Katero brež. PCMCIA mrežno kartico priporočate?

46Markec46

Zelenc'
19. dec 2010
10
0
1
36
Ljubljana
Zanima me katero brežično pcmcia mrežno kartico naj nabavim.
Zanimajo me izkušne z različnimi proizvajalci?

Doma imam postavljeno brežično omrežje.Na prenosniku deluje super,ki ga uporablam v isti sobi,kot je router.Imam pa še pc v drugi sobi,ki je zraven.Vmes je samo ena stena mi pa s tem sistemom ne deluje.Sedanji router d-link 301 bom zamenjal z Linksys WRT54GL.Usb wireless ključek bi pa zamenjal z pcmcia kartico.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Desktop mašino imaš? Tele nimajo PCMCIA rež.

Niti novi laptopi ne. Pa precej cenejših starih tudi ne.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne morem, da se ne bi čudil....

Zakaj bi kupil neki prastari PCCard WLAN adapter in zraven še PCI-PCMCIA adapter, če pa lahko za drobiž dobiš PCI WLAN adapter, ki:
- je poceni, kot že omenjeno
- preverjeno deluje (PCI enote so bolj razširjene, torej bolj testirane)
- ima zunanjo anteno, ki bolj lovi kot male črtice na kartici sami, plus lahko obračaš in prelagaš (OK, lahko se najde PCMCIA kartica z zunanjo anteno tudi)
- ne rabi dodatnih adapterjev

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Verjetno pa bi bil dovolj že USB podaljšek, s katerim bi obstoječi USB wifi ključek prestavil na malo boljše mesto.

46Markec46

Zelenc'
19. dec 2010
10
0
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ne morem, da se ne bi čudil....

Zakaj bi kupil neki prastari PCCard WLAN adapter in zraven še PCI-PCMCIA adapter, če pa lahko za drobiž dobiš PCI WLAN adapter, ki:
- je poceni, kot že omenjeno
- preverjeno deluje (PCI enote so bolj razširjene, torej bolj testirane)
- ima zunanjo anteno, ki bolj lovi kot male črtice na kartici sami, plus lahko obračaš in prelagaš (OK, lahko se najde PCMCIA kartica z zunanjo anteno tudi)
- ne rabi dodatnih adapterjev

To imaš seveda prav.Sicer sem v preteklosti že neki testiral s pci wlan in bil razočaran.

Ka pa tale zadeva
Siris

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Omenjal si, da boš primarni router zamenjal z WRT54GL - ga imaš morda že doma ali ga misliš še kupiti?.
Če ga slučajno že imaš, potem ga daj v client mode in ga s kablom poveži na problematični računalnik. Potreboval boš DD-WRT.

Ker glede na ceno tiste Siris PCI kartice, je zgoraj omenjeni način skoraj cenejši.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Prodam podoben nerabljen Asus USB wifi ključek za 5 evropejcev če se še rabi.
smile-1.gif