Kateri sw za backup na mrežni disk?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Iščem nekaj v stilu time machine na macu za pc. Kaj priporočate?
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Windows 8 ima to že vgrajeno. Zadevi se reče "File History".

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Saj ne, da mi je skoraj cel dan delal 8gb backup
hysterical-1.gif

Meni dela normalno, nič kaj počasneje kot time machine na drugi osx mašini.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.061
416
83
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Backup delam kar preko bat skripte, ki jo imam nastavljeno kot opravilo.

Aja, ukaz je "robocopy".

Se podpišem pod robocopy.
Če se bo kdo lotil je pomoč tu. Ni težko.

Obstajajo pa tudi rešitve z grafičnim vmesnikom. Primer.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Saj ne, da mi je skoraj cel dan delal 8gb backup
hysterical-1.gif

Meni dela normalno, nič kaj počasneje kot time machine na drugi osx mašini.

točno tako
zgleda da obstaja več vrst backupa, in mi ne vemo o katerem se menimo

backup kot klasično kopiranje podatkov na drugo lokacijo, ki ti na določeni časovni interval (lahko tudi ročno proženje) skopira datoteke na drugo lokacijo, če gre kaj narobe greš na tisto drugo lokacijo in si željene datoteke prekopiraš nazaj

drugi je pa neke vrste stalni backup, kjer nek program nonstop (več ali manj) tiči v ozadju in vse spremembe ki jih delaš po svoji logiki in svoji časovnici kopira na drugo lokacijo. In če se ti kaj zgodi lahko s pomočjo programa poiščeš in obnoviš željene datoteke, tudi nastavitve ali kaj drugega.... res v začetku rabi nekaj časa da naloži glavnino podatkov, ampak potem pa dodaja samo spremembe

takšen program je TimeMachine na osx in pomoje najbolj podoben temu za Win je tisti ki sem ga omenil
no ampak nekdo ki hoče TimeMachine (to je progrm ''nastaviš in pozabiš''), se nebo ukvaljal z programiranjem bat skripte ipd. niti z nastavljanjem FreeFileSync.... ker to rabiš vsaj 2 letnika rač. faksa

zal se ne spoznam dovolj da bi boljše, bolj strokovno to opisal, mogoče bo kdo drug

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Jaz sem tudi FFS uporabljal, bolj za sinhronizacijo (aja, pa džabe je), obstaja pa še Cobian Backup (tudi free zadeva), zna delat polne in incremental backupe, nastavitve so simpl. Npr. nastaviš prvi backup poln, potem pa čez noč npr. vsako noč samo spremembe (seveda lahko vse ZIP-aš, lahko z geslom), pa potem rečeš vsak 7. backup je full backup, pa da ti tiste starejše od meseca avtomatično pobriše ipd. Dela na mreži, čez FTP... kar kul zadeva skratka, pa ni ravno fantastika za nastavit, aja, sem omenil da je zastonj?