Katero hrano za pse?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Zanima katero hrano za pse priporočate. Sicer sem že veliko prebral o tem, ampak me vseeno zanima še mnenje iz nepasjega foruma. Trenutno je na prvem mestu Canidae, samo je malo draga. Kaj pa Hills?

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
moj pes je hill's že 10 let, nikoli problemov z prebavo ali čem drugim, zdrav in še vedno jo rad je

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
7 let zlato prinašalko hranim s Purino in ni težav. Zadnje čase Light varianta zaradi velikeeeeega apetita.

_lily_

Pripravnik
27. jul 2007
66
0
6
Najprej ga boš najverjetneje tako ali tako hranil s hrano s katero ga hrani vzreditelj (če psa šele dobiš).
Jaz osebno svojo psico hranim z Arden grange, z Hillsom pa nimam izkušenj. Poskusila sem tudi z Dog Club Elite, ampak mi nekako ni bila všeč. Z Eukanubo smo hranili prejšnjo psico. Njej je odgovarjala, a zadnje čase berem, da to vseeno ni tako kvalitetna hrana. Veliko lastnikov ima tudi izkušnje, da so njihovi črni ali beli psi po tej hrani postali rjavkasti (naša je bila rjava, tako da jaz sprememb nisem opazila
grin1.gif
). Canidae je po mnenju ljudi, ki se malo bolj spoznajo na pasjo prehrano kot jaz, ena izmed bolj kvalitetnih hran. Takšni sta na primer že prej omenjeni Arden grange in Dog Club elite, pa še Forza10, Natures Variety itd.
Mislim, da tudi tukaj ne boš izvedel kaj več kot mnenja lastnikov psov (podobno kot na pasjih forumih, kjer pomoje lahko izveš še največ o tem, saj lastniki psov sodelujemo tam ravno zaradi tega, da si izmenjujemo takšne in drugačne izkušnje o psih).
Kaj bo ustrezalo tvojemu psu boš moral pa ugotoviti sam. Če psu hrana ne bo všeč, ali pa če bo imel prebavne težave, slabo dlako, potem pač hrano zamenjaš. Na tržišču je namreč na voljo res veliko kvalitetnih hran. Kar pa predvidevam da že tako ali tako veš
smile-1.gif

lp

_lily_

Pripravnik
27. jul 2007
66
0
6
Za Belcando pravijo, da je nekje v srednjem razredu. Osebno pa nimam izkušenj s to hrano (za kakšno bolj pametno o tej hrani preglej kakšen pasji forum
grin1.gif
).
Sem se pa spomnila še na Biomill. Se mi zdi, da tudi paše v nek srednji razred (hrana v srednjem razredu, po mojem mnenju, ni tako draga, je pa še vedno kvalitetna).
Moja izkušnja je v glavnem taka, da se kljub vsem različnim hranam, ki sem jih dajala svoji psici (moja radovednost, pa da malo zamenjam okus), vedno vedno vrnem na Arden grange. Psici je pa tako ali tako vseeno, ker poje vse kar ji pač dam v posodo (požrešn cucek pač
bonk.gif
).

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Ni neke znanosti pri tej hrani. Eukanuba je kul, vsaj moji psički je pasala. Zdej jo pa futram s Hills'om ZD, ker ima neke alergije že po defoltu, pa je ta hrana edina, ki ji ne povzroča težav. Pride pa 2kg 20€
bonk.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
mi našo futramo z Eukanubo od samega začetka....

Pes je črn kot če bi ga po premogu skotal
smile-1.gif
dlaka se sveti, da nas vsi sprašujejo kaj delamo z njo....
tako da: Eukanuba über alles
smile-1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Ne kompliciraj preveč. Jaz sem mojo na začetku futrala z Nutro-m, pa je šlo cca 2 leti, potem ji je ven udarila alergija (genetska nagnjenost te pasme so alergije), pa sem menjala za Eukanubo, pa se je po dveh letih spet ponovilo
jezen.gif

no pol sem šla na Pedigree
tongue-1.gif

Ampak takle mamo. Kompliciraj čimmanj.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Hillsovo hrano imajo tudi v Kalii in je cenejša kot pri veterinarjih. Mi sicer kupujemo to za mačka in je pri eni vreči razlike od evra do dva, odvisno od same vrste briketov.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Odvisno za katerega psa??
Med najbolj naravnimi in dobrimi je tudi Almonature, je pa malce dražja kot Hills (tako hudo opevan s strani veterinarjev a žal ne tako dober kot ga opevajo
rolleyes-1.gif
)

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No ja no, je malce odvisno od same setave hrane
In ja Hills je pri nas tako lepo opevan že samo s strani veterinarjev da ne more biti drugače. Že samo psa pelješ cepiti, pa dobiš zraven eno porcijo hrane
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno: