Katero multi orodje izbrati (klesce/noz)?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Malo sem gledal da bi si kupil multi orodje ala Svicarski noz, gledal sem Gerberja ki naj bi bil dober

Gerber

Zmoti me to da se pri prejsnem in se pri multi orodju za 140eur pospravijo klesce v ohisje kar pa nevem ce je kvalitetno ker vec kot imas mehanskih sklopov slabse za okvaro je. Pa se tale multi orodje za 140eur ma vecje celjusti ampak po sliki sodec manj razlicnega orodja kot tisti cenejsi komplet?

Torej gledam tm do 100eur pa me zanima se konkurenca itd, pac zazeljeno vrjetno je da je zadeva kar se da naj kvalitetnejsa za tak denar in da ima vrjetno cimvec orodja v enem.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Leatherman. Brez debate. Doživljenska garancija. Poglej na ebay, se dobijo po kar sprejemljivi ceni.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Nimam pojma, ker so še vedno kot nove (cca 3 leta).
Eno pa bo kmalu praznovalo deseti rojstni dan.

Treba je povedati, da to niso samo klešče. Tudi vsa ostala orodja so zakon.
Jaz napr. sem z žago svoje cajte hodil v gozd po božični drevešček in je brez problema prerezala cca 8 cm debelo deblo. Hočem reč, da sem dal nož v žep in se šel mcgyverja, ampak v tem primeru je bilo res easy v nekaj minutkah, ker je dejansko uporabno (zaradi kvalitete izdelave in uporabljenih materialov).

To ni kot švicarski nožek. Tukaj imaš v roki konkreten kos železa in temu primeren občutek gotovosti med delom. V bistvu je še največji problem teža. Ni glih orodje za v žep, čeprev sem zgoraj to napisal. Ima slabih 300 g. Na pas pasu pa ga komot nosiš.
Imam model Charge in pa enega starega Supertoola.

OK. popravljam. Sem šel gledat na stran proizvajalca in je samo 25 let garancije.

Nazadnje urejeno: