Katero akustično kitaro izbrati?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Včasih sem igral klavir, sedaj se malo mučim z orglicami, vendar mi manjka igranje klasičnih zabavnih komadov, večernih žar pesmi, torej tiste muzike, ki jo vsi radi poslušajo.
Sedaj bi se rad naučil igrati akustično kitaro, vendar nimam pojma kaj izbrati oz. na kaj paziti? O igranju nanjo nimam pojma, torej sem popolni začetnik. Ne bi pa sedaj nekaj dragega kupoval, če me slučajno mine.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Načeloma je vseeno, sploh, če se boš učil večinoma akorde, ki se igrajo višje po vratu gor. Kupi eno rabljeno na bolhi za do 100 eurov od nekoga, ki se je naveličal učit in je to to.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Tako je ... kupi si obvezno rabljeno, ker če boš samouk, je velika verjetnost, da se jo boš naveličal. Jaz sem bil samouk, sam sem se jo naučil igrati ... Na začetku sem mesec dni igral vsak dan, pol sem se jo naveličal, jo prodal, pol sem si spet eno kupil, jo igral nekaj cajta, sem se jo spet naveličal in prodal, ko sem si hotel spet eno kupti, pa je moja popizdila in sem si šel kupit kar novo, te pa zagotovo ne bom prodal.

Kar hočem povedati je, če se jo boš naveličal igrati, ti ne bo škoda tistih 100 evrov ali manj za rabljeno kitaro, če pa boš dal za njo 400, 500 eur ali več, pol pa boljše, da jo redno igraš. Kitaro ni tako lahko začeti igrati. Po spotih in na veselicah se vidi, da kitaro lahko obvlada vsak, ampak ko začneš, pa niti prvega akorda skupaj ne spraviš, kje še je potem le cela pesem.
wink-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Na youtubu imaš tak polno videov kako začeti igrati kitaro - jaz sem se ravno preko youtuba se jo naučil.

Ko pa jo boš obvladal, pa preklopi na ta skill ... na tega sicer jaz lahko samo sanjam ...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Gledal sem tudi neke sete pri nas za okoli 100 eur, pa baje kitara ni slaba? Rabljeno se malo bojim kupovat, ker ne vem na kaj pazit pri nakupu, niti jo ne znam sprobat.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ja na kaj pa češ paziti? Poglej samo, če je vse na svojem mestu, če je vrat cel, da ni počena, če se vsi deli držijo tesno skupaj, pa če boš si kupil elektro akustično, pol pa še v štrom priklopiš, da preveriš, pa je to to. Ni ti kitara avto ali kaj vem kaj.

Za zvok se tak moreš sam potruditi, si vržeš dol aplikacijo na telefon za uglaševanje kitare, da ti da točen zvok, lahko pa si kupiš napravico.

Malo reklame: Jaz vse kupujem preko www.lastra.si

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
na kaj češ pazit? če ni vrat zvit recimo. če so napenjalci ok al majo luft itd.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Samo to je takoj 120€+ kajk sem gledal, če bi želel akustično.
smile-1.gif
Je rabljena lahkjo res toliko slabša od nove poceni?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Verjetno bo čisto ok, moraš jo pa vsaj malo sprobat, predvsem napenjalce, pa strune bodo verjetno za zamenjat.

Pa kovinske strune bodo na začetku kar hude za prste
smile-1.gif

kajn

Guru
5. okt 2007
2.781
1.612
113
Iskajoč brata
Tud jaz sem se odlocil, da zacnem ponovno malo brenkat. Preko muziker.si sn narocil akusticno kitaro Squire fender in uglasevalec. Za zacetnika se mi zdi super, ce bom pa po enem letu se vztrajal, bom pa kaj bolj kvalitetnega kupil.
Cena 90€ kn brezplacna dostava.