katero smučo elan slx ali waveflex 14

luka51

Guru
16. avg 2007
14.410
5.685
113
v poštev prideta samo ti dve. Drugih ni potrebe niti omenjat. sam sem skoraj čisto an strani slx-a. ampak folk mi govori ne slx. vzami 14-ko itd.
tudi ni potrebe razlagat da nerabim take smuče itd.
torej sam sem popolnoma na strani slx-a kaj bi ble prednosti če vzamem 14-ko ali pa slabosti. smučam 98% časa po urejenih progah. od tega 70% časa po pohorskem ledu :D

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Moraš sam probati kaj ti ustreza. Ujami kak testni dan Elana in akcija. Poslušati nasvete je brezveze, ker samo ti veš kaj ti ustreza.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
obe sta odlični in trdi dili...
slx je bolj odzivna od sw serije...če ti to paše, moraš pa sam vedeti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.763
5.912
113
Preprosto. SLX je bolj tekmovalna, bolj trda, bolj zareže, je slalomska. Če je waveflex zamenjava lanske speedwawe, potem je bolj rekreacijska, radij zavoja bolj odvisen od pritiska...

Jaz imam lansko speedwave 12 pa z njo lahko slalomiraš, ali pa zaviješ kak veleslalom. Jaz sem z njo ful zadovoljen.

Sicer pa sam veš kaj ti bolj ustreza, ali si ektremist, ali rekreativec.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.410
5.685
113
vem kaj mi ustreza ja. zato gledam slx. ker že zdaj vozim drugo slalom dilo (sicer od fischerja) ampak me je zmedlo ker mi folk o tej 14-ki govori...
in to je to kaj me je zmedlo. sicer neki testi (sicer lanske) po netu govorijo da se slx obnaša dosti bolj allroun kot ostale slalom skije.
glede testnih dnevov. ko bojo bo že prepozno.
na koncu bom kupo skijo po babje :D kera bo lepša :D cena je itak enaka.

@kstoner. to, da je bolj odzivna bi mi pasalo. ker že zdaj recimo si to skijo kaj mam za sebe relativno "živčno" nabrusim. da je pač direktna brez nekega obotavljanja.

pa še eno vprašanje. glede na to da naj bi bla waveflex 14 dalša kot slx. to mi pa ni preveč všeč. zdaj recimo vozim 155 pri višini 191. in je super ker se smuča obrača kot igračka. zdaj bi/bom vzel slx 165 zaradi mal večje stabilnosti pri brzini. 14-ke pa ni šanse da vzamam 170+
zgleda da bo kar slx padla

Nazadnje urejeno:

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
155 je čist prekratka.. vsaj za moje pomoje.
jaz imam slx dolžine 165.pa se mi zdijo ravno pravšnje...za kratke in dolge zavoje
sw sem imel 168..

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.019
10.761
113
kod Džej-Zija
Zakaj si se potem za 14ko odločil? Razlika v trdoti med 14ko in SLXom WF ni velika, če je sploh kakšna, je pa SLX bolj odzivna. Bolj te katapultira ob koncu zavoja v naslednji zavoj.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
SLX pri 183cm (svojih) mam max dolžino...mislim da so 172cm...pač še stara šola.....sej smučka je etak na tleh tko da.....vse je sam v glavi! Mogoæe priznam da bom naslednje vzel 165cm...ampak to zgolj za to da jih bom na začetku sezone ko imaš še mehke noge lažje krivil
smile-1.gif

Vidim da si se že odločil....

Nasplošno pa: če si drkađija in se ti da cel dan po robniku skakat pol SLX (za kar dvomim da maš energijo če si rekreativec...pa čeprav dober) ......za mal več all around-a pa izbire zavojev pa SW14

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.019
10.761
113
kod Džej-Zija
Jaz sem rekreativec, pa furam po cel teden, ne samo dan, staro SLXko, ki je precej trša od WF verzije. Pa nisem edini. Ko sem na smučišču, sem res robnik fanatik, ker mi oddrsavanje ni ravno višek zabave. Je pa res, da je zadeva dolga 154 cm in je zaradi odzivnosti in okretnosti garancija vrhunske zabave. Imam pa 175 cm.
Lani sem pa celo leto gonil Magfire 82XTi, podobna roba kot SW 14, samo precej širša. Morda malo neugodna za celc, ker je špica trda kot kamen in se nič kaj dosti ne prilagaja snežni podlagi. Zato sem letos začel sanjati še o eni konkretni freeride dilci. Ampak do tam je še daleč.
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Ma etak se da tud z SLX normalno vozit....

...sam sm z leti prišel do spoznanja......recimo ko smo bli družinsko v Ita. Dolomitih......5x ........5x SellRonda........in ti po celodnevnem prepelavanju ko si že pošteno izmučen mori met dilce ki ne odpuščajo (beri tekmovalne dilce)

Ker potem moraš enostavno od 8.30h pa do 16.30h kolker je odprt krog v dolomitih vozt z full kontrolo.......sj je cool....sam bedno je ker v redkih primerih pa res ne paše
grin1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.019
10.761
113
kod Džej-Zija
Ravno o Dolomitih govorim, ker sem tam vsako leto, v najboljših časih celo trikrat na leto.
grims-1.gif
Precej je odvisno od posameznikove kondicije. Ko sem res v formi, me tut cel dan smučanja ne uniči toliko, da se ne bi še na koncu kulturno fural.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.410
5.685
113
oddrsavanje kaj je to? :D

drugače pa 14-ko sem vzel pač v bistuvu da vidim če je res tak vsestranska :D pa tudi zaradi dodatne širine v sredini. kar se mi zdi da bo dosti boljše v mehkem snegu.. konec koncev bo stara fišerca še vedno pri hiši in če mi bo do super kratkih zavojev bom lahko še vedno tole uporablal.
če prav iz 155 r11 na tole 168 (po izračunih) r14.5 bo pomojem ogromna razlika :D

Nazadnje urejeno: