Kateri vodni sesalec...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
...je imel Jager (trgovine Jager) pred kakim mesecem v prodaji za ok. 49€? Bil je tak manjši, pokončni, pa ne vem znamke in modela. Nekako se mi zdi, da je bila znamka Everton ali nekaj podobnega, ampak ne vem.
A je morda kdo tu, ki ve? Nujno bi rad to vedel...
Hvala
cheer.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Iskreno? Ne... Ampak ponavadi so me tovrstni artikli, ki niso ravno neka firma in ne stanejo celega premoženja, vedno prijetno presenetili.
Je pa edini vodni sesalec v tej velikosti, ki sem ga videl do sedaj... Pa bil je 1800W, imel je 2 ali 3 litersko posodo za vodo itd. Čisto dovolj za to, čemur bi služil. Pa če mi potem po 2 letih crkne, ni panike, vzamem novega.

Doma sicer imama vodnega Delfina, ki je ena velika nerodna krava, ki sploh ni vredna svojega denarja (stal je več kot 300 eur). Takega sesalca z vodnim filtrom nikoli več. Da še ga niti prav ne moreš prenašat zaradi okornosti...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ne ne, ni bil... 100%. Bil je klasičen pokončni vodni sesalec, le v majhni izvedbi (višina sesalca je bila ok. 35cm)
Bil je podoben temu:
Wet-And-Dry-Use-Vucuum-Cleaner-With-Water-Filter-559.jpg

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Za 50eur kvecjemu dobis skropucalo in pa striktno sesalec z vodnim filtrom, kar pa ni vodni sesalec. Pri vodnem sesalcu ,mas pol se crpalko za vodo in prikljucke, tko da te zadeve nanesejo

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ampak vsega tega dodatnega sr**ja ne rabim... Važno je to, da se prah ne kadi nazaj v prostore... Zakaj misliš, da je to zanič, če stane 50€? A misliš, da je vse vrhunsko, kar je drago? 2 leti garancije je čisto dovolj... Torej lahko teoretično za isti denar (cca 300 - 400€ ) s takim sesalcem za 50€ sesam 12 let... Tisti pa tudi dvomim, da bo delal 12 let. Pa še totalno neuporaben je v trgovini, ker je prevelik in preokoren.

Mimogrede, vau oh in sploh dragi in vrhunski Delfin, ki ga imam doma, je totalno neuporaben s tovrstnimi pripomočki. Če začneš z čiščenjem preproge, lahko to počneš kvečjemu kako minuto, ker začne pena dobesedno brizgati iz sesalnika v strop... Bedno.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ne , stos je zgleda v tem da narobe pises, vodni sesalec je tisto pravo, sesalec z vodnim filtrom je pa ocitno to kar ti isces.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ja, bedasto sem se izrazil...
bonk.gif

Ker tisti Jagrov je bil idealen za to, za kar bi ga rabil. Sicer še bolj idealen bi bil pokončni z vodnim filtrom, ampak OK. Težko ga je dobit oz. ne vem, če sem ga kje sploh zasledil...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz sem pred časom iskal 230V sesalec za avto, pa nikjer ni bilo nič pametnega. Potem sem v Merkurju kupil za 36 ali 37€ nek noname industrijski sesalec in vleče ko zmešan.
cheer.gif

če ga čez dve leti fuknem stran me bolikurac.

Je pa tak kot na tvoji sliki, le brez vodnega filtra.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Res pričakuješ kvaliteto za 49 eur??

http://www.amazon.co.uk/s/ref=...wrank_authority

Saj če ti je prepoceni, ti ga lahko prodam za 1500
grims-1.gif

Se ne nanaša direktno nate , ampak slovenska miselnost je očitno takšna, da mora biti zadeva ekstremno draga, da smo prepričani v kvaliteto. In ljudje so pripravljeni jemati kredite za sesalec, ki stane 3500€, vreden pa je kvečjemu desetino cene.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
... da malo obudim temo. Kaj priporočate za sesanje po hiši in garaži?
Do sedaj je bil v uporabi Batagelov ZIP že več kot 10 let in super zadovoljni. Sedaj se je uničil ročaj, polomil filter in izgubil nastavek za mokro sesanje. Danes pa je pes še pregrizel žico. Ga bomo popravili in imeli za rezervo. Novih modelov od Batagela ne poznam. Vidim, da je tudi novi ZIP in še cel kup nekih drugih modelov, a ne najdem cenika ter kje bi se ga dalo videti. Na predstavitvi so bili za Pro Aqua in sva bila z ženo kar navdušena dokler nisva izvedela za ceno. Torej gledamo nekaj kvalitetnega do 800€.
Želje so čim večja posoda za odpadno vodo, po možnosti mehanski filter brez vrečk, posoda za čistilo (razkužilo), ker se ploščice cca 250m2 čisti vsaj na 2 dni.
Vnaprej hvala za kakšen nasvet.