Katero Plazmo

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Še zadnjič si belim glavo katero TV kupit. Sigurno bo plazma in to ena od teh treh.

1.

2.

3.

1. pa je najboljša ta hip za tak denar
2. pa je nekje vmes po ceni in je tudi fullHD
3. se mi najbolj dopade zaradi cene
cheer.gif

Pogoji delovanja TV-ja so kabelski signal(telemach) in redko kak DVD.
Oddaljenost cca 4m.

Mislim še doplačat garancijo za 3 leta za cca 70€.

Vaša mnjenja
roza.gif

Lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tretja...

Mislim pa da nima VGA vhoda, če misliš kakšen prenosnik gor priklapljat, zato kar si pa napisal da hočeš gledat pa...BOMBA.
cheer.gif

Sam nastavit je treba prav.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Predlagam FullHd Plasmo, ker slika je najboljše kar ta hip obstaja. LCDji ne pridejo blizu. Glede na to da gredo Plasme ven iz proizvodnje, se mi zdi da bomo čez xx let govorili, kako je bila Plasma dobra...
Še enkrat, z PZ80 ne boš falil nič!!

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Kako pa je zdaj s to finto, da je pri HDready boljša slika kot pri FullHD na navadnem kabeskem signalu?

Lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Slika je dobra v obeh primerih. Res, da se vidi razlika, ampak še vedno bolje, kot pri LCDju.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pa tudi pri HD materialu ni neke razlike, razen če gledaš res na blizu.

Jaz bi vzel px80, pa jo ni treba met večno, pač zamenjaš čez nekaj let, fullHD panasonic plazme bodo še vedno na trgu...

Ne vem zakaj bi vsi kupval to za 50 let...sej se je ne vzida.
bonk.gif

PS. Izumrtje plazme? Panasonic pa Pioneer sta zdaj skupek...naslednji pioneerji bodo mel vse uporabne pametne bombončke panasonica, panasonic pa črne kot Pioneer eno generacijo nazaj. Ko izda Pioneer 10tko (panel) bo dejansko konec razvoja, ker po podatkih sodeč bo slika v nulo.
cheer.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Evo to bi raj uzel, kot full HD 42ko: Panasonic 50..
Slika pr tapravem HD signalu (digital sateli, blueray) bo tut na HD ready Panasonicu taka da te na rit vrže..

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Danes sem si končno omislil tole panasonic 42PX80E.

Zadeva je in ni ok. Povedat še moram, da imam navaden kabelski signal by Telemach.

Sem gledal fuzbal na ORF1, pa to ni za gledat. Nobena črta na igrišču ni ravna, ko je kader sneman od daleč je vse motno. Posnetki od blizu so ok.
Ti naši, ki prenašajo imajo boljšo sliko, čeprav je daleč od CRT-ja.
Tudi tenis na SLO2 je bil moten. Na Eurosport je bila veliko čistejša slika. Slika postane full kockasta, če kamera preleti igrišče.

Je varjanta, da bo slika bol, "kompaktna", pri manjši diagonali 37"?
Ostale zadeve so za gledat, le s športom ima težave pri sledenju žoge,paka...

Ima kdo izkušnje, če bi montiral T2 iptv ali kako spravil dbv-t, da se slika izboljša?

Lp

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Počakaj še par dni; pač da se ulaufa. Vsaj tako je bilo pri moji.

Imaš navaden kabelski signal? Je slika lepa in ostra tudi pri športnih prenosih, ko se "ulaufa" ?
Tudi mene zelo mika 42PX80, pa sem sedaj v dvomih, zarad komentarja jonnyja

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nastavi zadevo, upam da ne gledaš na dynamic.
bonk.gif

Daj na cinema in se navadi na take nastavitve. Prvih 150-200 ur je tudi fino da je ne žgeš do konca (kontrast, svetilnost), ker se mora lepo ulaufat.

Sam mam PX80E in slika je.....supelca.
zmaga.gif
Sicer najslabši je kak futbal al pa hokej od daleč, to je res, ampak na LCDju jaz recimo sploh gledat nemorm tolk mi je zanič.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Heh, to bo še vsaj 5 (ali celo 10 let), dokler ne bodo plazme in LCD prikazovale slike kot CRT.

(ali pa pa začnejo delat oddaje z 60 FPS, samo je lažje mulo prepričat, da naredi vozniški izpit za vse kategorije, kot to,žal)

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Počakaj še par dni; pač da se ulaufa. Vsaj tako je bilo pri moji.

Imaš navaden kabelski signal? Je slika lepa in ostra tudi pri športnih prenosih, ko se "ulaufa" ?

Mam navaden signal od telemacha ( + res mam v p. signal) Panasonic PV60E (2leti star model) in ko nastaviš tako kot treba je res dobra slika, gledam itak največ športa in res nobenga problema.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:

TV ima s športom pač probleme.
Kaj je narobe z ORF pa nimam pojma. Nogometa se enostavno ni dalo gledat. Mogoče je krivo njihovo oddajanje in telemahov sprejem.
Črte okrog igrišča so bile kot tiste, na comodore64 računalniku izpred 25 let. Lomila se je vsakih 3cm.

TV3 je imalo kolikor toliko normalno sliko.

Lp

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Sam sem bil pred dilemo, kupit LCD ali plazmo pred ene pol leta. U bigbangu mi je na isti signal postavil sonyev lcd in panasonicovo plazmo... razlike v sliki praktično NI bilo, vsaj da bi jo jaz videl ne... Ko pa obesim gor blueray ali pa PS3 pa se panasonic skrije povsod in zmeraj.