Katero gorsko kolo kupiti?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Rekreativna uporaba - enkrat tedensko, zaželene so disk zavore, od opreme vsaj Shimano Acera. Občasno bo na njem zadaj montiran otroški sedež, tako da polnovzmeteno ne more biti, pa tudi kakšni okvirji tipa Mongoose odpadejo.
Budget: < 400 EUR

Gledal sem češka kolesa Olpran in Author, samo kakšnih komentarjev nisem našel.. Pozna kdo?

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
pa kaj vidite pri disk zavorah? na kolesu za 400eur so le te ZANIČ! V-brake je čist ok...

prav velike razlike v tem cenovnem rangu med okvirji ni...sploh v materialu...vse je delano tam dol... tko da nima veze kakšno ime je napisano na okvirju. rajš poglej kakšne so komponente so namontirane.

Nazadnje urejeno:

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
nori-na-bicikl.blogspot.com
Res je... mehanični diski so zanič. Za ta denar pa ne dobiš še hidravličnih diskov, ki so edini uporabni.

@ MUC: Author je preverjena znamka in izdeluje dobra koesa. Je pa še malo morje dobrih znamk (Cube, Cult, ...) kjer dobiš veliko za dober dnar. Izogibaj se modelov v verigah velikih športnih centrov ala Hervis, Intersport,..., kjer na podlagi dobrega zadnjega menjalnika prodajajo kot dobro celoto tudi krš od delov celotnega kolesa.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Diski lepo zgledajo bi rekla moja draga
smile-1.gif

A misliš da kitajci delajo tudi za Čehe? Olpran in Author sta obe češki znamki..

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik MUC pravi: Diski lepo zgledajo bi rekla moja draga
smile-1.gif
A misliš da kitajci delajo tudi za Čehe? Olpran in Author sta obe češki znamki..
Če se ne motim, vse okvirje za dobra kolesa izdelujejo na Tajvanu, ki je v tem velesila.
Sam poznam Author-ja, in se strinjam s predhodnikom, da je to dobra izbira.
Par let nazaj sem 2 ali 3 sezone vozil treking kolo Author Synergy
srce-1.gif
.

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
KSZ

In še enkrat (mislim, da sem do sedaj to napisal že najmanj 5 x, različnim uporabnikom, pa mi ni težko še enkrat):

izogibaj se mehanskih diskov ! Lepota je eno, uporabnost drugo. Nekaj nekaterim očitno NI jasno: ob zaviranju z mehanskimi diski te bo bolela roka, verjemi. Razen, če se boš vozil po ravnem ... pol pa itak diski odpadejo. In tudi na splošno so diski dodaten balast, kar se pozna na teži ...

če že ne misliš bit "frajer samo po izgledu", raje riskiraj kakih 200 EUR, pa si omisli prave, hidravlične zavore ...

če ne, potem raje nabavi V brejke ... (je pa res, da danes skoraj vsaka firma vsiljuje mehanske diske, ravno zaradi "izgleda", kupci pa očitno padajo na to )...

BTW: Če še ne veš, tudi otroški voziček znamke JANE ima mehansko disk zavoro ... zanimivo, ne? Le zakaj?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
maš vse prav, nekaj pa bi dodal: avid bb7. mehanska disk zavora, edina ki dejansko res močno prime. vse ostalo prime slabše od vbrejkov. in če pomislim da imam še froca zadaj? nebi, hvala
sem enkrat testiral tektro mehansko disk bremzo. enostavno se ne moreš na lape prefuknit prek belance. ne gre. ne prime dovolj. isto hidravlika hayes sole. crap.
dajte si že enkrat zapomnit: disk bremza ki dejansko prime je hidarvlična in cena je od 100€ navzgor za eno kolo. se pravi vsaj 200€ za bremze

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Mal sem že vn iz tega ...
zakaj pa je Hayes slab? Al samo Sole? No, nisem vedel ... sam mam Formulo, pa je kr dobra ...
Drugače pa verjetno Magura (npr. Luise) še vedno drži nek primat ...
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
ksz
Glede diskov - po trgovinah so mi povedali, da so edine dobre hidravlične zavore Shimano, cene koles z njimi se začnejo pri 800 EUR (FUJI - Hervis)

Načeloma sem se odločil za Merido Matts z V-breaki, Deore opremo, za cca. 400 EUR.

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
edine dobre hidravlične zavore Shimano... ta je pa bosa.... juicy,formula so tut špica firma za zavore.. res pa je da more bit hidravlika..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Ups, sem se narobe izrazil
redface-1.gif

Vsaj Shimano morajo biti, razne Tektro variante so zanič.. Te juicy so mi tudi omenjali, samo je komplet zavor 200 eur+

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Sej ostale niso nič ceneje (Formula, Hayes, Magura ...), kvečjemu dražje.

In dobro, res dobro, da si popravil svoj prejšnji odgovor, ker za tisto bi se ti še ptiči na vejah smejali ... pa brez zamere.
Drugače sem pa mislil, da so ti tako svetovali v Hervisu, to bi pa še verjel, ker tam dalje od Shimana ne vidijo
evil.gif

EDIT: Tektro ima hidravlliko? Svašta ...

Nazadnje urejeno:

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Ne vem no, jaz pa na svoj bajk ne dam več drugega kot Shimano diske. Če ne zaradi drugega pa zaradi tega, ker skoraj ne rabijo vzdrževanja in, ker me še nikoli niso pustili na cedilu, kar za Avide ne morem trditi.

Aja, Tektro IMA hidravliko. Svašta, a ne?!
rolleyes-1.gif

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
ksz
Evo nakup opravljen, na koncu sem izbral FUJI Fat Boy 08, komplet Deore XT, Shimano diski, za moje potrebe se pelje kot avion
smile-1.gif

Cena v okviru budgeta, ker je bil rahlo rabljen..

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Je to vredno nakupa:
http://www.bolha.com/oglas382460447/nora-cena-vrhunsko-gorsko-kolo-elios-storm-20-

Lastnosti:

• velikost kolesa 26½
• v grafitno-kovinski ali beli barvni kombinaciji
• ALU okvir
• hidroform cevi
• vzmetna vilica Suntour Lock-out, remote-control
• dvojna; ojačana platišča
• oprema Shimano Deore KOMPLET
• kovinska pedala
• 27 prestav
• zavore: spredaj in zadaj V-Brake DEORE

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kaj je letos ugodnega za ene 600-700€.

Gorsko, znamka ni tolk važna. Važno, da je kvalitetno skupaj spravljeno.