kateri visokotlačni čistilec?

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
stari karcher nekaj kašlja, treba bo novega. cena 300-400 eur. Razmišljam o Karcherju 6.91 + nastavek za čiščenje tal oz. mogoče 6.85. Kakšni predlogi za, kontra?

lp

Nazadnje urejeno:

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
ma tele elektromašinen mi delujejo bolj kitajsko.... ala interdiskont roba.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ja Karcher ima "samo" ime ki ga preplačaš. se mi zdi da je elektromaschinen 1× cenejši od Karcherja podobnih karakteristik.

če ne boš rabil čistilca profesionalno, se pomoje bolj splača elektromaschinen.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Sem 5 let starega Kärcherja pred par tedni vrgel v smeti, je počilo PLASTIČNO ohišje visokotlačne črpalke. Pa ne vem če je bil uporabljen enkrat na dva meseca. Pred naslednjim nakupom bom preveril samo ohišje črpalke, ime me niti ne zanima preveč.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik damo pravi:
ma tele elektromašinen mi delujejo bolj kitajsko.... ala interdiskont roba.

So kar kvalitetna zadeva, že v "hoby" liniji imajo vsi po vrsti kovinske bate / glavo, pri dražjih pa še karamika. Glede na ceno/specifikacije dobiš precej več kot od Karcherja; kvaliteta je pa ista ali celo višja (sem že par ljudi slišal ki so karcherja zamenjali zakaj drugega).

Sicer pa kakšne imaš zahteve? Za enkrat tedensko prat avto in enkrat na leto spucat dvorišče je vsak čistilec za 100 EUR ok!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Jaz imam elektro mashinen za 80€ iz mercatorja. Še sedaj je v akciji. Delal je dobri dve leti, vsega skupaj kakih 20 ur. Dvakrat na leto po dve uri skupaj. In je že umrl. Naj bi imel kovinsko črpalko. Sedaj je izven garancije in nima smisla, da hodim okrog servisa. Zmeraj sem pazil, da sem dovodno cev zalil z vodo in šele nato priklopil. Drugega pa ne vem, kaj lahko še paziš.
Svak ima Karcher z grelcem na kurilno olje, ki je gotovo okrog 1000€ pa tudi vem, da je bil serviser veliko na obisku, čeprav niso neka pralnica, da bi ga veliko rabili. Ne vem pa, če so zaposleni res pazili na te malenkosti, da ga brez vode ne laufajo. Verjetno lažje preživi tako, da je stalno priklopljen na vodo in dnevno dela, kot pa, da ga enkrat na mesec rabiš za nekaj ur.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Doma imamo Lavor missouri. Lavfa parkrat na mesec. Sicer smo ga zadnjič nekaj popravljali(zamašena šoba za nafto ) drugače pa dela že hm +5 leto brez problemov.. Siecr je cena cečja od 500 samo sam bis e vseeno še 1x odločil za Lavor firmo.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
Lavorov je mel kakih 130 barov, si lahko dobro oprav avto ali umazan traktor, potem pa je foter šel čistit tplakovce po dvorišču in po treh urah na polno je umrl.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Imam WAP Alto Triton 1000. Max pritisk 195barov. Star je že ene 7 let. Kadar je gonjen, je gonjen preko vseh meja (npr. pranje oz. odstranjevanje mahu+flekov z raznoraznih škarp, tlakovcev,...). Sicer ni bil poceni (iz glave, ene 300kSIT, z dodatki rotofix, fajfa, tesnila..). Sicer je bila cena malce huda, vendar keramika oddela svoje. Danes mi ni žal vloženega denarja. Če si se zmožen toliko stegnit, vsekakor priporočam.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
ja Karcher ima "samo" ime ki ga preplačaš. se mi zdi da je elektromaschinen 1× cenejši od Karcherja podobnih karakteristik.

če ne boš rabil čistilca profesionalno, se pomoje bolj splača elektromaschinen.

To se pa krepko motiš. Karcher ima čistilce tudi v "entry" levelu in ti so pač poceni in imajo plastične črpalke. Če boš dal cca 300 do 400€ zanj bo brez skrbi daleč najboljši nakup. Jaz sem imel v 25 letih 4 čistilce in zadnjih 8 let sem na Karcherju, ker mi je prej crkovalo vse po parih letih. Karcher pa dela in dela in dela ... skratka bomba.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Jaz imam elektro mashinen za 80€ iz mercatorja. Še sedaj je v akciji. Delal je dobri dve leti, vsega skupaj kakih 20 ur. Dvakrat na leto po dve uri skupaj. In je že umrl. Naj bi imel kovinsko črpalko. Sedaj je izven garancije in nima smisla, da hodim okrog servisa. Zmeraj sem pazil, da sem dovodno cev zalil z vodo in šele nato priklopil. Drugega pa ne vem, kaj lahko še paziš.
Svak ima Karcher z grelcem na kurilno olje, ki je gotovo okrog 1000€ pa tudi vem, da je bil serviser veliko na obisku, čeprav niso neka pralnica, da bi ga veliko rabili. Ne vem pa, če so zaposleni res pazili na te malenkosti, da ga brez vode ne laufajo. Verjetno lažje preživi tako, da je stalno priklopljen na vodo in dnevno dela, kot pa, da ga enkrat na mesec rabiš za nekaj ur.

Ne razumem tega problema glede vode, ki ga imate. Ventil odpreš, na pištoli stisneš gumb, da gre lepo skozi črpalko luft in ko gre čista voda vklopiš še elektriko na čistilcu. Stvar rešena.

Mogoče še en podatek glede kvalitete Karcherja. Oče je imel okvarjeno pištolo, ki je sama sprožila delovanje čistilca. Jaz sem vodo na ventilu zaprl, pozabil pa ugasnit čistilca. Naslednji dan me oče kliče in pravi, da ponoči slišal neko brnenje vsakih nekaj minut in to po več minut skupaj. Sprva ni dal pažnje na to, potem pa gre po 3 urah pogledati kaj hudiča brni nonstop. Seveda, bil je Karcher, ki je laufal lepo 3 ure s presledki, bil je pa full vroč.

Očetu sem že naprej povedal, da dobi za rojstni dan novega čistilca
redface-1.gif

Ampak ni bilo potrebe, vse je bilo OK in še danes po 2 letih dela kot nov (menjali smo pištolo).

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Ja točno, plastika je pa res slaba, drugače pa imava res iste izkušnje, ki so očitno zelo dobre
cheer.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
od visokotlacnega cistilca pod 1000 EUR ne mores pricakovat cudeza. To je vse hobi program ki je bolj za igrackanje, nima nekega velikega pretoka vode in tako nekaj pametnega z njim ne mores niti pocet.