Kateri TV sprejemnik iz Siol ponudbe izbrati?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Izbiram med 102cm televizorji iz Siolove ponudbe, na voljo pa sta:

-Samsung LE40B530
-Sony KDL40EX402

Glede Sonyja ne najdem nobene koristne informacije (razen, da ne bere podnapisov pri predvajanju filmov iz USBja).
Kako je glede Samsunga, ima kdo kakšne izkušnje? Samsung je tudi malenkost cenejši od Sonyja.
Mnenja in predlogi so zaželjeni
smile-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
teoretično ja, samo bo verjetno kar precej kockal. Jst mam na podstrešju pravo anteno - smrekco, pa mi tud kr kocka. Bi rabu še en ojačevalec vmes oz. boljšo anteno.

No, trenutno sploh nimam več naštiman dvb-t.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Za normalen sprejem potrebuješ vsaj sobno anteno z aktivnim ojačanjem. Brez ojačevalca moraš imeti relativno dober signal na tisti lokaciji, kjer sprejemaš.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz imam (pasivno) 7-elementno Yagi in deluje brez problema kljub zunanji steni in dvema notranjima, vmes med mano in Krvavcem je pa se hrib. Ne morem verjeti da ne bi ista antena delovala brez problema nekje v Ljubljani, kjer je poglej na Krvavec cisto odprt, na podstrehi pa je tudi manj sten (in predvsem nobenega zelezobetona).

@Stupo: Tisto cudo na povezavi zgoraj ... sem pa malce skepticen. Pozitivna stvar je, da ga (ker gre ocitno za dipol) lahko cisto preprosto sam "predelas" v usmerjeno anteno z dodatkom parih kosov zice, alu folije ali cesa drugega prevodnega. Pet minut dela ...