Katero fitnes napravo za kondicijo?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Doma bi si rad naštimal eno fitnes napravo za nabiranje kondicije in splošno krepitev telesa.
Ker uživam v teku sem najprej pomislil na tekaško stezo, vendar so kar drage, sploh, če želiš nekaj bolj kvalitetnega, še bolj pa me skrbi, da so na splošno precej nezdrave za kolena.

Kaj bi bila naslednja mašina, na kateri bi bil lahko pol ure do ene ure dnevno in bi si nabral lahko veliko kondicije oz. okrepil telo? Orbitrek, kakšen veslač, kaj tretjega? Prosim za nasvete. Sicer bi še vedno najraje tekaško stezo, vendar sem odprt za druge predloge. Mašina bi bila tudi za boljšo polovico za kondicijo in izgubljanje kilogramov.

I

Izbrisan uporabnik #488

Predlagal bi ti, da si kupis nove tekaske copate, vetrovko, kapo, rokavice in muf. Vse ostalo bo propadla investicija.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zakaj propadla?

Sam sem izključno s sobnim kolesom dal dol 30kg, da pridobljene kondicije niti ne omenjam.

Zame ena izmed boljših investicij v življenju.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Pozimi tečt zunaj ni nobenemu od naju prevelik užitek, zato investicija sigurno ne bi propadla. POleg tega je velikokrat lažje in predvsem časovno manj potratno stopit v klet, opraviti svoje in se vrniti.

Zato bi prosil, da se debata ne usmeri v "pojdi ven", ampak v "kaj bi bilo najboljše za statično kardio vadbo doma".

Torej s predlogi na plan. Veliko sem že pretekel v fitnesu na tekaški stezi in mi je zelo všeč. Samo tiste so profi in zelo drage. Cenejše so recej slabše, manjši trak, na katerem tečeš in skrbi me za sklepe.
Statično kolo se mi zdi malo dolgočasno, eliptični trenažer...kaj pa vem, ideje prosim oz. vaše izkušnje.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Omisli si še kakšen kettlebell. Samo pazi na pravilno izvedbo vaj, da si ne narediš več škode kot koristi. Je pa kettlebell super zadeva za krepitev celega telesa, moč, vzdržljivost in eksplozivnost. No, seveda odvisno kakšne vaje delaš in na kakšen način. Malo pogooglaj.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Če imaš kolo v klet si omisli trenežerja in nanj pripni svoje kolo.
Za ne prevelik denar dobiš dostojno rekreacijo ki jo uporabljajo tudi profiji pozimi in za ogrevanje ped dirkam.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
467716-post_slo.gif

Če že, potem to. Namesto sobnega kolesa, orbitreka ali steze pa raje en lep obešalnik, ki zasede manj prostora.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Sobno kolo ali eliptik je čisto kul za HIIT vaje. Časi "par urnega kolesarjenja" so že davno mimo.

20min HIIT vadbe bo čisto dovolj za vsakega!