Kateri telefon z GPS-om?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.460
573
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Odločam se za nov mobilni telefon.
Okvirne zahteve so:
- GPS navigacija (driving in walking) s pred naloženimi zemljevidi (brez povezave z netom med uporabo)
- bluetooth
- WLAN - povezava v domače omrežje
- fotoaparat
- USB povezljivost
- fotoaparat
- preferira se touchscreen zaradi navigacije

Malo gledam Nokie, ki sem jih navajen. Oči so mi padle na C6-00 in X6 8GB, cenovno sta oba ista. Gledal sem tudi C5-03, pa mi deluje do konca oskubljeno, USB niti zaščite nima.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.460
573
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Prosta prodaja.
Penezi max od max 250€. Glema pa tako, da se mi ne splača nabavljat garmina posebej, če ima nokia to že vgrajeno za ceno garmina + poceni mobitel.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
C6 ima še komplet qwerty tipkovnico na sliderju, če ti to kaj pomeni. X6 je nima, je samo touch.

Jaz bi vzel C6.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Lahko svetujem C6, ki sem jo pred kratkim kupil.

Ima vse našteto iz zgornjega spiska, in deluje dobro (sam sem ga sicer samo malo sprobal, drugače ga uzporablja boljša polovica).

Cena v prosti prodaji (LJ - trgovina v Fužinah), je bila 219 eur z računom in dvoletno garancijo.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Jaz imam X6. Ista fora kot C6, samo da nima fizične tipkovnice in ima 16GB prostora. Jaz sem jo kupil pri simobilu za 160€, na Bolhi jo pa dobiš za 200-250€.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Bi se lahko strinjal. Jo ima sodelavec in je razbil pri meni prve dvome o neuporabnosti touchscreena pri uporabi, dodatni plus je pač dodana tipkovnica.

Sam sem sicer še vedno privrženec klasične tipkovnice
smile-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.460
573
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Nista čisto ista fora.
C6-00 ima rezistiven touch in nima touch (ima samo fizično) qwerty tipkovnice
X6 ima kapacitiven touch.

Razlike so v fotoaparatih, pri X6 ima fotoaparat več možnosti.

Kakšna je primerjava kapacitiven vs rezistiven touch pri Nokii?

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Pri rezistivnem moraš dejansko pritisniti touch sreen (se vdere, deluje tudi na sylus oz. na vse predmete), medtem ko pri kapacitivnem lahko upravljaš samo s prsti (se ne vdira, deluje preko prevajanja el. toka)

Če se motim oz. sem čudno napisal naj me prosim kdo popravi.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Pri rezistivnem moraš dejansko pritisniti touch sreen (se vdere, deluje tudi na sylus oz. na vse predmete), medtem ko pri kapacitivnem lahko upravljaš samo s prsti (se ne vdira, deluje preko prevajanja el. toka)

Če se motim oz. sem čudno napisal naj me prosim kdo popravi.

N900 ima rezistiven zaslon, pa je tako občutljiv da bolj nebi mogel biti. Samo dotik je dovolj.
No, ravno zdaj sem za hec probal in dela brez dotika. Samo skozi slamico pihneš in je dovolj
grims-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.460
573
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Hvala urby20, vse to vem, ker sem mal iz foha. Bolj me zanima kako je s tem pri Nokii, nikjer nisem našel kakšnega dobrega primerjalnega testa.

Glede X6 vs. C6-00 so pa menjanja precej deljena, eni zagovarjajo X6 drugi pa C6-00. Dejansko sta zadevi presej podobni s tem da ima X6 malo boljši fotoaparat in pa več zvočnikov, C6-00 pa drsno tipkovnico, ki mi nekako ni všeč.

@guardy: C5-03 je res najcenejši mobilnik z zahtevanimi lastnostmi, samo je tako low cost izdelan, da še za USB nima pokrovčka. Vzorec sem že držal v roki, samo to ni to sploh pri cenovnih razmerjih med C5-03, C6-00 in 6 8GB. Pri zadnjih dveh dobiš zraven še precej kvaliteten fotoaparat s bliskavico. Bi bila skoraj boljša 5800XM. C5-03 v plus štejem samo polnjenje via usb.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
e jaz imam c6....punca ima x6.........zaslon je kot dan in noč ,ker sem probal....osebno mislim da je boljši x6 pa čeprav imam rajši fizično tipkovnico...najhuje mi je to da je c6 počasna v primerjavi z x6.....drugo je vse isto oziroma podobno........če pa že vzameš c6....potem svetujem da ni c6-00 ampak karkoli več od 00.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
tako...jaz sem imel prej garmina ampak zdaj pa šibam samo z nokinim originalnim programom....navigacija pride že gor (vsaj meni je bla)..pol pa si preko neta naložiš potrebne karte in jih daš na kartico ( da ti ne vleče z interneta podatkov)....jaz imam 4 giga dodatno v c6 in je dovolj za karto in nekaj zemljevidov (slo+države okoli) in še fanj ostane za slike in take bedarije....sem imel na e71 (8 giga kartico) pa je bil cel garmin s celo evropo pa je 4 giga ostalo praznega še.

Pri x6 je res da nimaš možnosti dodatne kartice ampak imaš pa notranji spomin 16 giga ki mislim da je čisto dovolj za vse....pri c6 bi moral kupit še kartico naprimer od 16 giga in ti takoj dvigne ceno.

Pa na tač skrin se moreš navadit....meni je na začetku delal kar probleme in sem se jezil oziroma sem bil zadovoljen da ima fizično tipkovnico...ma sem se navadil....pol pa ki sem punci vzel x6 pa sem to probal pa mi je blo dosti lažje kot na c6.

Ampak pazi....to je samo moje mnenje....svetujem pa ,da greš v en center in si probaš tako c6 kot x6 pa potem vidiš kaj ti paše.

Za karte bi moral pa priklopit na net pa ti pokaže koliko je velika vsaka posebej.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Karte niso velike, 16GB je več kot dovolj. Jaz imam gor nokia maps karte za kakih 15 držav, za 2 dni glasbe, pa še garmina z city navigatorjem in adria route (sam sem garmina odstranil ker mi zaradi atermičnega stekla ni delal), pa je bilo še dovolj prostora. Ja pa ekran na X6 res boljši kot na C6, nisem pa primerjal hitrosti delovanja.