Katero kosilnico?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Potreboval bi kosilnico za cca 1500 m2. Samohodna bencinska 60 l koš itd....Vendar pa bi rad imel el. vžig na accu? Ali pa da motor ne ugasne ko spustišm gas? Obstaja kaj takega na trgu?
Razlog: Kosim redko in trava kar zraste zato jo striktno pobiram s košem ki se hitro napolni, ugasnem, spraznim koš, pa spet vlečem zajlo,...ene 100x na dan,...in mi res preseda....

hvala vnaprej

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Tebi bi verjetno prišel prav elektronski zagon... in imaš problem rešen.

Pa verjetno na večjem delu te površine mulčanje, da se ne rabiš ukvarjat s košem. Na delu kjer je z estetskega vidika potrebno videt zgolj travo daš pa takrat koš gor ?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
grebenska%20kosilnica.jpg

Ti rabiš tole pa grablje, sicer te bo kak sosed ustrelil en dan, moj sosed isto zganja in je nadležno.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Una modra je prevelika ker je veliko izogibanja škarpi, drevesom, štangam, gredicam itd...
sosedi se nimajo kaj pritoževat, prvič so kr daleč stran, drugič pa kosim 5x na leto,...oni pa drdrajo vsak drug vikend.....

Najraje bi pobiral s košem ker kdaj spomladi - jeseni je tudi po 30 40 cm visoka preden pokosim in tudi mulčanje mi naredi ogromno količino trave,...tale stiga je zanimiva za 460,...budžet sem imel 300, če bi jo staknil kako manj prominentno znamko za recimo 350 ?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Me pa res zanima kako tole gre spomladi v 40cm travo.
Vse kar je "rotacijskega" z nizkim podnom in košem.

Tako visoko travo bi najbrž lažje pokosil z neko prstno (slika zgoraj) kosilnico ob škarpi in drevesih potolkel z nitkarco, ter naložil ne voz od sosednjega kmeta.
40 cm trave je na 1500m2 SIP nakladalka.....
bonk.gif

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Tako visoko travo bi najbrž lažje pokosil z neko prstno (slika zgoraj) kosilnico ob škarpi in drevesih potolkel z nitkarco, ter naložil ne voz od sosednjega kmeta.
bonk.gif

Ma glej kar gre sam kos je treba praznit vsako minuto in ponovno vžigat. Na stari mi je prav zaradi tega vžig odpovedal-vrti se v prazno,...

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Sem imel eno italjansko kosilnico z elektro vžigom.

Batreija se je polnila preko noči. Potem sem šel kosti (1000m2) sadovnjak, prvih 5 krat je vžgala lepo, potem pa skoraj da ne več.

Čez čas, pa je samo zaropotalo in pobralo zobe okoli rotorja, kamor je zaganjač priklopil.

Ne bi več imel elektro vžiga
smile-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

bonk.gif

Ma glej kar gre sam kos je treba praznit vsako minuto in ponovno vžigat. Na stari mi je prav zaradi tega vžig odpovedal-vrti se v prazno,...
Mi je šlo kar na smeh, ko sem tole bral. 30-40 cm velika trava in se koš hitro napolni. Ja, itaq. A veš kolko je to trave. Pa 15 arov veliko zemljišče. To bi že lahko tud z nakladalko odpelu.
No, sej ti je Hanzi vse povedu s kom pokositi. Jaz bom dodal še, če hočeš travo stran..... kupi grablje. Pa ne rabiš košev, ustavljanj, praznenj, el. vžiga ne (sploh za grablje)
lahko pa tud enkrat ... dvakrat na leto s tem rešiš: KLIK pa ne bo nobenih težav

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
ja pač tako je stanje,...robni pogoji pa to.....
Da bi kosil brez koša plus grablje je vredno razmisleka,...ostalega "pametovanja" pa ne bom komentiral.....

hvala lp

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
brez zamere, ampak odstraniti tolko trave, brez da bi tolkokrat izpraznil koš (glede na to, da koši niti niso veliki, trava 30-40 pa kar velika) je misija nemogoče. Sam kosim doma dosti manjšo travo, pa se takoj pozna v količini trave v košu, če je bilo deževje in s tem bolj gosta trava. Ob suši je lahko trava enako visoka, pa je bolj redka... oz izsušena. Je takoj manj košev napolnjenih
Mogoče pa kakšnemu bližnjemu kmetu ponudiš da odpelje. Takoj ali pa posušeno.
PS Je pa zadeva, ki so ti jo ponudili tukaj gor čist vredu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
1500m2 40 cm visoke trave je nakladalka mrve. Sploh prve košnje ki je bolj gosta.
Sicer ne te novejše, ampak tiste stare sipove 17/19 m3 pa zagotovo.

To je že lep kup tudi zrezane trave. Kam pa to potem odlagaš? 100 košev po 60 litrov je 6m3.
Jaz bi še potegnil 100x zajlo, ne bi pa stokrat praznil koša.
bonk.gif

mi na kraj pameti ne pride da bi šel s tako kosilnico kositi tako površine. okoli dreves škarp it bi potolkel najprej z nitkarco, potem pa vse skupaj pokosil in pobral s cim podobnim

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Tudi jest mam slabih 15 arov. Pol hurac mam navadne kosilnice, kateri traktorček vzet. Gledal sem tole:

http://www.husqvarna.com/si/products/garden-tractors/ts-138/

problem je ker je malo hriba, recimo da je v povprečju malo večji breg kot na tej sliki zgoraj

http://www.husqvarna.com/si/products/garden-tractors/husqvarna-garden-tractors-for-homeowners/

nekateri mali odseki so še bolj strmi in jih lahko tudi z laksarco ali samohodno pokosim. Na celotnem terenu samohodna Stiga z lahkoto vleče gor in dol, potem bi verjetno tudi tak traktorček mogu. Po nekaterih informacijah lahko zadnje gume zamenjaš za traktorske lopatarice in da potem zadeva šiba v breg. Pa še mulčer komplet se lahko dokupi za ta traktorček. Bi blo to OK? Teren je pa bolj odprt z malo ovirami.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Tole je sedaj lastnik poravnal robove pa naredil se bistveno bolj strme in vse pokosi s traktorckom. Je pa res da ima mulc korajzne gene. Tudi ce bi slo po dveh kolesih, bi slo pa po dveh. Njegovega dedka ie to stalo zivljenja..... Pa ne pri 30, ampak pri skoraj 70....(s TV v gozdu).
roza.gif

2448142-Screenshot_2016-07-02-05-20-43-1.png

Priponke

• 2448142-Screenshot_2016-07-02-05-20-43-1.png
    2448142-Screenshot_2016-07-02-05-20-43-1.png
    230,7 KB · Ogledi: 1.010

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Včeraj sem imel v rokah Ama rt 522 . Motor je bomba. Moči preveč in jo ne ustavi še tako velika trava. Pogon tudi ni hiter tako da lahko tudi kak dedi dela z njo. Vendar, če nimaš odprtega terena, je zajeban, ker je težka. Imel sem visoko travo za kosit, mogoče je to krivo ali pa mah spodaj, zapacala se je hitro. V glavnem, če imaš veliko za pokosit in dokaj lep teren, je tale kr uredu. Pa poraba je mala. Če maš razgiban teren, kot jaz, potem je bolje kupit manjšo mogoče brez pogona.

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
Za tako kvadraturo kar lepo eno staro muto al pa kaj takega, pa spredaj rotacijski mulcer... Za malo hrib tudi niso slabi tisti traktorcki, ki imajo zadaj motor in ne spredaj...
Kos pozabite. Al pa veselo sizifovo delo
wink-1.gif