Katero opcijo za internet....

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Torej na N73 me vsakič ko grem na internet vpraša prek česa naj se poveže na internet. Imam na izbiro:
- Mobitel internet,
- Planet mini,
- Planet maxi....

imam pa navaden itak račun. A je vseeno prek katerega se povežem (hitrost in cena), 3g imam izklopljen na aparatu zaradi baterije. Hvala vsem.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Mobitel Internet ali Planet Mini ... je ponavadi vseeno... Verjetno je celo bolje preko Planet Mini (predvidevam, da ima gateway vpisan... in da je to edina razlika v primerjavi z Mobitel Internet)... ce pa na kaksno www stran ne mores, pa porbas preko Mobitel Internet ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Cenovno in hitrostno je odvisno od tega, kaj imas pri operaterju naroceno...

Ce bos zbral recimo Planet Maksi, se zna zgoditi, da edino delalo ne bo... placal ne bos nic vec
smile-1.gif
..

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Pri operaterju imam navaden itak. Nobenega interneta nisem posebej naročal....torej al mobitel internet ali pa planet mini...ista hitrost, ista cena. Drži?
grin1.gif
Zakaj pa je bolje če je gateway vpisan?

Nazadnje urejeno:

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Če nisi nič naročal, potem imaš PlanetMINI, so mi pa ravno zadnjič na M@ povedali, da je po novem vseeno, kaj izbereš (najenostavneje kar Mobitel Internet), vedno bo delovalo. Cena in vsa ostalo je neodvisna od tega, kaj boš ti izbral na GSMju, plačal boš toliko, kot je določeno z naročniškim paketom (ali mobi).

Klical sem jih pa zato, ker so popolnoma spremenili IP prostor in sem imel dostopa do mojih strežnikov.

brainstorm

Pripravnik
15. nov 2008
160
0
16
Kako pa se sploh da popolno izklopit prenos podatkov na windows mobile telefonu.
Ker mi konstantno skače na edge in neki downloada in posodablja brez moje vednosti ali kakor koli hitro se zgubi wlan povezava že gre na edge.
Pa to ja ne bi smel sam downloadat, če imam v comm managerju izkloplen data connection, je še kakšna druga varianta, da bi me recimo vprašal ali lahko gre na net ali ne, ker če ne bom zbrisal v connections planet mini in planet maxi, potem pa naj gre gor če more, samo potem tudi na planet ki je zastonj ne bom mogel.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
S privzetim SW-jem ne gre drugače, kot pa da greš v nastavitve in spremeniš nastavitve. Recimo za predlog... narediš en podatkovni račun, ki ima napačne podatke in ga nastaviš za default, kadar nočeš, da ti gprs deluje. Lahko si pa najdeš en program (mislim, da jih obstaja več različnih), ki to stori zate. Na xda-developers boš gotovo našel, kar iščeš...

brainstorm

Pripravnik
15. nov 2008
160
0
16
A tako praviš, bom pobrskal na xdaju, če pa že ima kdo kakšen konreten link do kakšnega programa, ki bi res blokiral dato 100% bi se pa tudi priporočal.
Ker bi blo fino da lahko z enim gumbom spet vklopiš dato nazaj, kje pač ni wifija, ne da moreš hodit spet v nastavitve in dat recimo pravo geslo nazaj ali spet zagnati connect setup, da ponovno naloži pravilne nastavitve za dostop do neta.
Samo še zmeraj mi ni jasno čemu potem služi opcija data connection v comm manegerju, ker čeprav je na off, dopušča programom dostop do neta preko edga in umtsa, očitno se sama prestavi na on ali kaj podobnega.

brainstorm

Pripravnik
15. nov 2008
160
0
16
Ok hvala ti, sem zdej našu še nekaj podobnih in uspešno blokiral dato, ni mi pa jasno, čemu potem služi opcija že v samih winsih v comm managerju data connection off on, če se sama izklopi, ko hoče kakšen program na net, namesto da bi jo manualno izklopil.