katero grafično za 3 monitorje

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
kot naslov pove, katero grafično kartico priporočate, da bom lahko šofiral s tremi 19 inch monitorji naenkrat ?
Pa ne mi čisto spraznit denarnice
tongue-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
To bi morala znati vsaka grafična s tremi izhodi. Ampak kupi takšno s tremi digitalnimi izhodi. Recimo: http://www.mimovrste.com/artik...7770-dc-1gd5-v2
Dva monitora daš na DVI, enega pa na HDMI.

Kartice s tremi DVI so menda že precej dražje. Ena opcija pa ti je tudi da kupiš dve grafični kartici
grin1.gif

Je pa vse odvisno od tega, kaj boš delal. Za neke zahtevnejše zadeve bo verjetno ta predlagana grafična bolj slabo služila.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
thx za konkreten predlog. Dajem ti 5* za pomoč
zmaga.gif

Zahtevnega ne bo šlo čez, tako da mislim, da bo tvoj predlog zadostoval za moje potrebe. kako pa v praksi izgleda, če bi recimo, kot praviš - Za neke zahtevnejše zadeve bo verjetno ta predlagana grafična bolj slabo služila. Kako to kot uporabnik opaziš ?
Verjetno bom za 3 monitor potreboval še tole glede na to, da imajo vsi 3 monitorji le DVI ali VGA povezavo ? Bo v redu, ali priporočate kaj drugega ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Za pisarniško delo pa brskanje po spletu bo čisto OK. Za kake igre, obdelavo multimedije pa bo bolj slaba - tudi če bi imel samo en monitor. Pač low-end grafična.

Za tretji monitor pa boš rabil HDMI -> DVI kabel (tisti ki si ga našel bo vredu) oz. adapter: http://www.enaa.com/oddelki/racunalniskiDodatki/izd_12985_te9702023_adapter_hdmi__m_dvi-i
Ampak najprej preveri kaj vse dobiš zraven grafične. Lahko da bo adapter že priložen.

EDIT: popravil link (bil napačen adapter)

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Sicer govorim na pamet, ampak dvi in hdmi naj bi si delila isto linijo, tako da 2x dvi in 1x hdmi ne bo šlo, vsaj en monitor boš moral priklopiti na displayport priključek.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Sicer govorim na pamet, ampak dvi in hdmi naj bi si delila isto linijo, tako da 2x dvi in 1x hdmi ne bo šlo, vsaj en monitor boš moral priklopiti na displayport priključek.

Čisto možno
grin1.gif

Treba pogledat kak user manual, tam ziher not piše kak se tri monitorje skonfigurira. Če mora eden biti na VGA, potem bi jaz raje za kako drugo grafično pogledal.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:

Ni nujno, tudi low-end grafične se najdejo, ti zmorejo prikazovati ločeno sliko na obeh digitalnih izhodih.

Za tri digitalne izhode pa je najbolj poceni skombinirati mamaplato z integrirano grafiko in dodatno PCIe grafično kartico...

Danes se to sicer enostavneje rešuje z DP izhodi, ampak rabiš takšne monitorje...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ločeno že, ampak hkrati le na 2x dvi ali dvi + hdmi, ne pa 2x dvi + hdmi. Sicer pa kot pravim, ne govorim iz prakse.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Danes se to sicer enostavneje rešuje z DP izhodi, ampak rabiš takšne monitorje...

Saj pa se dobi konverterski kabel DP -> DVI.
Potem je načeloma problem rešen. Uporabi se 2x DVI in 1x DisplayPort.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Ampak če imam prav v spominu, tudi ta varjanta deluje v večini primerov samo z aktivnimi DP adapterji, ki so vseeno malenkost dražji.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Bom še drugače vprašal. Na matični nimam integrirane grafične, temveč jo imam na edinem prostem PCI Express 2.0 x16 vodilu in preko nje že uporabljam 2 monitorja. Načeloma bi obstoječo grafo laho obdržal in nabavil novo samo za en (tretji) monitor, vendar ne vem, katero naj sploh gledam glede na prosta vodila (evo spodaj, kar mam še frej).

pci.jpg

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Lahko tudi v ta 8x slot daš. Edino če mehansko paše, treba preveriti.
In po potrebi žagati.
wink-1.gif

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Napiši katero osnovno ploščo imaš in katero grafično kartico.
Bo lažje ugotoviti kaj dokupiš in vgradiš. Ni vseeno kakšno grafično dokupiš in seveda če imaš pravo vodilo na osnovni plošči.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Igre so zadnja stvar in me ne zanimajo. Bolj mi gre za povečano delovno okolje - 3 aplikacije na 3 različnih monitorjih.
Morda še kakšen predlog za nabavo konkretne grafe glede na moje prazne slote ?

PuskA

Pripravnik
1. dec 2008
117
21
18
sposod si od kakega kolega pcie graficno pa jo daj v prost slot in probaj ce bo delalo:)

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Kupi dve pa je reseno. Jaz imam tri in 5 monitorjev pa vse dela ze leta. Glede na to, da ne spilas kupi low end graficne.. pa sploh ni drago.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
bi, pa je nimam kam vštekat. Bo zgleda res treba novo s 3 izhodi nabavt - kakšno Asus AMD Radeon HD7770 recimo