Kateri VoIP, DECT, Skype telefon?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
Oj...

Iščem po inetu razne teste kateri je najbolj uporaben za "all-in-one" pa nekako ne pridem do pametnega zaključka.
Kaj predlagate oz. uporabljate za VoIP, analogno in Skype telefonijo??

TNX
cool-1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Odvisno od potrebe in način dostopa do telefonskega omrežja oz. interneta?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
A lahko ti tole malo razložiš, ker nima dosti smisla, kar si napisal.

Išče telefon, ki bi prebavil vse tri načine. Kam pa tukaj način dostopa. Pa ne trosi o mobilcih in podobnih rečeh.

Jaz pametnega TELEFONA, ki bi vse to podpiral, nisem našel. So neke na pol rešitve, ki to niso, out of the box pa ne.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
Glej... Skype ni v prvem planu. Če bi iskal samo za Skype, bi iskal kakšen WiFi model, ki ne rabi PCja. Druga varianta pa je obvezno priključek na delujoč PC. Torej, vem da so eni Filipsovi telefoni podpirali Skype, VoIP in klasično telefonijo. Žal zgleda niso več v proizvodnji. Je pa nekaj modelov od Simensa, ki podpirajo VoIP + analogno. Če pa najdem opcijo še za Skype, pa sem zmagal.

V osnovi se gre za stacionarno enoto, ki se bo nosila po bajti. Bazna enota priklopljena na LAN + PSTN in to je to.
Res tega nisem napisal v štartu, ker sem mislil, da so takšni multipraktiki itak priklopljeni v "zid".
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jaz imam zdaj tole , požre VoIP, PSTN, ISDN, poleg tega je še bazna enota za prenosne enote.
Prej sem imel Fritz!Box router, ki je ravno tako prebavil vse troje in nanj sem imel priklopljen fax (analogni) in dva ISDN telefona. Na žalost sem ga že dal naprej, drugače bi ti ga rade volje šenkal. Malo poglej, kje se sigurno najde kakšen FRITZ!Box Fon WLAN 7270 za spodobno ceno. Je pa to res multipraktik. Edino Skype nikjer zgoraj ne dela, čeprav bi bila to terna, da bi lahko delal konferenčne med vsemi tremi sistemi.
Menda Asterisk podpira to trojno kombinacijo, samo to se mi ne da probavat.