kateri USB UMTS, HSUPA, 3G... modem

picero

Pripravnik
25. jul 2007
67
2
8
Pozdravljeni, kateri modem za brezzicni mobilni internet naj kupim in kje?
Huawei 169, ZTE MF100, Huawei E1750 ali akterega drugega?
Ali je mozno katerega od teh brezplacno odkleniti?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz imam Novatel Mi-Fi, dobra zadevca. samo moram mobitel zdej en dan poklicat in mal okurcat, ker več al manj ne dosega niti 10% uploada, ki ga je zmožen doseči.

drugače pa mi laufa več ali manj 24/7, ampak dela. včasih se zatakne, ga resetiram oz. ponovno priklopim in on spet pridno naprej wifira.
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri nakupu pazi, da podpira 7,2 mbps, veliko poceni modemov jih podpira 3,6 mbps. Sem pa imel 2 Huawei-a, bolje je delal E220.

picero

Pripravnik
25. jul 2007
67
2
8
Ja, kupoval bom zdaj oz. kmalu... Na Bolhi se dobi za ene 40 EUR, na HRV za ene 20 EUR (je treba se odklenit, zato me zanima ce se da kaksnega odklenit for free), na Ebayu okoli 35 EUR...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
jaz imam Novatel Mi-Fi, dobra zadevca. samo moram mobitel zdej en dan poklicat in mal okurcat, ker več al manj ne dosega niti 10% uploada, ki ga je zmožen doseči.

drugače pa mi laufa več ali manj 24/7, ampak dela. včasih se zatakne, ga resetiram oz. ponovno priklopim in on spet pridno naprej wifira.
grin1.gif

Kaj nima mobitel nekega limita, mislim da 20giga prometa. Ko navedeno številko presežeš, ti do konca tekočega meseca znižajo hitrost.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam imam tistega, ki ima 7.2 down in 5.2 up (al kako je že) - pa redko dosega te hitrosti.

je pa res najbolj pametno kupit takega, ja, ki je pač malce bolj v prihodnost zazrt.
grin1.gif

je pa res, da na wireless način ni nobenega tako hitrega, se mi zdi, no ...

picero

Pripravnik
25. jul 2007
67
2
8
Sedaj sem dobil od kolega, ki je bil pred enim mesecem na Hrvaskem, en Huawei E1750 modem, ki ga sploh se ni priklapljal, ker potem ni potreboval interneta.
Ali mi lahko kdo pomaga ta modem odklenit oz. ima izkusnje kako se to naredi?

picero

Pripravnik
25. jul 2007
67
2
8
Odklep - na spodnji strani vpises IMEI, generira kodo. V modem vstavis SIM kartico, ki jo zelis uporabljati, zajoka, da moras vnesti unlock kodo (imas 10 poizkusov), vpises generirano geslo in modem je odklenjen.
http://a-zgsm.com/huawei.php
Dela - preverjeno.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
rabil sem takega, ki ima možnost povezave preko wireless-a.

od začetka je bil modem tako ali tako na okenski polici (na notranji strani sicer), ampak ni bilo kake velike razlike. zdaj domuje na polici direkt ob oknu, tko da neke velike razlike ni, plus, da skozi okno ko pogledaš, vidiš direkt na Ljubljanski grad ...