel, da se eni ukvarjajo s posnetkom originala, drugi pa s posnetkom posnetka.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik tony pravi:

Fizika na zobotehnični najbrž sploh ne obstaja. Koliko bolj zahtevna pa je gimnazijska fizika od osnovnošolske, če je v SŠ nimaš? Mhm.....

Najbrž?
confused-1.gif

Nimaš blage veze, kaj ne?
smirk-1.gif

Pa dajmo pogledati pravilen odgovor:

Citat:

....Potem je nekdo rekel, da nimajo fizike al nekaj takega...imajo fiziko, imajo kemijo, v 2. letniku (kamor hodi moj brat) imajo 4 ure angleščine(prav tako kot jaz v gimnaziji), ....

Citat:
Uporabnik tony pravi:

Obešanje na if clauses je sicer tipično zate ampak popolnoma nerelevantno za učenje iz MF angleških špehov. Btw. človek, ki so mu jezik zagravžali pogojniki, ne bo nikoli diplomiral. Ne na MF ne... nikjer.
smirk-1.gif
....

Na MF diplomirajo tudi ljudje, ki ne znajo niti slovenščine.

Kaj bi lahko iz tega sklepali o intelektualnem potencialu, ki je baje tako nujno potreben za to velecenjeno ustanovo?

Citat:
Uporabnik tony pravi:

Pa še o kvaliteti šol: puhlice, s katerimi se seveda moram načelno strinjati. Ampak še tak genij bo iz zobotehnične imel težave na MF, ker bo moral sam predelati gimnazijske osnove bajle keme in fizke, čeprav so ti izpiti še najlažji v 1. letniku.

Ti še enkrat skopiram tvoje "najbrž" remek delo?

Citat:
Uporabnik tony pravi:

P.s.: pejt se pokazat h kakšnemu dohtarju. Aja, ne maraš jih, ker imajo isti kompleks večvrednosti (pardon, zoprnosti) kot eni računovodje
stupid-1.gif
Hvala bogu za ignore...

In zdaj ne moreš spat, ker ti en zaguljen računovodja spet dokazuje, da nisi tako pameten, kot si mislil.

Res dobro, da te vsaj ignore ščiti pred lastnimi frustracijami.
smirk-1.gif

Citat:
Uporabnik tony pravi:

Ah, pikam, dej se nehi vtikat čist v vsako pizdarijo...
rolleyes-1.gif

Itak.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

madam_orange

Pripravnik
25. jul 2007
388
0
16
oranžna cona
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Glede anglarce sočustvujem.
tongue-1.gif

Citat:
sej na zobotehnični se ne učijo samo tega...učijo se sestavo zoba, sestavo dlesni, anatomija človeka...

Resnost, prosim. Evidentno ne drži. O anatomiji glave nima zobotehnik pojma - ker mu tega ni treba znati. Platon bi rekel, da se eni ukvarjajo s posnetkom originala, drugi pa s posnetkom posnetka.

Poslušaj. Zdej ne vem a se delaš norca iz nas al iz sebe? Od kje tebi vsi te podatki? Ne vem kdo te je z njimi "farbal" ampak očitno je da vse skup govoriš na pamet! Dej si preberi program zobotehnične šole potem pa tu neki bluzi. Ker vse kar napišeš je bedarija. Od kje ti to da zobotehnik nima pojma o anatomiji glave? To je na tej šoli STOKOVNI PREDMET, ki se mu reče ANATOMIJA GLAVE ali AGL! To si napisu tko, kokr da bi se na administrativni učil tipkat, ne bi se pa naučil v kakšen programu lahko tipkajo!
bonk.gif
Prosim pozanimaj se, ker ti izpadaš butast ne mi2 z gospo Kozarčevo!

Lp, Oranžna
roza.gif